Antivaxxers - Kinderartsen slaan alarm

Forum over pseudo-wetenschap, kwakzalverij, alternatieve 'geneeswijzen' en aanverwante zaken die niet onder wetenschap vallen.

Moderator: Moderators

Gebruikersavatar
Vilaine
Bevlogen
Berichten: 3595
Lid geworden op: 26 mei 2010 15:38
Locatie: Fryslân

Re: Antivaxxers - Kinderartsen slaan alarm

Bericht door Vilaine » 30 aug 2018 15:44

Vandaag een stukje in de Leeuwarder Courant in de rubriek "Te Gast". Auteur een homeopathisch orthomoleculair arts te Appelscha.
Anti (mazelen) vaccinatie. Helaas kan ik niks linken, anders een mooie opdracht Zoek de drogargumenten.

Wat stelt hij zoal:

Mazelen is verandert van een gevaarlijke kinderziekte in een onschuldige ziekte.
Niet waar. Met deze gedachte is onderzoek gedaan. Het blijkt nog net zo erg te zijn als vroeger. We zien het m.n. terug in Roemenië. Wel steeds minder dodelijke slachtoffers dank zij de betere medische behandeling via ziekenhuisopnames. Zie je de kinderen al liggen? Doodziek, aan infuus, zuurstofslangetje in de neus, geïsoleerd.

Kinderen tot 1 jaar werden beschermd door natuurlijke immuniteit van de niet gevaccineerde moeder.
Ja dan moest de moeder wel mazelen gehad hebben en overleefd en borstvoeding geven.

Gevaccineerde volwassenen zijn door de teruglopende immuniteit vatbaarder voor mazelen. Voor hen verloopt de mazelen veel erger.
Onwaar. Mazelen komt nauwelijks voor bij volledig gevaccineerden, bovendien als ze het krijgen verloopt het juist veel minder ernstig. Statistieken!!

Vaccins activeren slechte een deel van het afweersysteem. Daardoor een onbalans van het systeem en meer allergieën en chronische ziekten.
Oh ja? Hetzelfde werd gezegd in een TV uitzending, Bleek te berusten op een onderzoek van een Duits homeopathisch arts, die ouders had opgeroepen hem te melden wat voor klachten van hun kinderen toeschreven aan de vaccinaties. Dat rammelt natuurlijk. Ik ken geen enkel wetenschappelijk onderzoek dat dat e.e.a. bevestigt. Ik meen dat astma bij gevaccineerde kinderen minder voorkwam en ongevaccineerde kinderen vaker ziek waren. Dat werd ook toegeschreven aan kinderziekten.

Veelzeggend vindt de arts dat in de VS, waar veel vaccinaties in het eerste jaar worden gegeven de kindersterfte het hoogst is van alle geïndustrialiseerde landen.
Veelzeggend? Wat een idiote conclusie. Zou het niet komen doordat de kinderen veel jonger een mobiele telefoon en kleuren TV op de kamer krijgen?

Verder vindt de arts het noodzakelijk dat er meer onafhankelijk onderzoek komt naar het nut en vooral de gevaren van de vaccinaties niet vertrouwen op onderzoek door vaccin producenten. Grote groepen gevaccineerden en grote groepen ongevaccineerden moeten vergeleken worden.
Nu wordt al onderzoek verricht en kinderen gevolgd over 10-tallen jaren door overheidsinstanties, universiteiten, medische instituten. Er is al ongelofelijk veel objectief resultaat.

Kortom, er is helaas weer een zwam verhaal vol mis-informatie, onwaarheden, drogredenaties door een niet-onafhankelijke (!!) arts. Daar kan geen universitair onderzoek, zoals hier eerder vermeld, tegen op.
Despite the high cost of living.....
it remains popular.

Gebruikersavatar
Fish
Moderator
Berichten: 11214
Lid geworden op: 14 sep 2008 10:44
Locatie: Aan de kust.

Re: Antivaxxers - Kinderartsen slaan alarm

Bericht door Fish » 30 aug 2018 16:02

Het goddelijke onderscheidt zich niet van het niet bestaande.

