Bob Lazar en Dan Burisch (ufo's/Area51)

Forum over pseudo-wetenschap, kwakzalverij, alternatieve 'geneeswijzen' en aanverwante zaken die niet onder wetenschap vallen.

Moderator: Moderators

Kristof
Berichten: 20
Lid geworden op: 19 nov 2019 20:41

Bob Lazar en Dan Burisch (ufo's/Area51)

Bericht door Kristof » 23 nov 2019 15:56

Hallo,

Wie is Bob Lazar?

Hij beweert een fysicus te zijn (zonder diploma) die in geheime basis Area 51 (Nevada, VS) meewerkte aan het onderzoek van neergestorte ufo's. Hierbij zou hij op het element 115 (Moscovium) gestoten zijn aanwezig in de ruimteschepen. https://nl.wikipedia.org/wiki/Moscovium Omdat dit element zo zwaar is zou het antizwaartekracht opwekken en deze ufo's aangedreven hebben. Lazar spreekt hier dus over de massa van het element en niet over een vorm van anti-zwaartekrachteigenschap van dit element! Maar dit betekent dat men hetzelfde effect zou kunnen bekomen met andere zware elementen zoals lood of goud. Men zou dan wel grotere hoeveelheden van deze metalen dienen te gebruiken. Volgens Lazar zou een groot blok lood of goud lichter moeten zijn dan een klein blokje lood omdat het zwaardere meer anti-zwaartekracht opwekt. Of men kan hoger springen met meer lood in de zakken. :lol: Absurd!

Anti-zwaartekracht (AZ).

Deze term wordt veel gebruikt in het ufo-wereldje. Eerst en vooral: als je AZ opwekt blijf je gewoon zweven in de lucht of er moet een sterke wind staan. Men heeft dan nog altijd een bijkomende exotische motor nodig om verre afstanden in het heelal af te leggen. Zwaartekracht is een kromming in de ruimte (Einstein) rond een object in alle richtingen. AZ zou dus een anti-kromming moeten zijn. Maar vanwege het feit dat deze krommingen in alle richtingen gebeuren kan je dus geen anti-kromming veroorzaken; het is opnieuw een gewone kromming in de ruimte. Deze krommingen van nabijgelegen massa's grijpen in elkaar (simpel uitgelegd) dus hoe zwaarder de massa's des te sterker de aantrekkingskracht: de gravitatiewet van Newton. https://nl.wikipedia.org/wiki/Zwaartekracht

Waarom heb ik dit bericht geplaatst?

Ik wil hiermede aantonen dat mensen die iemand als Bob Lazar (of de ufolgie) ernstig nemen vaak laaggeschoold zijn en geen kennis hebben van natuurwetten die al eeuwen geleden ontdekt zijn en nu onderwezen worden in het lager (!) middelbaar onderwijs. Het is dus gewoon te wijten aan een gebrek van wetenschappelijke basiskennis.
Dit was bij mij ook het geval tot ik mezelf, officieel en door zelfstudie, bijgeschoold heb en mede door sceptische literatuur ben gaan inzien hoe absurd de theorieën in de "ufologie" zijn. Adepten weigeren dat hardnekkig in te zien, maar ik niet en dat heeft van mij een afvallige adept gemaakt. Ook op het gebied van "ancient aliens" van zoals Erich von Däniken en konsoorten.
www.ancientaliensdebunked.com
Download en bekijk vooral de gratis documentaire "Ancient Aliens Debunked" van Chris White.

Dan Burisch.

En als je wat tijd teveel hebt en echt eens goed wil lachen lees dan deze artikelen:
http://ufowijzer.nl/Oude%20UFOWIJZER/Ga ... eHoofd.htm
Samenvatting:
Dan Burisch was een psychologiestudent (!) die na een jaar van de universiteit werd afgegooid. Hij had een persconferentie georganiseerd waar hij verkondigde dat hij een geneesmiddel had uitgevonden tegen kanker, namelijk bleekwater, een ontsmettend reinigingsmiddel. Daarna heeft hij een paar jaren gewerkt al reclasseringsbeambte en bewaker in een hotelcasino. Tijdens deze "schijnbaantjes" zou hij wel in het geheim bij het en door het leger "onder de tafel" betaalde graden behaald hebben in de microbiologie en onderzoek hebben gedaan, in jawel Area 51, op buitenaards weefsel van de buitenaardse J-Rod. Dan Burisch wordt door de "ernstige ufologie" wel uitgespuwd maar het is fascinerende om te lezen hoe met absurde beweringen zijn aanhangers reageren op de tegenstrijdigheden in zijn verhaal; zijnde vooral het aangetoonde verloop van zijn ware leven.

