De politiestaat Nederland in oprichting?

Actueel nieuws uit binnen en buitenland.

Moderator: Moderators

Gebruikersavatar
Gerard R.
Bevlogen
Berichten: 2080
Lid geworden op: 29 mei 2014 16:14
Locatie: NL

Re: De politiestaat Nederland in oprichting?

Bericht door Gerard R. » 17 apr 2020 13:52

doctorwho schreef:
15 apr 2020 11:27
Randvoorwaarde is dat de data enkel bestemd zijn om corona in te dammen.
Eerst maar eens zien waarmee men op de proppen gaat komen.
Ja, hier ook zo. Ik wantrouw nogal snel.
Leuk overigens, die verschillende Operating Systems!
Alles is tijdelijk en heel iets anders dan wij denken... En eenvoud is onze sleutel.

Gebruikersavatar
dikkemick
Ontoombaar
Berichten: 12605
Lid geworden op: 07 mar 2013 18:36

Re: De politiestaat Nederland in oprichting?

Bericht door dikkemick » 17 apr 2020 19:31

Wanen we ons safe achter de pc en met onze telefoon? Windows? Google? Whatsapp? E-mail verkeer. En dan veert Nederland weer massaal overeind
als er iets ontwikkelt moet worden dat gebruikt zou kunnen worden voor andere doeleinden... We zijn wel een erg argwanend volkje geworden, maar maken ondertussen overal gebruik van. Zodra je je op de digitale snelweg begeeft, ben je volgens mij overal en altijd te traceren. Zelfs auto's zijn al complete computers geworden die het reilen en zeilen van de bestuurder monitoren. Een beetje gezonde achterdocht kan geen kwaad, maar we slaan wel altijd erg ver door als onze heilige privacy in het geding komt.
Reality is that which, when you stop believing in it, doesn't go away.
Philip K. Dick

Gebruikersavatar
Fenomeen
Superposter
Berichten: 5971
Lid geworden op: 15 feb 2004 10:53
Locatie: Rotterdam

Re: De politiestaat Nederland in oprichting?

Bericht door Fenomeen » 17 apr 2020 20:33

https://tweakers.net/nieuws/165704/groe ... -apps.html

https://www.veiligtegencorona.nl/

Een app en privacy kunnen best samen gaan, mits je aan een aantal voorwaarden voldoet.
Poor is the man whose pleasures depend on the permission of another - Madonna

Gebruikersavatar
Fenomeen
Superposter
Berichten: 5971
Lid geworden op: 15 feb 2004 10:53
Locatie: Rotterdam

Re: De politiestaat Nederland in oprichting?

Bericht door Fenomeen » 17 apr 2020 20:55

dikkemick schreef:
17 apr 2020 19:31
Windows? Google? Whatsapp? E-mail
Hier kan je zelf een hoop aan doen.

Windows 10 goed afstellen en niet de default standen ivm privacy overnemen:
https://www.safer-networking.org/produc ... ti-beacon/

Klik op download en wacht even, de betaalversie is niet nodig, het programma blijft werken, de betaalversie heeft wat extra functionaliteit, voor de meeste mensen overbodig.

Google:
https://duckduckgo.com

https://www.startpage.com

Whatsapp:
https://www.signal.org/

E-mail:
Niet gebruiken voor gevoelige inhoud

Veilge gratis email provider, valt onder de Zwitserse wetgeving, zwaar encrypted:
https://app.protonmail.ch

Facebook:
Niet gebruiken.
Bij toch gebruiken,de volgende addon IN FIREFOX installeren:
https://addons.mozilla.org/nl/firefox/a ... container/

Gebruikers van Chrome:
https://www.mozilla.org/nl/firefox/new/
Poor is the man whose pleasures depend on the permission of another - Madonna

Gebruikersavatar
lanier
Superposter
Berichten: 5735
Lid geworden op: 14 sep 2004 23:20

Re: De politiestaat Nederland in oprichting?

Bericht door lanier » 17 apr 2020 23:45

Grote bedrijven zoals Facebook weten ongelofelijk veel over de gebruikers. Bij meer dan 300 likes weet Facebook meer over je dan je echtgeno(o)t(e). Google verzamelt data over je, dit kun je downloaden maar het bestand is groter dan 1Gb. Ook al bescherm jij je, dan kun je via kennissen, vrienden en familie op Facebook nog heel veel over je te weten te komen. En waarschijnlijk wordt er door veiligheidsdiensten heel veel metadata verzameld waardoor ze ook weer van alles over je weten. Echte privacy is een utopie.

