Het zoetwater aquarium van Noach.

Discussies over de evolutieleer, creation science, 'jonge aarde' creationisme, de zondvloed etc..

Moderator: Moderators

Gebruikersavatar
Devious
Erelid
Berichten: 6467
Lid geworden op: 14 jul 2003 22:17
Locatie: saturn
Contacteer:

Het zoetwater aquarium van Noach.

Bericht door Devious » 26 mar 2004 20:21

Hoeveel dieren had Noach aan boord?
Hoeveel voedsel en water had hij aan boord?
Hoeveel poept een olifant per dag?

Lees het in 'Het zoetwater aquarium van Noach'
http://www.freethinker.nl/index.php?opt ... &Itemid=28


Afbeelding


HET ZOETWATER AQUARIUM VAN NOACH.


Wie kent niet het wonderlijke verhaal van Noach; de man die ongeveer vijfenveertighonderd jaar geleden, na door God gewaarschuwd te zijn, een enorm houten schip bouwt om zichzelf, zijn familie en alle diersoorten op aarde, te redden van een wereldwijde overstroming. Men denkt al snel dat alleen hele kleine kinderen nog geloof hechten aan dit bizarre verhaal. Na vele discussies op diverse internetforums heb ik echter moeten vaststellen dat dit beeld niet klopt. Des te meer een reden voor mij om een aantal feitjes op een rijtje te zetten.HOEVEEL DIEREN GINGEN ER MET NOACH MEE?
De bijbel zegt (genesis 6): ’19; Van alle levende wezens moet gij één paar in de ark brengen, om ze met u samen in leven te doen blijven; een mannelijk en een vrouwelijk dier moet het zijn…………21; Breng verder allerlei etenswaar bijeen en leg daar een voorraad van aan, zodat gijzelf en de dieren te eten hebt.’ Als we alle soorten landdieren bij elkaar optellen dan komen we op astronomische aantallen.

* Zo zijn er wereldwijd meer dan één miljoen soorten insekten.
* 60.000 soorten landslakken.
* 35.000 soorten spinnen.
* 8000 soorten vogels.
* 6000 soorten reptielen.
* 4000 soorten zoogdieren.
* 3200 soorten amfibieën.
En dat alles keer twee, want: ‘Van alle levende wezens moet gij één paar in de ark brengen, een mannelijk en een vrouwelijk dier moet het zijn.’ Dat betekent dus twee miljoen insekten, 120.000 landslakken, 70.000 spinnen, 16.000 vogels, 12.000 reptielen, 8000 zoogdieren en 6400 amfibieën. Al deze dieren had Noach aan boord, plus natuurlijk nog duizenden diersoorten die later, al dan niet door toedoen van de mens zijn uitgestorven.