Gebruikersavatar
Waarom?
Bevlogen
Berichten: 1502
Lid geworden op: 15 jun 2015 09:20

Re: Antivaxxers - Kinderartsen slaan alarm

Bericht door Waarom? » 30 aug 2018 16:09

Vilaine schreef:
30 aug 2018 15:44

Verder vindt de arts het noodzakelijk dat er meer onafhankelijk onderzoek komt naar het nut en vooral de gevaren van de vaccinaties niet vertrouwen op onderzoek door vaccin producenten. Grote groepen gevaccineerden en grote groepen ongevaccineerden moeten vergeleken worden.
Nou...die arts kan gewoon aan de bak..er is niemand die hem tegenhoudt om een onderzoek te starten.......
En ja....er gebeurt te weinig onafhankelijk onderzoek......maar dat is vooral een probleem in de normale Pharmacy..Geld dat omgaat in vaccins is wereldwijd niet zo groot...vergeleken met de rest van de gezondheidszorg.....en alsof Vaccin fabrikanten ( of overheids instituten) eindeloos boosters willen blijven verkopen.

Weer wat inside informatie: Begin jaren negentig een Gele Koorts prik laten zetten voor reizen in de tropen ( in sommige landen verplicht en maar geraden ook..krijg je de ziekte dan ga je geheid dood) . Gaf toen een minimale bescherming van 10 jaar....uiteraard testen GGD en vaccin fabrikanten hoe effectief het vaccin t.o.v de voorkomende ziekte is. Bescherming van die prik is nu levenslang geworden. Idem voor Hepatites A, was toen een nieuw vaccin en gaf een bescherming van 10 jaar als je hem twee keer liet zetten -> is nu meer dan 30 jaar geworden en wordt waarschijnlijk levenslang...
God is dood! God blijft dood! En wij hebben hem gedood! Hoe zullen wij ons troosten, wij moordenaars?

Zoek je troost? Bach! ( Waarom? 1:1)

Gebruikersavatar
heeck
Superposter
Berichten: 8979
Lid geworden op: 21 aug 2006 14:19
Locatie: Leeuwarden

Re: Antivaxxers - Kinderartsen slaan alarm

Bericht door heeck » 30 aug 2018 18:24

Vilaine,

Je vroeg nog om een epidemioloog:
Luc Bonneux, die samen met Wim Betz, oud huisartsenopleider, het volgende stuk schreef:
https://www.kwakzalverij.nl/nieuws/vacc ... ke-dwazen/

Ingi,
Samen met het eerdere stuk waar ik naar toe linkte, moet je zo een goed overzicht krijgen.

Roeland
Ps
Homeopatische benaderingen zijn niet zo effectief als neushoornhoorns, want daar zit meer in.
R.
Begrip is een waan met een warm gevoel. Dus Mijdt Spijt.
http://skepp.be/nl/rare-apparaten/alfabetisch/full

Gebruikersavatar
axxyanus
Moderator
Berichten: 7356
Lid geworden op: 08 nov 2008 21:23