Gebruikersavatar
Fenomeen
Superposter
Berichten: 5971
Lid geworden op: 15 feb 2004 10:53
Locatie: Rotterdam

Re: De politiestaat Nederland in oprichting?

Bericht door Fenomeen » 17 apr 2020 23:50

lanier schreef:
17 apr 2020 23:45
Echte privacy is een utopie.
Yep.
Ik vergelijk het wel eens met het verkeer, je doet aan damage control; nul verkeersdoden is een utopie.
Gezond verstand en regels opvolgen, daar gaat het om, voor jou en de ander.
Poor is the man whose pleasures depend on the permission of another - Madonna

Gebruikersavatar
ChaimNimsky
Bevlogen
Berichten: 1741
Lid geworden op: 06 mar 2013 19:21
Locatie: Sevilla

Re: De politiestaat Nederland in oprichting?

Bericht door ChaimNimsky » 18 apr 2020 03:20

Rereformed schreef:
11 apr 2020 06:20
ChaimNimsky schreef:
11 apr 2020 01:57
Hij houdt ons scherp; al is een deel ongetwijfeld overtrokken en zijn de conclusies wellicht te vergaand getrokken. Ik zou zeggen: laten we in ieder geval de vinger aan de pols houden en zien hoe het zich ontwikkelt.
Ik kan deze mening niet delen. Je kent een verdienste toe aan iets wat het niet verdient.

Dat Jensen een idolaat van Trump is (ik neem aan dat Ronaldus gelijk heeft) had ik bijna verwacht. Toen ik de video bekeek die ik becommentarieerde had ik het gevoel naar een Fox channel uitzending te luisteren, een Nederlandse Sean Hannity. De uitwerking van dit soort figuren is exact wat het Fox channel in de VS heeft teweeggebracht: de oorzaak voor het hopeloos verdeeld raken van een maatschappij, het zozeer vervreemd raken van elkaar dat mensen uiteindelijk in volledig van elkaar afgeschermde denkwerelden leven en elkaar voor gek en idioot houden, er geen enkele saamhorigheid meer is, mensen mismoedig en boos, opgefokt, opgehitst rondlopen en agressief om zich heen slaan.
Deze praatgoeroe's zijn het equivalent van de vroegere opwekkingspredikers. Ze maken van mensen het moderne seculiere equivalent van wat ons allen maar al te bekend is: de gelovige fundamentalist. Ze sluiten hun aanhangers op in een luchtdicht afgesloten wereld, waar aan één stuk door wordt afgegeven op "de wereld buiten" die door de satan bespeeld wordt. Ze geven af op machtswellust omdat ze er zelf door verteerd worden. Hun hele optreden is niets anders dan uit zijn op zo veel mogelijk persoonlijke macht. Ze genieten van een massa die aan hun voeten ligt en bewonderende mailtjes stuurt.
Ze richten een land (de VS) of een heel werelddeel (de EU) ten gronde. Ze maken een eind aan wetenschappelijk denken.
Alle vragen staan onbeantwoord overeind: over de Corona app, over de drones en het idee van een Corona-paspoort of -diploma, over hoe we door de gevolgen van Corona samen kunnen protesteren en samen een daadwerkelijke stem laten horen tegen het geld dat decennia lang is bezuinigd op de zorg, onderwijs en zovele andere zaken en waarmee nu protestloos met honderden miljarden tegelijk over en weer wordt gegooid, over Rutte's al te voorbarige enigmatische uitspraak dat de tijd van voor Corona niet meer terugkeert, over het apathische videootje van onze expert Ab Osterhaus en de betreffende experts die erin voorkomen, over de arts Rob Elens die zegt samen met andere artsen iets te hebben gevonden dat in de praktijk veelbelovend lijkt te zijn (wat zijn de resultaten van het veelbelovende medicijn waarover de arts naar buiten is getreden?). Terwijl we nu gedwongen thuis moeten blijven en velen hun werk verliezen, zullen we daaropvolgend de banken al deze miljarden terug moeten betalen. Hoe komen we ooit uit deze schulden? Heb jij daar een bevredigend antwoord op?
Een mens zonder religie is als een vogel zonder fiets.