HOEVEEL RUIMTE WAS ER VOOR DEZE DIEREN?
Volgens de bijbel was de ark van Noach 300 el lang, 50 el breed en 30 el hoog. De el was een lengtemaat van ongeveer 55 centimeter. Als we dit omrekenen naar meters, dan was de ark ongeveer 165 meter lang, 27,5 meter breed en 16,5 meter hoog. Het moet nogal dringen zijn geweest in de ark met 2.232.400 dieren. Te meer daar Noach alleen al heel wat ruimte kwijt was aan een gangenstelsel en een trappenhuis (of zou hij een lift gehad hebben?), en deze moesten groot genoeg zijn, want olifanten, giraffes en neushoorns moesten er natuurlijk ook door kunnen. Daarnaast had Noach een enorme opslagruimte nodig voor voedsel en water. Om even een indruk te geven, een olifant eet per dag ongeveer 200 kilo voedsel, en drinkt per dag gemiddeld 100 liter water. Dat betekent dat Noach alleen voor de twee olifanten al 60 ton voedsel en 30.000 liter water had opgeslagen. Want pas na 150 dagen begon het water te dalen en strandde de ark op de berg Ararat, wat betekent dat Noach voor bijna een half jaar voedsel opgeslagen had. Waarschijnlijk had Noach nog veel meer opgeslagen, want door de vloed was alle vegetatie vernietigd, en daarom moest Noach nog meer meenemen om de olifanten te voeden tot de vegetatie hersteld was. Naast de opslag van het voedsel kreeg Noach ook te maken met een afvalprobleem. Van de 200 kilo voedsel die de olifant tot zich neemt, komt de helft er weer onverteerd uit. Dat betekent dat Noach iedere dag een paar flinke kruiwagens vol mest moest verwerken, 30 ton in 150 dagen tijd. En let op! ik heb het nu nog steeds alleen over de olifanten. Naast de olifanten waren er uiteraard nog andere grootverbruikende herbivoren zoals giraffes, neushoorns, nijlpaarden, elanden, paarden, ezels, kamelen en bizons. Er zijn zelfs mensen die geloven dat Noach mammoeten en brontosauriers aan boord had. Waarschijnlijk had Noach dan ook een afzuigsysteem aan boord. 2.232.400 dieren produceren zoveel mest dat dit voor de 7 mensen die Noach aan boord had onmogelijk te verwerken was. En al die tonnen mest moeten nogal wat stankoverlast en gasvorming veroorzaakt hebben. Naast de herbivoren had Noach ook roofdieren aan boord. Wist u dat een tijger minimaal zo’n 6 kilo vlees per dag nodig heeft? Dat betekent dat Noach alleen voor de tijgers al bijna twee ton vlees had opgeslagen. En dan zijn er nog de hyena’s, wolven, leeuwen, jakhalzen, jaguars, cheetahs, luipaarden, veelvraten, tasmaanse tijgers en panters. Ik vraag mij af wat een grizzlybeer verorbert in 150 dagen tijd. Ik heb niet de moeite genomen om te berekenen hoeveel voedsel en water Noach had meegenomen voor álle dieren. Voor het aantal van 2.232.400 dieren heeft Noach er waarschijnlijk nog twee arken van het formaat van een flinke olietanker bij gebouwd; één voor opslag van water, en één voor voedsel. De bijbel geeft hierover echter geen verslag.

HET ZOETWATER AQUARIUM.
Eén van de grootste problemen van Noach moeten de zoetwaterdieren zijn geweest. Er zijn duizenden soorten zoetwatervissen. Zoetwatervissen kunnen niet leven in zout water, wat betekent dat zij ook een plekje moeten hebben gekregen in de boot van Noach. Omdat je niet alle zoetwatervissen bij elkaar in kunt doen (aquariumbezitters weten hier alles van), moet Noach vele honderden aquaria in de ark hebben gehad. Daar Noach, voor zover wij weten, niet beschikte over elektriciteit en derhalve niet beschikte over pompen en filtersystemen, moet hij het ontzettend druk hebben gehad met het dagelijks verschonen van honderden aquaria; een heel karwei voor Noach en zijn 7 personeelsleden. Naast de zoetwatervissen waren er ook nog zoetwaterslakken, zoetwatermosselen en amfibieën. Hoeveel soorten zoetwaterslakken er zijn heb ik niet kunnen vinden, maar het zullen er ongetwijfeld vele honderden zijn. Wat ik wel weet is dat er circa 4500 soorten zoetwatermosselen zijn (zijn zoetwatermosselen hermafrodiet? Zo niet, dan had Noach er 9000 in één of meerdere aquaria.) En dan nog duizenden terraria voor de 6400 amfibieën en vele reptielensoorten. Ik ben dan ook heel benieuwd naar het klimaatbeheersingssysteem van Noach’s ark. Iedereen die reptielen houdt (ik weet waar ik over spreek, want ik zorg zelf voor een leguaan en vier schildpadden), weet hoe precies het komt met deze dieren. Uv-lampen en speciale voeding zijn onontbeerlijk, vooral in zo’n donkere boot zonder ramen.

