Probleem?

Hier kunt u alles kwijt over computers en software

Moderator: Moderators

Plaats reactie
Gebruikersavatar
Fish
Moderator
Berichten: 11213
Lid geworden op: 14 sep 2008 10:44
Locatie: Aan de kust.

Probleem?

Bericht door Fish » 08 dec 2018 20:30

Ik heb internet op de telefoon en de laptop maar niet op de PC van mijn vrouw en mij? Viel in eens uit .
Als ik windows naar een oplossing laat zoeken krijg ik:
LAN-verbinding heeft geen geldige IP-configuratie.
Iemand een idee?
Het goddelijke onderscheidt zich niet van het niet bestaande.

Gebruikersavatar
Bonjour
Site Admin
Berichten: 4466
Lid geworden op: 27 jun 2008 23:26

Re: Probleem?

Bericht door Bonjour » 09 dec 2018 09:09

Router gereset in de meterkast? Stekkers eruit? Waarschijnlijk doet de telefoon internet via het mobiele netwerk. Wat zegt de telefoon over de wifi?
Zelfs als schepping bewezen wordt, is Magrathea net zo waarschijnlijk als God.

Gebruikersavatar
Fish
Moderator
Berichten: 11213
Lid geworden op: 14 sep 2008 10:44
Locatie: Aan de kust.

Re: Probleem?

Bericht door Fish » 09 dec 2018 10:57

Ja, router resetten is gedaan, telefoon zegt Wifi verbonden. Ik heb een router van Ziggo die lijkt ok te zijn, alle lampjes zijn groen.
Verder nog een router (splitter) bij de PCs (Cisco Linksys SE2500) daar branden twee groene lampjes en flikkeren met tussen posen twee oranje lampjes.
De TV internet verbinding zit ook op de Cisco linksys en doet het ook niet.
Het goddelijke onderscheidt zich niet van het niet bestaande.

Gebruikersavatar
Fenomeen
Superposter
Berichten: 5572
Lid geworden op: 15 feb 2004 10:53
Locatie: Rotterdam

Re: Probleem?

Bericht door Fenomeen » 09 dec 2018 20:47

Poor is the man whose pleasures depend on the permission of another - Madonna

Gebruikersavatar
Fish
Moderator
Berichten: 11213
Lid geworden op: 14 sep 2008 10:44
Locatie: Aan de kust.

Re: Probleem?

Bericht door Fish » 09 dec 2018 23:59

Nee, ik heb een ubee van ziggo en al jaren geen probleem met dat ding.
Het goddelijke onderscheidt zich niet van het niet bestaande.

Gebruikersavatar
Doppelgänger
Bevlogen
Berichten: 1733
Lid geworden op: 07 jun 2011 12:01

Re: Probleem?

Bericht door Doppelgänger » 10 dec 2018 11:54

Klinkt alsof er een tweede apparaat is dat IP-adressen uitdeelt, wat dan een conflict oplevert. Of de apparaten die niet werken hebben een (statisch) IP-adres dat buiten de range van IP-adressen valt die worden uitgedeeld door de Ziggo-router. Dan werkt het ook niet.

Hoe ik bovenstaande moet vertalen naar begrijpelijk Nederlands weet ik helaas niet. :?
"Strange new trend at the office. People putting names on food in the company fridge. Today I had a tuna sandwich named Kevin." - Some E-cards

Gebruikersavatar
Fish
Moderator
Berichten: 11213
Lid geworden op: 14 sep 2008 10:44
Locatie: Aan de kust.

Re: Probleem?

Bericht door Fish » 10 dec 2018 16:14

Doppelgänger schreef:
10 dec 2018 11:54
Klinkt alsof er een tweede apparaat is dat IP-adressen uitdeelt, wat dan een conflict oplevert. Of de apparaten die niet werken hebben een (statisch) IP-adres dat buiten de range van IP-adressen valt die worden uitgedeeld door de Ziggo-router. Dan werkt het ook niet.

Hoe ik bovenstaande moet vertalen naar begrijpelijk Nederlands weet ik helaas niet. :?
Ik heb de internet kabel van het modem naar de router direct op de PC aangesloten en toen had ik wel internet.
Op die manier nog even de andere PC geprobeerd, en die deed het ook weer.
Eind oordeel, de router heeft het begeven. :(
Dat was alles (denk ik).
Het goddelijke onderscheidt zich niet van het niet bestaande.

Gebruikersavatar
Fenomeen
Superposter
Berichten: 5572
Lid geworden op: 15 feb 2004 10:53
Locatie: Rotterdam

Re: Probleem?

Bericht door Fenomeen » 10 dec 2018 22:15

Hmm?
Aan het flikkeren van de lampjes van de Linksys switch te zien werkt deze.
Je hebt deze ook van de stroom gehaald neem ik aan?

Port LED status indicators:

• Yellow LED – The Yellow LED lights up and flashes to indicate network activity over that port.

• Green LED – The Green LED lights up when the local network port is connected to a 1000 Gigabit port


Ik zou alleen 3 lampjes verwachten, 2 voor de pc's en 1 voor de tv.
Hoe dan ook, geen van deze 3 apparaten lijkt te werken.

Het probleem ken ik maar dan is er altijd sprake van een ip conflict zoals Doppelgänger schrijft.
Poor is the man whose pleasures depend on the permission of another - Madonna

Gebruikersavatar
Fish
Moderator
Berichten: 11213
Lid geworden op: 14 sep 2008 10:44
Locatie: Aan de kust.

Re: Probleem?

Bericht door Fish » 10 dec 2018 23:14

Waar ik router schreef bedoelde ik Switch. :oops:
Zonder switch heb ik internet met switch niet. Ik heb een nieuwe besteld dus als het klopt heb ik daarna weer internet op de twee PC's.
Het goddelijke onderscheidt zich niet van het niet bestaande.

Gebruikersavatar
Doppelgänger
Bevlogen
Berichten: 1733
Lid geworden op: 07 jun 2011 12:01

Re: Probleem?

Bericht door Doppelgänger » 14 dec 2018 12:51

Apart. Gebeurt volgens mij niet zo vaak dat een switch het begeeft. Meestal ligt het probleem bij de router. Maar aangezien je wel internet hebt zonder de switch, kan het niet anders dan dat de oorzaak bij de switch ligt. Gaf de switch toevallig ook een hoge pieptoon af?

En puur uit liefhebberij en interesse: welk type switch heb je besteld? En wat voor type was je oude switch?
"Strange new trend at the office. People putting names on food in the company fridge. Today I had a tuna sandwich named Kevin." - Some E-cards

Gebruikersavatar
Fish
Moderator
Berichten: 11213
Lid geworden op: 14 sep 2008 10:44
Locatie: Aan de kust.

Re: Probleem?

Bericht door Fish » 14 dec 2018 16:11

Doppelgänger schreef:
14 dec 2018 12:51

En puur uit liefhebberij en interesse: welk type switch heb je besteld? En wat voor type was je oude switch?
De oude is een Cisco Linksys 2500 en de nieuwe is een TP Link TL-SG 105. Alles werkt weer als een zonnetje.
Het goddelijke onderscheidt zich niet van het niet bestaande.

Plaats reactie