Gebruikersavatar
Fenomeen
Superposter
Berichten: 5971
Lid geworden op: 15 feb 2004 10:53
Locatie: Rotterdam

Re: De politiestaat Nederland in oprichting?

Bericht door Fenomeen » 21 apr 2020 14:09

Tekst wegens belangrijkheid volledig overgenomen, met dank aan security.nl.
Universitair hoofddocent waarschuwt: Google Apple Contact Tracing platform (GACT) is een wolf in schaapskleren

De beslissing van Apple en Google om bluetooth contact tracing in iOS en Android in te gaan bouwen heeft grote gevolgen voor smartphonegebruikers, zo waarschuwt Jaap-Henk Hoepman, universitair hoofddocent bij de Radboud Universiteit Nijmegen en privacyonderzoeker, op zijn persoonlijke blog Xot.nl.

Beide techbedrijven komen volgende maand met een programmeerinterface (API) die voor interoperabiliteit tussen Android- en iOS-toestellen zorgt die van bluetooth contactonderzoekapps gebruikmaken. Via de API kunnen dergelijke apps de bluetooth-radio gebruiken en zo bijhouden met wie de gebruiker in contact is gekomen. In juni wordt bluetooth contact tracing direct in het besturingssysteem verwerkt. Dit zal via een update gebeuren. Doordat contact tracing straks onderdeel van het besturingssysteem wordt kunnen gebruikers het niet meer verwijderen zoals bij een app het geval is.

Het is deze stap waar Hoepman zich zorgen over maakt. Doordat de technologie direct aan de besturingssystemen wordt toegevoegd zal die continu voor allerlei apps beschikbaar zijn. "Contact tracing is daardoor niet langer beperkt in tijd of beperkt in gebruik om alleen de verspreiding van het coronavirus te traceren en beperken. Dit houdt in dat twee zeer belangrijke waarborgen om onze privacy te beschermen overboord worden gegooid", aldus de privacyonderzoeker.

Apple en Google creëren op deze manier een platform voor contact tracing dat wereldwijd op de meeste smartphones werkt. "Tenzij de juiste waarborgen aanwezig zijn zou dit voor een globaal massasurveillancesysteem zorgen dat betrouwbaar kan volgen wie met wie in contact is geweest, op welk moment en hoe lang", gaat Hoepman verder. Elke app die goedkeuring van Apple en Google krijgt, al dan niet onder dwang of economische motieven, kan van de ingebouwde contact tracing gebruikmaken, wat ook voor de techbedrijven zelf geldt.

Een ander probleem dat Hoepman aankaart is dat de techbedrijven zich nu zo hebben gepositioneerd dat hun platform nagenoeg de enige manier is om contact tracing via smartphones uit te voeren. "Met deze stap hebben Apple en Google zichzelf onmisbaar gemaakt, en garanderen zo dat deze potentiële wereldwijde surveillancetechnologie ons wordt opgedrongen. En als gevolg dat alle onderliggende microdata van elk contacttracingsysteem wordt opgeslagen op de telefoons die zij controleren", stelt de privacyonderzoeker.

Bij het toepassen van contact tracing wordt steeds geroepen dat dit decentraal plaatsvindt of zou moeten plaatsvinden, maar Hoepman merkt op dat het contacttracingplatform van Apple en Google eenvoudig voor een gecentraliseerde vorm van contact tracing is te gebruiken. Kwaadaardige apps zouden daarnaast via de technologie kunnen achterhalen met wie een besmet persoon in contact is geweest. En niet alleen besmette personen zijn op deze manier te volgen. Ook niet-besmette personen kunnen via het contacttracingplatform worden gevolgd.

Function creep is een ander punt waar Hoepman zich zorgen over maakt. Het is niet uit te sluiten dat het gebruik van contact tracing voor andere doeleinden in de toekomst acceptabel en proportioneel wordt gevonden. Doordat de vereiste technologie al aanwezig is, is die dan ook eenvoudig in te zetten. Daarnaast heeft de technologie grote commerciële waarde, omdat het een zeer gedetailleerd beeld in de contacten van mensen geeft.