DE GROTE REIS.
Hoewel Noach respect verdient voor het monnikenwerk dat hij verrichtte in de ark, komt het grootste respect toe aan de dieren die hij in zijn ark vervoerde. Dit geldt in grote mate voor de ijsbeer. De ijsberen zijn helemaal vanuit de Noordpool naar het woestijnachtige berglandschap in het middenoosten gesjokt. Voor ieder willekeurig dier zou het al een gigantische prestatie zijn, maar de vacht van de ijsbeer zit zo in elkaar dat hij het bij 10 graden vorst al behoorlijk warm heeft. De ijsberen hebben een ongelofelijke prestatie geleverd door duizenden kilometers naar de woestenij in het middenoosten te sjouwen, waar het kwik dikwijls stijgt tot boven de 45 graden (hetgeen voor ijsberen dodelijk is). Hoe de zoetwatervissen uit bijvoorbeeld het Amazonegebied de ark hebben bereikt is een nog groter mysterie. In Zuid-Amerika zijn er meer dan 2500 soorten. Dat betekent dat 5000 zoetwatervissen vanuit Zuid-Amerika, de voor hen dodelijke, Atlantische oceaan hebben overbrugd. Er zijn geen aanwijzingen dat vissen in die tijd konden vliegen, dus hoe deze vissen dit klaar hebben gespeeld, is één van de grootste mysteriën uit de geschiedenis. Australische en Zuidamerikaanse landslakken hadden, om Noach’s schip te bereiken, niet alleen te maken met een dodelijke barrière van zout water. Zij hadden ook te maken met hun eigen fysieke beperkingen. De reis van de slak naar de ark moet duizenden jaren geduurd hebben. Slakken zijn immers niet zo snel. Of werden slakken in Noach’s tijd ouder dan tegenwoordig? De enige diersoorten die het gemakkelijk moeten hebben gehad zijn parasieten, zoals de 2200 verschillende soorten vlooien. Deze konden gewoon als passagier meereizen met de andere dieren.

LOKALE VLOED?
Er zijn gelovigen die de prestaties van de Noach, zijn personeel, de ijsbeer, de zoetwatervissen uit het amazone gebied en de Australische landslakken, (mijn excuses aan de dieren die ik niet heb genoemd) proberen te ridiculiseren. Deze lieden beweren dat er geen sprake was van een wereldwijde vloed, maar wel van een lokale overstroming. Maar waarom zou onze held een schip bouwen ter grootte van een kleine olietanker, als hij zich al die moeite had kunnen besparen door gewoon met zijn familie en de lokale fauna, een reisje te maken naar veilig gebied? Alleen een idioot bouwt dan een kolossaal schip. Ten tweede lijkt het erop dat deze mensen de woorden van hun eigen God in twijfel trekken. Genesis 6 en 7: ‘God zeide tot Noach.....: 'Want Ik, zie, Ik breng een watervloed over de aarde, om alle vlees, waarin een geest des levens is, van onder den hemel te verderven; al wat op de aarde is , zal den geest geven........En gij zult van al wat leeft , van alle vlees, twee van elk, doen in de ark komen, om met u in het leven te behouden:.......van al het kruipend gedierte des aardbodems naar zijn aard, twee van elk zullen tot u komen, om die in het leven te behouden.........en Ik zal van den aardbodem verdelgen al wat bestaat, dat Ik gemaakt heb.'
Ook de tekstregels waarin God niet zelf aan het woord is, spreken duidelijk van een wereldomvattende vloed: ‘En van alle vlees, waarin een geest des levens was, kwamen er twee en twee tot Noach in de ark…………… En de wateren namen gans zeer de overhand op de aarde, zodat alle hoge bergen, die onder den gansen hemel zijn, bedekt werden.
Het moge ook duidelijk zijn dat wanneer er sprake is van een vloed die 150 dagen lang (bijna een half jaar) de toppen van de hoogste bergen bedekt, er nooit sprake kan zijn van een lokale overstroming. Het water zou immers niet 150 dagen lang het 5000 meter hoge gebergte Ararat bedekken, maar direct wegstromen richting de zee. De werkelijke reden dat sommige gelovigen zich hardnekkig in allerlei bochten wringen om de hypothese van de lokale zondvloed te bewijzen, moet wel liggen in de volstrekte ongeloofwaardigheid van het bijbelse verhaal. Als er sprake zou zijn van een lokale vloed vallen immers alle bezwaren tegen het zondvloedverhaal in één keer weg.
Laatst gewijzigd door Devious op 25 aug 2007 09:44, 2 keer totaal gewijzigd.
'Bij een discussie die de redelijkheid zoekt heeft hij die het onderspit delft groter voordeel, voor zover hij er iets van opgestoken heeft.’ Epicurus (341-271vc)

