Erdogan

Wat is jouw politieke voorkeur, je kunt het hier kwijt!

Moderator: Moderators

Gebruikersavatar
Peter van Velzen
Moderator
Berichten: 14234
Lid geworden op: 02 mei 2010 10:51
Locatie: ampre muang trang thailand

Re: Erdogan

Bericht door Peter van Velzen » 12 jun 2018 02:38

vegan-revolution schreef:
11 jun 2018 11:33
Ik kan mij niet helemaal aan de associatie onttrekken dat er destijds met Adolf Hitler aan het roer in Duitsland iets soortgelijks bereikt werd.
De Untergang kwam 12 jaar later, dus Erdogan heeft nog tot 2026.
Ik wens u alle goeds

Gebruikersavatar
vegan-revolution
Superposter
Berichten: 6610
Lid geworden op: 06 jul 2009 06:43

Re: Erdogan

Bericht door vegan-revolution » 25 jun 2018 22:01

In dit kader een interessante column :

Vijanden van vrijheid

Daaruit :
Hoe leggen we Turken in Turkije uit, dat ze tot de dictatuur van Recep Tayyip Erdogan zijn veroordeeld door ónze burgers, dat in Duitsland en Nederland in vrijheid levende Euroturken, hún vrijheden hebben ingeperkt door een kruisje in een stemhokje 3000 kilometer van Turkije?
Wanneer houden onze politici op het met goedpraten van fouten in onze wetgeving, waardoor lieden als Azarkan, Kuzu en Ozturk onze samenleving vergiftigen met islamitisch fundamentalistische bagger omdat het kán?

Eigenlijk is het allemaal ónze schuld, niet van de verkapte loonslaven die zich ‘politici’ noemen en te hoge vergoedingen genieten. Wij zijn degenen die al meer dan een kwart eeuw telkens weer stemmen op VVD, PvdA, D66, CDA, CU en hun geweldige visie op ons land. De bevolkingsontwikkeling, zowel in termen van kwantiteit (aantallen vreemdelingen) als kwaliteit (integratie en onderwijs) is te danken aan ‘politici’ die zo ver van de samenleving afstaan, dat ze geen idee hebben wat zich afspeelt in onze straten.
Nederturken hebben Turken in Turkije beroofd van hun vrijheid en onze politici zijn minstens net zo grote vijanden van vrijheid als de fundamentalistisch islamitische medemens. Zelfs de gastarbeiders van een halve eeuw terug vragen zich af hoe het zo mis heeft kunnen gaan.
Denken "wij zijn beter dan de rest" heeft helaas al veel verpest

Gebruikersavatar
lanier
Superposter
Berichten: 5353
Lid geworden op: 14 sep 2004 23:20

Re: Erdogan

Bericht door lanier » 25 jun 2018 22:50

Populisten zijn alleenheersers, ze dulden geen tegenspraak. Daarnaast zetten ze bevolkingsgroepen tegen elkaar op. Als je niet voor ze bent dan miet je wel heel erg tegen zijn en dan worden er maatregelen getroffen om je macht te ontnemen en te onderdrukken. Een compromis is er niet. Dat betekent ook dat de situatie niet direct verbetert als ze de macht verliezen. Als Erdogan de verkiezingen had verloren was het niet per definitie beter geworden in Turkije. Want de haat onderling was gebleven. En diverse partijen die moeten samenregeren en als overeenkomst hebben dat ze tegen Erdogan zijn. Dankzij het populisme is er meer haat en die neem je niet xomaar meer weg. Laat dat een les zijn voor de stemmers.

Gebruikersavatar
Labyrint
Diehard
Berichten: 1457
Lid geworden op: 20 nov 2014 23:02

Re: Erdogan

Bericht door Labyrint » 16 sep 2018 16:48

Erdogan waarschuwt Europeanen: jullie zullen niet veilig zijn

In zijn tegen EU-landen gerichte retoriek heeft de Turkse president Erdogan vanochtend een nieuwe stap gezet door impliciet te dreigen met geweld tegen Europeanen. "Als Europa zo doorgaat, kunnen Europeanen over de hele wereld niet meer veilig over straat", zei de Turkse leider.
Wat hij daar concreet mee bedoelt en of hij oproept tot geweld tegen Europeanen, maakte hij verder niet duidelijk.
bron NOS
https://nos.nl/artikel/2164422-erdogan- ... -zijn.html

Zorgelijk.
2001: "This is a memo that describes how we’re going to take out seven countries in five years, starting with Iraq, and then Syria, Lebanon, Libya, Somalia, Sudan and, finishing off, Iran" (General Wesley Clark 2007)

Gebruikersavatar
vegan-revolution
Superposter
Berichten: 6610
Lid geworden op: 06 jul 2009 06:43

Re: Erdogan

Bericht door vegan-revolution » 16 sep 2018 17:03

Tsja, steeds meer de samenwerking met moslimlanden zoeken met het oogmerk om de vluchtelingenstroom terug te dringen zou er juist toe kunnen leiden dat Europeanen juist in toenemende mate aan dit soort dreigementen en chantages bloot worden gesteld. En of de vluchtelingenstroom werkelijk door "samenwerking" vermindert? Ik waag dat ernstig te betwijfelen.

Bullebak Erdogan laat alvast zien dat we wat dat betreft weinig illusies hoeven te hebben.
Denken "wij zijn beter dan de rest" heeft helaas al veel verpest

Gebruikersavatar
Wim_1946
Forum fan
Berichten: 240
Lid geworden op: 22 nov 2015 16:28

Re: Erdogan

Bericht door Wim_1946 » 16 sep 2018 21:45

Waarom wordt er aandacht besteed aan een artikel van de NOS van anderhalf jaar geleden?

Plaats reactie