Afsluitend concludeert de privacyonderzoeker dat gebruikers er straks op moeten vertrouwen dat Apple en Google de apps die van de ingebouwde contact tracing gebruikmaken goed controleren en dat ze druk van overheden en commerciële motieven weerstaan. "Dat is verschrikkelijk veel vertrouwen...", besluit Hoepman.
Bron:
https://www.security.nl/posting/653203/ ... aapskleren
Poor is the man whose pleasures depend on the permission of another - Madonna

Gebruikersavatar
heeck
Superposter
Berichten: 8994
Lid geworden op: 21 aug 2006 14:19
Locatie: Leeuwarden

Re: De politiestaat Nederland in oprichting?

Bericht door heeck » 21 apr 2020 14:48

“Fenomeen” schreef: Tekst wegens belangrijkheid volledig overgenomen, met dank aan security.nl.
Dat is alsof iedereen straks rondloopt met zijn persoonlijk ID continue uitgezonden.
Kan je net als met de flighttracker voor vliegtuigen, maar dan gezien de close-encounter-tracking nog intiemer, tot in detail afleiden wat je hebt uitgevreten.

Bluetooth uitzetten zal misschien wel zo overbodig worden gevonden dat het standaard ON staat.

Roeland
Begrip is een waan met een warm gevoel. Dus Mijdt Spijt.
http://skepp.be/nl/rare-apparaten/alfabetisch/full

Gebruikersavatar
Fenomeen
Superposter
Berichten: 5971
Lid geworden op: 15 feb 2004 10:53
Locatie: Rotterdam

Re: De politiestaat Nederland in oprichting?

Bericht door Fenomeen » 21 apr 2020 14:57

De regel is heel eenvoudig; de deur uit?
Wifi en bluetooth ook uit.

Staan die beide aan en heeft Android toestemming (Location History oid aan) dan kan ik nu al in detail zien wat je hebt uitgevreten. ;)

https://support.google.com/accounts/ans ... 7281?hl=nl
Poor is the man whose pleasures depend on the permission of another - Madonna

Gebruikersavatar
axxyanus
Moderator
Berichten: 7396
Lid geworden op: 08 nov 2008 21:23

Re: De politiestaat Nederland in oprichting?

Bericht door axxyanus » 21 apr 2020 15:05

@Fenomeen,

Eerlijk gezegd als ik die tekst goed begrijp, zorgt de toevoeging van die API op geen enkele manier dat smartphones meer kunnen doen, dan ze nu al kunnen doen. Het gaat blijkbaar om een API die voor interoperabiliteit tussen Android- en iOS-toestellen zorgt. m.a.w. Apps die aan contact tracing doen via gelijkaardige toestellen kunnen dat al.

Wel IMO kan men dan ook Apps schrijven die aan contact tracing doen met verschillende soorten toestellen. Het zal dan alleen wat meer werk vragen omdat men dan zelf een API moet schrijven die de onderliggende bluetooth driver aanspreekt.

Tenzij men probeert duidelijk te maken dat het contact tracen zelf deel gaat uitmaken van het O.S. lijkt het probleem van die API mij nogal opgeklopt. Ja het is gemakkelijker om gegevens uit te wisselen als er al een protocol (API) voor is dan wanneer je dat protocol zelf eerst nog moet ontwerpen. Maar wat uitelindelijk mogelijk is, verandert er niet door.

Je kan de API voor je fototoestel toch ook niet verwijderen of de API voor wifi ...
Al mijn hier gebrachte meningen, zijn voor herziening vatbaar.
De illusie het verleden te begrijpen, voedt de illusie dat de toekomst voorspelbaar en beheersbaar is -- naar Daniël Kahneman

Gebruikersavatar
Fenomeen
Superposter
Berichten: 5971
Lid geworden op: 15 feb 2004 10:53
Locatie: Rotterdam

Re: De politiestaat Nederland in oprichting?

Bericht door Fenomeen » 21 apr 2020 15:19

De vraag is of deze functies in het OS horen.
Welke programma's gaan daar gebruik van maken?
Dat is nu al een ramp.
En je kan het niet uitzetten.

Ik zal de posting straks editen zodat je precies kan zien wat er allemaal vanuit je telefoon het internet opgaat.
Dat is ongeveer 5 keer per minuut in het geval van Android.