Gebruikersavatar
Scotfan
Geregelde verschijning
Berichten: 57
Lid geworden op: 14 jul 2003 11:58
Locatie: Stadskanaal

Bericht door Scotfan » 26 mar 2004 21:25

DIT MOET OP DE TV!!!!! :lol: :lol:

Gebruikersavatar
Fenomeen
Superposter
Berichten: 6010
Lid geworden op: 15 feb 2004 10:53
Locatie: Rotterdam

Bericht door Fenomeen » 26 mar 2004 21:55

Ach, men gelooft maar wat men zelf wil geloven, dat doe ik ook.

Men moet toch aardig moeite doen om niet te zien dat dat verhaal plagiaat is van het Gilgamesh Epos is mijn mening.
Wat mij betreft houdt dus hier al de authenticiteit van de bijbel op.
Letterlijk ga ik dat al helemaal niet nemen, dat wordt zo verwarrend.

De koala:

Van koala's is algemeen bekend dat het lastige eters zijn, gras lusten ze niet en van muesli krijgen ze buikpijn.
Ik meen zelfs dat het erg koppige soort zelfs alleen maar een bepaalde soort eucalyptus blieft en verder helemaal niks.
Het ligt dan toch aardig in de lijn der verwachting dat die beesten (2) behoorlijke honger hebben gehad. Nou zijn die beesten al in normale toestand al niet vooruit te branden, dat komt namelijk doordat ze dan apestoned van die eucalyptusdampen zijn, maar zo'n beest met honger moet zich toch helemaal wat slapjes voelen, dat zie ik nog niet van boom naar boom (waren die er eigenlijk ueberhaupt nog wel?) hoppen, laat staan 15.000 kilometer, dan krijgt zo'n koala ongelofelijk spierpijn, neem dat maar van mij aan.
Als het beest het al haalt tot Maleisie vindt ik dat op zich al een prestatie, daarna wordt het plonzen totdat het de Indonesische archipel uit is. (los daarvan; zo'n beest zinkt als een baksteen als je dat in het water smijt heb ik zo het idee).

Maar wie weet hebben die beesten toch iets ontdekt dat ze lekker vinden, ik sluit niet graag iets uit.
Dan komen we op het volgende punt; ergens zouden er dan toch fossiele koalabotjes moeten liggen, of pootafdrukjes van als het weer eens hongerig uit zo'n boom stortte, maar tot op heden is mij daarover niks bekend.
Evenmin geloof ik dat er ooit iets dergelijks gevonden is van Tasmaanse Duivels, kangaroes of vogelbekdieren.
Gezien dat laatste beest valt creationisme ook weer niet helemaal uit te sluiten; dat beest er zo raar uit, het zou kunnen dat een scheppend goddelijk wezen dit beest op de laatste dag in elkaar gezet heeft van de resterende onderdelen. ;-)

Mbt tot luiaards in Zuid-Amerika zal deels dezelfde problematiek opgaan.

Inspiratie mbt dit stukje komt hier vandaan, ik heb het alleen een beetje vrij vertaald:

www.rice.edu/armadillo/Sciacademy/riggins/flood.htm

Gebruikersavatar
N-Rico
Technologist
Berichten: 269
Lid geworden op: 13 jul 2003 15:16
Locatie: Goebelsmuhle

Bericht door N-Rico » 27 mar 2004 19:58

MEGA ROFL!!!!

(voor wie het niet weet...ROFL betekend iets als 'Rolling On Floor, Laughing', dan is iets wel erg grappig dus,...die 'MEGA' is de overtreffende trap ;) )

Gebruikersavatar
skeptic
Erelid
Berichten: 1596
Lid geworden op: 13 jul 2003 19:12
Locatie: Groningen
Contacteer:

Bericht door skeptic » 29 mar 2004 19:52

SUBLIEM!!!!!
Mensen die sterke overtuigingen hebben zonder dat daar bewijzen voor zijn, horen in de marge van de maatschappij thuis en niet in de paleizen van de macht. (Sam Harris)

Gebruikersavatar
Enigma
Forum fan
Berichten: 424
Lid geworden op: 03 dec 2003 03:06
Locatie: Amsterdam

Bericht door Enigma » 12 mei 2004 17:56

Waarom is mijn bijdrage verwijderd????????

