https://www.volkskrant.nl/wetenschap/ro ... ~b8b98428/

Voorlopig wint de woestijnmier het dus van zijn kunstmatige tegenhanger. De Croon: ‘Als je werkt aan dit soort robots, krijg je alleen maar meer respect voor de natuur.’
Moderator: Moderators
Voorlopig wint de woestijnmier het dus van zijn kunstmatige tegenhanger. De Croon: ‘Als je werkt aan dit soort robots, krijg je alleen maar meer respect voor de natuur.’
Hoewel we regelmatig momenten hebben waarop we versteld staan, komen we er altijd ook wel weer uit. Ik heb geen ervaring met AI, maar ik denk dat het gedrag van een robot ook wel te analyseren is. Eventueel moeten er wat hulpmiddelen gemaakt worden. Vergelijk het met een garage die je auto uitleest. Een ander programma analyseert je auto. Ik denk dat je dan ook met AI systemen een heel eind moet kunnen komen.
Als je de ontwikkelingen op het gebied van deep-learning volgt dan is dit juist het major issue.Petra schreef: ↑14 feb 2019 03:57Punt is wel dat het datgene is wat robots aandrijft.
Dus wat vind je daar dan van? Dat er 'straks' robots rondlopen die gedachten hebben en handelingen uitvoeren die wij niet meer kunnen snappen.
Moeten we er dan maar op vertrouwen dat wel wel goed zal zijn?
Of moeten we het zodanig binnen de perken zien te houden dat we iig kunnen snappen wat ze beweegt?
En hier voorbeelden van hoe het uit de hand kan lopen: De opmars van de KIWat algoritmes op eigen houtje doen; dit is wat mensen blijkbaar graag willen zien.
En waar de menselijke moraal opspeelt; dit is niet wat we onze kinderen willen laten zien.
Wat ik nou zo intrigerend vind is dat YT besloot dat er in het vervolg mensenhanden aan te pas moesten komen.
Miss Debater is gevoed met tien miljard zinnen afkomstig van nieuwsartikelen en wetenschappelijk onderzoek. Het mocht niet baten: Natarajan was overtuigender. Volgens hem zelf is de computer heel goed in het doorspitten van grote hoeveelheden informatie om daar vervolgens de relevante argumenten uit te destilleren. Maar in de verpakking gaat het nog altijd mis. Daar komt meer bij kijken: retorica, inspelen op de verwachtingen van het publiek, emoties. Daar is de mens nog beter in.
Peter,
Ik rangschik mijzelf geenszins onder het gros van de mensen.heeck schreef: ↑18 feb 2019 08:55Peter,
Wat voor argument heb je nu om jezelf onder het gros van de mensen te rangschikken?
Roeland
This paper reports the results from a large survey of machine learning researchers on their beliefs about progress in AI.
The surveyed researchers predict AI will outperform humans in many domains in the next 40 years, such as translating languages (by 2024), driving a truck (by 2027), working in retail (by 2031), writing a bestselling book (by 2049), and working as a surgeon (by 2053). Researchers believe there is a 50% chance of AI outperforming humans in all tasks in 45 years and of automating all human jobs in 120 years.
Asian respondents anticipate these dates much sooner than North Americans. The results of this study will inform discussion on trends in AI development amongst researchers and policymakers.
Ik denk dat daar het verschil gemaakt kan worden; opinies concreet maken en handjes en voetjes geven.
Mullog schreef: ↑01 jul 2018 15:13Volgens mij is er met CRISPR-cas9 een schaar ontdekt en kunnen we knippen. Dat wil nog niet zeggen dat we nu haute-couture kunnen maken. Kortom jou probleem lijkt niet alleen ver weg maar is ook nog ver weg. Ik denk niet dat mijn kinderen, mijn kleinkinderen of zelfs mijn achterkleinkinderen met designerbaby's te maken gaan krijgen.
Is the CRISPR baby controversy the start of a terrifying new chapter in gene editing?