Re: Antivaxxers - Kinderartsen slaan alarm

Bericht door axxyanus » 30 aug 2018 20:19

Ingi schreef:
25 aug 2018 13:26
Wetenschap is een ding en op zich zelf gezien ga ik ervan uit dat dat betrouwbaar is. Politiek en samenleving blijft mensenwerk, hoe die dingen gebruikt en verwerkt worden vertrouw ik ook niet klakkeloos. We zijn mensen geen robots en er spelen ook belangen mee, je kunt nooit weten in hoever dat wel of geen rol speelt. Het valt me vooral op welke wijze er stemming wordt gemaakt in de pers tegen mensen die niet of beperkt willen vaccineren.
Hoe moet men dan reageren op mensen die onnodige risico's nemen met de gezondheid van hun kinderen en andere kinderen?
Ingi schreef:
25 aug 2018 13:26
Ik lees velen van hen bijna dagelijks en ken meer mensen die kritisch zijn daarin. Dat zijn zeker geen domme na praters, o.a. ook een huisarts, die ik persoonlijk ken.
Mensen kunnen best slim zijn en toch napraters blijken te zijn. Slim zijn betekent namelijk niet dat je ook de nodige kennis ter zake hebt. En neen ook een huisarts heeft niet de nodige kennis van zaken. Een huisarts is opgeleid om een diagnose op te stellen en te behandelen. Dat is een heel ander soort kennis dan conclusie kunnen trekken over oorzaken uit onderzoek.
Ingi schreef:
25 aug 2018 13:26
Er zijn ook veel mensen daaronder die twijfelen maar maken zich zorgen om de bijwerkingen en willen geen fout maken door niet te vaccineren. Het is gewoon onzin dat het allemaal dommerds zijn. Mensen die niet of beperkt willen vaccineren worden in hun zorgen niet serieus genomen, men probeert het beeld te schetsen van mensen die allemaal na kwaken van wat er op internet staat. Dit argument wordt te pas en te onpas gebruikt. Op internet staan ook dingen die wel bruikbaar zijn, dat wordt dan voor het gemak vergeten.
Wat denk je uit die laatste bewering te kunnen besluiten? Stel dat ik zou argumenteren dat mensen die in een platte wereld geloven niet serieus genomen worden, dat men een beeld probeert te schetsen van mensen die allemaal na kwaken van wat er op het internet staat maar op het internet staan ook wel dingen die wel bruikbaar zijn. Heb ik daarmee dan op een of andere manier het idee van een platte aarde ondersteund?
Ingi schreef:
25 aug 2018 13:26
Wetenschappers en artsen die kritisch zijn worden zoals ik het althans lees..niet serieus genomen.
Hoelang moeten we dan mensen serieus nemen wiens soort kritiek al talloze malen onderzocht werd, zonder dat hun kritiek ondersteund kon worden? Dit soort opmerkingen geeft eigenlijk aan dat enkel de anti-vaxxers serieus genomen worden. Want als die "kritsiche" artsen en wetenschappers wel serieus zouden worden genomen, dan zou dat natuurlijk als argument gebruikt worden om aan vaccinaties te twijfelen: Zie je wel de wetenschappers nemen de kritiek serieus.
Ingi schreef:
25 aug 2018 13:26
Van Wakefield die de artsentitel is ontnomen las ik dat hij zelf heeft aangegeven dat er geen verband tussen mazelen en autisme is gevonden in zijn onderzoek. Dit moet in een artikel van Lancet hebben gestaan. Dan moet ik er dus van uitgaan, diegene die daar onderzoek na gedaan heeft gewoon liegt. Dat kun je ook niet zomaar beweren. Hoe moet je dan nog weten wat exact waar is of wat niet.
Je zal nooit weten wat exact waar is. Maar dat je dat nooit weet is geen reden om alle informatie die bij je toekomt even zwaar door te laten wegen ongeacht of het van een gereputeerde wetenschappelijke bron komt of van een van de zovele ongefundeerde websites op het internet.
Ingi schreef:
25 aug 2018 13:26
Het verhaal van de Duitse mevrouw die niet niet geent geweest zou zijn wordt ook gebruikt voor de berichtgeving. Terwijl het verhaal zelf heel anders in elkaar steekt, ik heb de moeder gelezen die daarover bericht heeft. Er loopt of liep een aangifte tegen de artsen, ook volgens een andere berichtgeving omdat ze de symptomen niet als mazelen herkend hebben juist omdat ze ingeënt was. Ze is allicht overleden omdat ze te laat geholpen is. Vaccinatieschade bestaat ook gewoon volgens het RIVM, ook al gaat het vaak wel goed. Maar diegenen die mensen zwart maken die het risico beperkt willen houden en o.a. aan willen tonen dat niet alleen vaccinaties verantwoordelijk zijn voor de teruggang van infectie ziekten.. vind ik zelf ook niet betrouwbaar. Ik heb gewoon geen reden om aan te nemen dat kritische mensen allemaal dombo's zijn.
Op die manier moet je alle complottheorieën serieus nemen. Want al die kritische mensen die de status quo van een ronde aarde betwijfelen of de maanlanding ... kunnen toch niet allemaal dombo's zijn.
Al mijn hier gebrachte meningen, zijn voor herziening vatbaar.
De illusie het verleden te begrijpen, voedt de illusie dat de toekomst voorspelbaar en beheersbaar is -- naar Daniël Kahneman