Groeten

Gebruikersavatar
Maria
Site Admin
Berichten: 13701
Lid geworden op: 05 jul 2009 15:41
Locatie: Zeeland

Re: Bob Lazar en Dan Burisch (ufo's/Area51)

Bericht door Maria » 23 nov 2019 19:40

Ik heb helemaal niets met UFO's.
Verder dan: "Ik neem het waarvoor de afkorting staat" kom ik niet.
nl. unidentified.

Wat ik wel begrepen heb is dat er veel verschillende soorten "clubjes" zijn, die er ieder weer hun eigen verhalen op los laten.
De één overtuigender dan de ander, ook enkele verdraaid frappante, maar ook een aantal volslagen belachelijke theorieën.
"Quand Dieu se tait, on peut lui faire dire ce que l'on veut." - Sartre.
"Als God zwijgt kun je hem laten zeggen wat je wil."

Kristof
Berichten: 20
Lid geworden op: 19 nov 2019 20:41

Re: Bob Lazar en Dan Burisch (ufo's/Area51)

Bericht door Kristof » 23 nov 2019 20:16

Maria,

Ik heb nooit geloofd in het paranormale maar uit wetenschappelijk en technologisch oogpunt wel in de mogelijkheid dat (veel) verder gevorderde beschavingen onze planeet bereikt hebben en ons wetenschappelijk bestuderen. Spijtig genoeg heb ik daar nooit geen bewijzen voor gevonden in de ufologie vanwege de tegenstrijdigheden en absurde verhalen in dit "vakgebied", zonder enige vorm van bewijs trouwens. Tijdens mijn "gelovige" periode was ik nog niet op de hoogte van de gigantische hoeveelheden energie of brandstof die nodig zijn voor (verre) ruimtereizen en de duurtijd vanwege de beperking door de lichtsnelheid. Wat mij ook opvalt is dat de paar procenten van onopgeloste ufo-waarnemingen voor de ufologen direct gelijkstaat met buitenaardsen. Meestal zijn waarnemingen onverklaarbaar gebleven vanwege een gebrek aan gegevens.

Groeten.

Gebruikersavatar
Maria
Site Admin
Berichten: 13701
Lid geworden op: 05 jul 2009 15:41
Locatie: Zeeland

Re: Bob Lazar en Dan Burisch (ufo's/Area51)

Bericht door Maria » 23 nov 2019 20:27

Ik zie in deze twee voorbeelden, die je geeft toch een heel aparte groep van ufologen.
De mensen hier op het forum, die zeer geïnteresseerd zijn in het fenomeen UFO zullen dat vermoedelijk ook wel vinden.
Wat zij verklaren gaat tegen alle wetten van zwaartekracht in, loopt ook niet gelijk op met de moderne voorzichtig gestelde nieuwe wetenschappelijke vermoedens en inzichten.
Kristof schreef:
23 nov 2019 15:56
Ik wil hiermede aantonen dat mensen die iemand als Bob Lazar (of de ufolgie) ernstig nemen vaak laaggeschoold zijn en geen kennis hebben van natuurwetten die al eeuwen geleden ontdekt zijn en nu onderwezen worden in het lager (!) middelbaar onderwijs. Het is dus gewoon te wijten aan een gebrek van wetenschappelijke basiskennis.
Niet helemaal alleen daardoor denk ik.
Een groot gedeelte van de wereldbevolking gelooft, dat er krachten zijn tegen alle natuurwetten in en in onzichtbare entiteiten, die zelfs zich zouden kunnen materialiseren.
Zie bijna alle theïstische religies en veel anderszins spirituele levensbeschouwingen.
Kristof schreef:
23 nov 2019 15:56
Dan Burisch was een psychologiestudent (!) die na een jaar van de universiteit werd afgegooid. Hij had een persconferentie georganiseerd waar hij verkondigde dat hij een geneesmiddel had uitgevonden tegen kanker, namelijk bleekwater, een ontsmettend reinigingsmiddel.