Ben even bezig met helpdesk zijn voor pa, die is een digibox aan het aansluiten...
Poor is the man whose pleasures depend on the permission of another - Madonna

Gebruikersavatar
axxyanus
Moderator
Berichten: 7396
Lid geworden op: 08 nov 2008 21:23

Re: De politiestaat Nederland in oprichting?

Bericht door axxyanus » 21 apr 2020 22:13

Fenomeen schreef:
21 apr 2020 15:19
De vraag is of deze functies in het OS horen.
Wat bedoel jij juist met het O.S.
Fenomeen schreef:
21 apr 2020 15:19
Welke programma's gaan daar gebruik van maken?
Dat is nu al een ramp.
En je kan het niet uitzetten.
Je kan dat nu al niet uitzetten. Het O.S. op je smartphone heeft nu al een A.P.I. om Apps toe te laten gebruikt te maken van de blue tooth op je smartphone. Voor zover ik het begrijp is deze A.P.I. gewoon een abstractie laag boven op de device driver die al in je smart-phone aanwezig is om de verschillen tussen Android- en iOS-toestellen onzichtbaar te maken voor Apps.
Fenomeen schreef:
21 apr 2020 15:19
Ik zal de posting straks editen zodat je precies kan zien wat er allemaal vanuit je telefoon het internet opgaat.
Dat is ongeveer 5 keer per minuut in het geval van Android.
Ik geloof best dat smart-phones een ramp zijn voor onze privacy. Maar dat zijn ze nu al. Deze A.P.I. zal dat IMO niet beduidend verhogen. Zoals er over die A.P.I. daar geschreven werd, lijkt het alsof die A.P.I. het probleem gevoelig zou vergroten. Maar een kwaadaardige app, kan gewoon je G.P.S. aflezen en op die manier bijhouden waar je de hele tijd geweest bent. Je kan toch ook de A.P.I. voor je G.P.S. niet verwijderen uit het O.S.
Al mijn hier gebrachte meningen, zijn voor herziening vatbaar.
De illusie het verleden te begrijpen, voedt de illusie dat de toekomst voorspelbaar en beheersbaar is -- naar Daniël Kahneman

Gebruikersavatar
Arjen2015
Ervaren pen
Berichten: 715
Lid geworden op: 07 aug 2014 18:20

Re: De politiestaat Nederland in oprichting?

Bericht door Arjen2015 » 28 apr 2020 13:20

ik dacht natuurlijk dat wat china deed nooit mogelijk was hier in Nederland
maar mensen zijn overal hetzelfde

is dit het volgende wat ook in Nederland staat te gebeuren?

De grondwet wordt nu al gedeeltelijk buitenspel gezet via een noodwet!
geen privacy meer in je eigen huis. Politie heeft het recht je huis binnen te komen vanwege covid.

Ik denk toch maar dat het beter is te roepen "een politie staat in oprichting?" dan alles maar geleidelijk over je heen te laten komen

https://www.msn.com/en-us/news/world/ch ... spartanntp
Martim Cymbron -

Gebruikersavatar
TIBERIUS CLAUDIUS
Diehard
Berichten: 1444
Lid geworden op: 02 mei 2017 18:24
Locatie: CAPRI

Re: De politiestaat Nederland in oprichting?

Bericht door TIBERIUS CLAUDIUS » 28 apr 2020 13:35

Arjen2015 schreef:
28 apr 2020 13:20
ik dacht natuurlijk dat wat china deed nooit mogelijk was hier in Nederland
maar mensen zijn overal hetzelfde

is dit het volgende wat ook in Nederland staat te gebeuren?

De grondwet wordt nu al gedeeltelijk buitenspel gezet via een noodwet!
geen privacy meer in je eigen huis. Politie heeft het recht je huis binnen te komen vanwege covid.

Ik denk toch maar dat het beter is te roepen "een politie staat in oprichting?" dan alles maar geleidelijk over je heen te laten komen

https://www.msn.com/en-us/news/world/ch ... spartanntp
Het laat vooral zien dat deze rechten nauwelijks iets voorstellen.
Als het de Regenten uit komt worden ze moeiteloos door ze aan de kant geschoven.
En als er nu meer keizers zijn geweest dan maanden, wat dan, geachte senatoren?

Plaats reactie