Gebruikersavatar
Waarom?
Bevlogen
Berichten: 1502
Lid geworden op: 15 jun 2015 09:20

Re: Antivaxxers - Kinderartsen slaan alarm

Bericht door Waarom? » 04 sep 2018 09:51

In de beeldvorming rondom vaccinaties zie je altijd huilende babies die een spuitje krijgen....of van pubers die met een van afschuw verwrongen gezicht naar een naald van een spuit kijken die zich een weg baant door huid en spier....Ahah!.....mogelijk zijn alle anti-vaccinatie gevoelens een diepe ingeboren angst en afkeer (weer die vermadelijde evolutie.....!) tegen allerlei insecten gespuis die zich al borend en knagend een toegang tot het lichaam proberen te verschaffen...

Daarom een oproep aan alle media en iedereen die over vaccinaties praat: heb het over de gevolgen van de ziekte.......en niet over die primaire vaccinatie angst , bijvoorbeeld zo:

https://twitter.com/EenVandaag/status/1 ... 4642871297

https://eenvandaag.avrotros.nl/item/pol ... accineren/
God is dood! God blijft dood! En wij hebben hem gedood! Hoe zullen wij ons troosten, wij moordenaars?

Zoek je troost? Bach! ( Waarom? 1:1)

Gebruikersavatar
heeck
Superposter
Berichten: 8979
Lid geworden op: 21 aug 2006 14:19
Locatie: Leeuwarden

Antivaxxtrollen bedreigen volksgezondheid

Bericht door heeck » 10 sep 2018 12:11

Ingi schreef:Het valt me vooral op welke wijze er stemming wordt gemaakt in de pers tegen mensen die niet of beperkt willen vaccineren.
Alsof het gaat over wel of geen zwemdiploma halen, of ochtendgymnastiek doen.
Maar daar gaat het niet om en ik houd van een minder verbloemende stellingname zoals de volgende:


Ronald van den Berg doet het nog een keer dunnetjes over, inclusief een op de persoon gerichte kanonnade:

https://www.kwakzalverij.nl/nieuws/waarom-antivaxxtrollen-de-volksgezondheid-bedreigen/ schreef: . . . . . Onuitroeibaar is hun angst voor autisme als gevolg van vaccinaties. Hun ‘bewijs’ is een frauduleus onderzoek uit 1998 van de uit zijn ambt gezette Britse arts Andrew Wakefield. Diens ideeën liggen al jaren op de mestvaalt, maar antivaxtrollen willen daarvan niet weten. Enkele jaren geleden waren het vooral

Anneke Bleeker en
Desirée Röver

die ruim baan kregen in de media en daar hun bijeengesprokkelde internet-onzin mochten debiteren. Maar nu fonkelen andere sterren aan het antivaxxfirmament, bijvoorbeeld:
en dan volgt de bespreking van de "kwaliteiten" van:
Door Frankema
Ellen Vader
Jannes Koetsier
Anne-Marie van Raaij
Jasperina Prinsen
Cisca Buis

en hun doorverwijzen naar "behandelaars" van "vaccinatie-schade".
Begrip is een waan met een warm gevoel. Dus Mijdt Spijt.
http://skepp.be/nl/rare-apparaten/alfabetisch/full

Gebruikersavatar
Vilaine
Bevlogen
Berichten: 3595
Lid geworden op: 26 mei 2010 15:38
Locatie: Fryslân

Re: Antivaxxers - Kinderartsen slaan alarm

Bericht door Vilaine » 10 sep 2018 12:38

Volgens mij is die hele antivaxx beweging een complot van Big Homeopatica. Ze gebruiken de angst van mensen om schaamteloos dure nep behandelingen en geschud water aan te prijzen. Leugens noch patiënten worden gespaard voor het grote geld.
Despite the high cost of living.....
it remains popular.