Ik heb net het Lucidius forum adres uit mijn mapje verwijderd en er deze voor in de plaats gezet (dus ik kan het ook niet even snel kopierenen) en dan zie ik dat mijn bijdrage weg is???

Balen he,.enigma.HAHA Mooi niet voor 1 gat te vangen dus alsnog mijn bijdrage geplakt.

Ach zegt de ware gelovige heel gelovig dan,

"zie hoe wonderbaar onze God is dat Hij ervoor gezorgd heeft dat het

a allemaal leterlijk gebeurd is zoals het geschreven staat en
b de hele gebeurtenis zich aan alle natuurwetten heeft ontrokken

waarlijk een bewijs dat onze God almachtig is, Amen!"

Persoonlijk ga ik ervoor dat verschillende verhalen zich verzamelen in dit bijbels verslag en daar de mensheid over de hele wereld dit soort geschiedenisen heeft (over watervloed,overstromingen ed neem Atlantis) bevat het deels waarheid en de rest is symbooltaal en metaforisch bedoeld.

Blijft leuk als weer een groepje op zoek gaat naar de Ark die ergens nog te vinden moet zijn.
Laatst gewijzigd door Enigma op 09 okt 2004 13:14, 1 keer totaal gewijzigd.
Geen mens is intelligent genoeg om de eigen domheid te begrijpen.

Gebruikersavatar
skeptic
Erelid
Berichten: 1596
Lid geworden op: 13 jul 2003 19:12
Locatie: Groningen
Contacteer:

Bericht door skeptic » 12 mei 2004 22:26

Enigma schreef:Waarom is mijn bijdrage verwijderd????????

Ik heb net het Lucidius forum adres uit mijn mapje verwijderd en er deze voor in de plaats gezet (dus ik kan het ook niet even snel kopierenen) en dan zie ik dat mijn bijdrage weg is???

Balen he,.enigma.HAHA Mooi niet voor 1 gat te vangen dus alsnog mijn bijdrage geplakt.

Ach zegt de ware gelovige heel gelovig dan,

"zie hoe wonderbaar onze God is dat Hij ervoor gezorgd heeft dat het

a allemaal leterlijk gebeurd is zoals het geschreven staat en
b de hele gebeurtenis zich aan alle natuurwetten heeft ontrokken

waarlijk een bewijs dat onze God almachtig is, Amen!"

Persoonlijk ga ik ervoor dat verschillende verhalen zich verzamelen in dit bijbels verslag en daar de mensheid over de hele wereld dit soort geschiedenisen heeft (over watervloed,overstromingen ed neem Atlantis) bevat het deels waarheid en de rest is symbooltaal en mataforisch bedoeld.

Blijft leuk als weer een groepje op zoek gaat naar de Ark die ergens nog te vinden moet zijn.
Sorry daarvoor en bedankt dat je hem opnieuw wilde posten.
Mensen die sterke overtuigingen hebben zonder dat daar bewijzen voor zijn, horen in de marge van de maatschappij thuis en niet in de paleizen van de macht. (Sam Harris)

Gebruikersavatar
Devious
Erelid
Berichten: 6467
Lid geworden op: 14 jul 2003 22:17
Locatie: saturn
Contacteer:

Bericht door Devious » 13 mei 2004 00:20

Enigma schreef: Ach zegt de ware gelovige heel gelovig dan,

"zie hoe wonderbaar onze God is dat Hij ervoor gezorgd heeft dat het

a allemaal leterlijk gebeurd is zoals het geschreven staat en
b de hele gebeurtenis zich aan alle natuurwetten heeft ontrokken

waarlijk een bewijs dat onze God almachtig is, Amen!"