Gebruikersavatar
heeck
Superposter
Berichten: 8979
Lid geworden op: 21 aug 2006 14:19
Locatie: Leeuwarden

Re: Antivaxxers - Kinderartsen slaan alarm

Bericht door heeck » 10 sep 2018 12:52

Vilaine schreef:
10 sep 2018 12:38
Volgens mij is die hele antivaxx beweging een complot van Big Homeopatica. Ze gebruiken de angst van mensen om schaamteloos dure nep behandelingen en geschud water aan te prijzen. Leugens noch patiënten worden gespaard voor het grote geld.
Grimlachje, want Ronald besluit met:
Op de website van de vereniging Kritisch Prikken staat een kaartje van Nederland met daarop in de vorm van pinnetjes een tachtigtal alternatief behandelaars (homeopaten, Cease-behandelaars en anderen) die menen “de schade opgedaan door vaccinatie” te kunnen behandelen. Zij verdienen aan de desinformatie die door de trollen verspreid wordt.
Simpele Angst en ontzag voor Magische Mogelijkheden (van gedachtenkracht, kwantumkracht, vibratiekracht, resonantie-effect, etc., etc.) oproepen werkt als een trein bij het slijten en implanteren van kwak(gedachten) en zijn onmisbaar bij het aangekoppelde verdienmodel.

Aardstralenkastjes gaan (nog steeds ja) van €500 tot wel €15.000 en een ontstoringsonderzoek naar stoorvelden van welke aard ook, laat altijd een spoor van portemonnee-schade na.

Roeland
Begrip is een waan met een warm gevoel. Dus Mijdt Spijt.
http://skepp.be/nl/rare-apparaten/alfabetisch/full

Gebruikersavatar
Vilaine
Bevlogen
Berichten: 3595
Lid geworden op: 26 mei 2010 15:38
Locatie: Fryslân

Re: Antivaxxers - Kinderartsen slaan alarm

Bericht door Vilaine » 24 sep 2018 20:07

Zoals bekend constateren alternatieve artsen veel chronische bijwerkingen na vaccinatie. Allemaal de schuld van vaccinaties. Vaccinaties zijn onnodig en vaccineren eigenlijk een misdaad tegen de menselijkheid. Gelukkig kunnen homeopathische artsen alle post-vaccinatieklachten prima behandelen.
Tenminste volgens deze site.

Nu vind ik op die site geen bewijsvoering die het post vaccinatie syndroom bewijst, noch bewijs dat haar aanpak werkelijk werkt.

Recent is het zoveelste wetenschappelijk onderzoek gepubliceerd dat aantoont dat er geen verband is tussen de vaccinatie tegen HPV en klachten van jonge pubermeisjes.

Het zal de alternatieve wereld niet overtuigen. RIVM en big-pharma hebben te veel belangen bij het grote geld.
Despite the high cost of living.....
it remains popular.

Gebruikersavatar
Petra
Banned
Berichten: 6144
Lid geworden op: 14 apr 2017 12:07
Locatie: Vietnam

Re: Antivaxxers - Kinderartsen slaan alarm

Bericht door Petra » 25 sep 2018 05:03

Sja, dit soort dingen maken het nu eenmaal lastig, je zal het zeldzame geval maar zijn.
Naar mijn weten is het bekend dat er een kleine!! risicogroep is bij vaccinaties maar wegen de baten op tegen de lasten als je het maatschappelijk breed bekijkt. Voor diegene die de last moet dragen voelt dat natuurlijk niet zo.

https://www.volkskrant.nl/wetenschap/5- ... ~b56bb970/
Het is uitzonderlijk dat de Nederlandse staat een schikking treft met individuen over mogelijke bijwerkingen van een vaccin, omdat wetenschappers vaccins uitgebreid testen op veiligheid. Bij Pandemrix echter bleek achteraf dat er in zeldzame gevallen mogelijk toch iets aan de hand is, al spreken studies elkaar tegen
Braver dan the braafste braverik!

"If the mind can find no meaning, then the senses give it. Live for this, wretched being that you are."
― Anne Rice, The Queen of the Damned

Gebruikersavatar
heeck
Superposter
Berichten: 8979
Lid geworden op: 21 aug 2006 14:19
Locatie: Leeuwarden

Re: Antivaxxers - Kinderartsen slaan alarm

Bericht door heeck » 25 sep 2018 09:11

Petra,

En dit voorbeeld staat model voor het gehele vaccinatieprogramma?
Nee.
En daarmee is je voorbeeld en de aangehangen conclusie fout.