God/Allah heeft de ark heel speciale eigenschappen gegeven, zegt de 'ware gelovige'. Science fiction geeft het antwoord. Wie kent niet de telefooncel van Dr. Who? Van buiten klein, van binnen zo groot dat je er wel in kunt verdwalen, zo pasten toch alle dieren in de ark. Sport Billy had een tas met soortgelijke eigenschappen.

Maar hoe bereikten de zoetwatervissen uit Zuid Amerika en de landslakken uit Nieuwzeeland en australie dan de ark?

'Oh' , zegt de 'ware gelovige', 'dat is voor God toch geen probleem, 'beam me up Scotty' En flits :shock:!!! opeens verschenen de zoetwatervissen en de landslakken in de ark. :)
Blijft leuk als weer een groepje op zoek gaat naar de Ark die ergens nog te vinden moet zijn.
Ben benieuwd of ze hem deze keer vinden. :D
'Bij een discussie die de redelijkheid zoekt heeft hij die het onderspit delft groter voordeel, voor zover hij er iets van opgestoken heeft.’ Epicurus (341-271vc)

Gebruikersavatar
Tim Spaan
Geregelde verschijning
Berichten: 87
Lid geworden op: 22 jul 2004 17:40

Bericht door Tim Spaan » 22 jul 2004 18:23

Het is dan wel een sterk verhaal, maar het argument dat er zo velen diersoorten zijn kan gedeeltelijk worden ontkracht (Niet door mij overigens, dat hebben de creationisten gezegt.)

Ze stellen dat er aanzienlijk minder diersoorten op de ark waren doordat veel huidige soorten zijn ontstaan door micro-evolutie. Evolutie op kleine schaal, zodat alle dieren op de ark pasten, maar toch alles van vandaag de dag geschapen zou zijn...

Dit is overigens een website waarmee ik flink overhoop heb gelegen, hier doet men serieus hun best om het zondvloedverhaal plausibel te maken:
http://users.pandora.be/jwils/evolution ... w/h9_1.htm
Enjoy smiles :mrgreen: after miles and miles

Gebruikersavatar
Devious
Erelid
Berichten: 6467
Lid geworden op: 14 jul 2003 22:17
Locatie: saturn
Contacteer:

Bericht door Devious » 23 jul 2004 00:21

Tim Spaan schreef: Ze stellen dat er aanzienlijk minder diersoorten op de ark waren doordat veel huidige soorten zijn ontstaan door micro-evolutie. Evolutie op kleine schaal, zodat alle dieren op de ark pasten, maar toch alles van vandaag de dag geschapen zou zijn...
Ja, ik ken dat verhaal. Op de ark zouden ongeveer 35000 dieren hebben meegereisd. En deze zouden dan zeker in amper 4000 jaar tijd zich hebben geevolueerd tot meer dan 2 miljoen soorten. :lol: :lol: :lol:
Dit is overigens een website waarmee ik flink overhoop heb gelegen, hier doet men serieus hun best om het zondvloedverhaal plausibel te maken:
http://users.pandora.be/jwils/evolution ... w/h9_1.htm
Ik heb me kostelijk vermaakt tijdens het bekijken van deze site. Dit zijn de diehards. Jonge aarde creationisten die zelfs lijken te geloven dat er nu nog dinosauriers in de jungle van afrika leven (mokele mbembe). Een ongelovelijk curiositeit. Bedankt voor deze link :lol:
Bijna al hun informatie komt uit een boek uit 1980. 'Het ontstaan van de wereld' uitgegeven door de EO.

ciao.. Devious... 8)
'Bij een discussie die de redelijkheid zoekt heeft hij die het onderspit delft groter voordeel, voor zover hij er iets van opgestoken heeft.’ Epicurus (341-271vc)

Gebruikersavatar
Ruby
Forum fan
Berichten: 254
Lid geworden op: 20 apr 2004 08:36
Locatie: Doetinchem

Bericht door Ruby » 05 sep 2004 13:54

Groeten van Ruby
-------------------------------------------
I don't question your existence - God

Gebruikersavatar
Devious
Erelid
Berichten: 6467
Lid geworden op: 14 jul 2003 22:17
Locatie: saturn
Contacteer:

Bericht door Devious » 05 sep 2004 23:00

Ja heb ik net even snel gedaan. Zelfde verhaal.
De zondvloed heeft zich ongeveer 4500 jaar geleden afgespeeld. Er wordt gezegd dat bijvoorbeeld alle paardachtige dieren die we nu kennen afstammen van één oertype die Noach op de ark had. Dit is natuurlijk je reinste science fiction.
Ten eerste blijkt uit de geschiedenis wel dat ezels duizenden jaren geleden ook gewoon ezels waren. Het oertype waar alle nu bekende paardachtige dieren zoals zebra's, ezels en paarden van afstammen, leefde vele miljoenen jaren geleden. evolutie werkt nu eenmaal niet zo snel.
Het is heel bizar dat deze mensen de evolutieleer afwijzen, maar dit sprookje waar geen enkel bewijs voor bestaat aannemen en het vervolgens proberen te onderbouwen met pseudowetenschap.

ciao... 8)
'Bij een discussie die de redelijkheid zoekt heeft hij die het onderspit delft groter voordeel, voor zover hij er iets van opgestoken heeft.’ Epicurus (341-271vc)

Gebruikersavatar
Ruby
Forum fan
Berichten: 254
Lid geworden op: 20 apr 2004 08:36
Locatie: Doetinchem

Bericht door Ruby » 06 sep 2004 11:37

Thanks.

Zoals jij het even schrijft: kort maar krachtig. En voor mij een stuk begrijpbaarder.
Groeten van Ruby
-------------------------------------------
I don't question your existence - God

Akkersloot
Banned
Berichten: 648
Lid geworden op: 08 feb 2005 18:41
Contacteer:

Bericht door Akkersloot » 08 feb 2005 19:56

Er zijn inderdaad wel degelijk mensen die in het Ark van Noach verhaal geloven. Zo vertelde iemand mij "zoals al een vriend al tegen mij zei 'De Titanic is gebouwd door specialisten en de ark van Noach is gebouwd door amateurs en die bleef wel drijven".

De ark van Noach voer dan waarschijnlijk ook van Liverpool naar New York. En dan is dat mysterie over die twee ijsberen die die duizenden kilometers naar de woestijn zijn gesjokt ook opgelost: Die zaten waarschijnlijk gewoon op een ijsberg :D

Dan kan ik dat raadseltje over hoeveel pinguins door ijsberen zijn opgegeten ook gewoon blijven vertellen. (Geen één pinguin namelijk want ijsberen komen alleen voor op de noordpool en pinguins alleen op de zuidpool. Anders zouden ze elkaar bij de ark van Noach dus nog opgegeten kunnen hebben).

Zouden al die pinguin soorten ook de tocht over de evenaar naar het Midden Oosten hebben overleefd? Wat voor ijsberen geldt, geldt toch ook voor de bewoners van het zuidpool gebied :?

Akkersloot
Banned
Berichten: 648
Lid geworden op: 08 feb 2005 18:41
Contacteer:

Bericht door Akkersloot » 08 feb 2005 20:13

Behalve de beperkte grote van de ark van Noach voor de 100.000-den diersoorten is er nog een ander technisch probleem: Inteelt.

Zou het verhaal van de ark van Noach waar zijn dan zouden immers alle dieren afstammen van twee exemplaren.
1. Alle exemplaren van alle dieren zouden dus vrij geweest zijn recessieve genen die na onderlinge kruising erfelijke ziektes kunnen veroorzaken.
2. Op de één of andere manier zou het probleem van verzwakking van de opvolgende generaties door toename van de homozygotie opgelost zijn (inteelt leidt immers ook zonder erfelijke ziekteverwekkende genen tot zwakkere dieren/mensen/planten. Vandaar dat plantenveredelaars-zwakke- inteeltlijnen opkweken om ze later te kunnen kruisen voor het verkrijgen van hoogwaardige "hybriede" rassen. Niet duidelijk? Vraag maar aan een medewerker van de Boerenbond wat het verschil tussen 'zaadvaste' en 'hybriede' spinazie rassen is).

Bijbelvaste mensen geloven dus ook dat de hele mensheid af stamt van inteelt. Namelijk van Noach, zijn vrouw, zijn zonen en hun vrouwen.

:lol:

Plaats reactie