Roeland
Begrip is een waan met een warm gevoel. Dus Mijdt Spijt.
http://skepp.be/nl/rare-apparaten/alfabetisch/full

Gebruikersavatar
heeck
Superposter
Berichten: 8979
Lid geworden op: 21 aug 2006 14:19
Locatie: Leeuwarden

Re: Antivaxxers - Kinderartsen slaan alarm

Bericht door heeck » 25 sep 2018 10:36

Hier verdere details.

Kennelijk geen "normaal" afwegen van maatschappelijke versus persoonlijke lasten en lusten.
De fabrikant hoort voor de rechter wegens achterhouden van info:

https://radar.avrotros.nl/nieuws/item/i ... n=20180924

Roeland
Begrip is een waan met een warm gevoel. Dus Mijdt Spijt.
http://skepp.be/nl/rare-apparaten/alfabetisch/full

Gebruikersavatar
Vilaine
Bevlogen
Berichten: 3595
Lid geworden op: 26 mei 2010 15:38
Locatie: Fryslân

Re: Antivaxxers - Kinderartsen slaan alarm

Bericht door Vilaine » 25 sep 2018 16:01

En zo hebben antivaxxers weer de gelegenheid te reageren. Typerend is de volgende reactie. Een volkomen uit de lucht gegrepen verhaal waar hij of zij misschien zelf in gelooft.
Wanneer toen al bekend was dat er stoffen in het vaccin zaten die schade konden veroorzaken, waarom dan toch dat risico lopen.

Dit kunnen we doortrekken naar het heden waar vaccinatie ook weer een groot gevaar is voor de volksgezondheid.Wat ik me afvraag is waarom verstandige mensen - hiermee bedoel ik niet de politici - maar specialisten en artsen, niet weten dat vaccinaties gevaarlijk zijn voor de volksgezondheid omdat het immuunsysteem hierdoor verzwakt. Dit is uitgebreid onderzocht door verschillende onderzoekcentra van universiteiten.

Doordat er bacteriën en virussen worden gemanipuleerd en verzwakt, krijgt het immuunsysteem verkeerde informatie. Dat is ook de reden dat ze ONGEVACCINEERDE kinderen niet toestaan bij gevaccineerde kinderen. GEVACCINEERDE kinderen lopen dan het risico dat ongevaccineerde kinderen de wilde variant van een virus of bacterie bij zich draagt. Het GEVACCINEERDE kind kan niet tegen de wilde variant en kan daardoor zeer ernstig ziek worden.

Daarbij is ook bekend dat in het vaccin een stof zit die een stofje vernietigd dat je bescherming bied tegen kanker en Autisme. Dat is nu duidelijk zichtbaar aan het grote aantal mensen dat autisme en of kanker krijgt.
Bovendien wordt de gevaccineerde mens generatie na generatie steeds zwakker.
Maar iedereen moet zelf beslissen hun kinderen bloot te stellen aan dergelijk grote risico's!
Als je dit gelooft dan moet er tegenwoordig een massale kindersterfte zijn die in het niet valt vergeleken met de kindersterfte van voor het vaccinatie tijdperk.
Despite the high cost of living.....
it remains popular.

Gebruikersavatar
heeck
Superposter
Berichten: 8979
Lid geworden op: 21 aug 2006 14:19
Locatie: Leeuwarden

Re: Antivaxxers - Kinderartsen slaan alarm

Bericht door heeck » 25 sep 2018 19:44

Vilaine schreef:En zo hebben antivaxxers weer de gelegenheid te reageren.
Wat of hoe had je het dan gewild?

Radar aanbevelen NIET te melden hoe de vork aan de steel zit?
Radar aanbevelen het forum te sluiten?

Of ook deze weglaten:
https://radar.avrotros.nl/nieuws/item/v ... derlevens/
(Kreeg uiteraard ook commentaar.)

Of zie ik een optie over het hoofd?

Roeland
Begrip is een waan met een warm gevoel. Dus Mijdt Spijt.
http://skepp.be/nl/rare-apparaten/alfabetisch/full

Plaats reactie