Dan kun je toch niet stellen dat dit een laag geschoold man is. Hij heeft het ten slotte ooit tot een universiteit gebracht, ook al betekent dat in Amerika niet altijd hetzelfde als hier.
Wel dat hij aan een hoge mate van morosofie leed
Ik benoem dit als "leed" omdat dit een vorm van waandenken is, wat bij verschillende psychiatrische storingen voor kan komen.
Het is niet aan ons om een etiket te plakken, maar het is mi. toch ethischer om aan te geven, dat dit ook een mogelijke oorzaak zou kunnen zijn.

Volgelingen zijn er in dit soort gevallen vaak relatief weinig, te vergelijken met een sektarisch geloven.
Afhankelijk van een charismatische uitstraling van de aangever en een behoefte invulling van een moment, vermoed ik.
Wat het is wat deze mensen doet geloven?
Mooi onderwerp ter overdenking.
"Quand Dieu se tait, on peut lui faire dire ce que l'on veut." - Sartre.
"Als God zwijgt kun je hem laten zeggen wat je wil."

Gebruikersavatar
Mcmadtasty
Ervaren pen
Berichten: 660
Lid geworden op: 26 okt 2017 13:30

Re: Bob Lazar en Dan Burisch (ufo's/Area51)

Bericht door Mcmadtasty » 24 nov 2019 15:28

De bewering van Bob Lazar blijkt echter niet zo uit de lucht gegrepen als je beweerd.

hij deed zijn bewering in 1989 over het 115 element, dat toen nog niet bestond in de zin, niet ontdekt en niet getoetst. 15 jaar later werd het element pas door Amerikaanse en Russische wetenschappers ontdekt en in 2004 bevestigd door Japanse wetenschappers. In 2014 hebben Zweedse wetenschappers experimenten uitgevoerd waardoor ze de vingerafdruk van het zeer zware element konden waarnemen.

Kort samengevat heeft iemand zonder diploma de wereld op de hoogte gebracht van het bestaan van een onbekend element.

Wow.
Omdat dit element zo zwaar is zou het antizwaartekracht opwekken en deze ufo's aangedreven hebben. Lazar spreekt hier dus over de massa van het element en niet over een vorm van anti-zwaartekrachteigenschap van dit element! Maar dit betekent dat men hetzelfde effect zou kunnen bekomen met andere zware elementen zoals lood of goud. Men zou dan wel grotere hoeveelheden van deze metalen dienen te gebruiken. Volgens Lazar zou een groot blok lood of goud lichter moeten zijn dan een klein blokje lood omdat het zwaardere meer anti-zwaartekracht opwekt. Of men kan hoger springen met meer lood in de zakken. :lol: Absurd!
Het gewicht kan wel degelijk bepaalde eigenschappen hebben, waarmee je niet een vergelijking kunt trekken naar andere zware elementen.
Het gaat om wat ze volgens mij soortelijk gewicht noemen.
Dan heb je het dus over bijvoorbeeld een blokje van 1 kubieke decimeter
Het soortelijk gewicht van lood is 11,35 kg/dm3 terwijl het soortelijk gewicht van goud 19,32 kg/dm3 Het soortelijk gewicht van het element 115 kan dus wel bepalend zijn voor het opwekken van de antizwaartekracht. Daar is niets absurds aan.
De conclusie dat hetzelfde effect meet grotere hoeveelheden goud of lood of andere zwaardere metalen kan worden bereikt is niet juist, omdat het soortelijk gewicht niet veranderd.
Wie deze conclusie echter trekt is mij onduidelijk. Het lijk me eerder een conclusie op de bewering van Lazar dan een bewering van Lazar.
Het verschil in wat wij hebben verandert niets in de gelijkheid van wat wij zijn.
In lack'ech, ik ben een andere jij, jij bent een andere ik.

Kristof
Berichten: 20
Lid geworden op: 19 nov 2019 20:41

Re: Bob Lazar en Dan Burisch (ufo's/Area51)

Bericht door Kristof » 24 nov 2019 17:53

Mcmadtasty,
Mcmadtasty schreef:
De bewering van Bob Lazar blijkt echter niet zo uit de lucht gegrepen als je beweerd.

hij deed zijn bewering in 1989 over het 115 element, dat toen nog niet bestond in de zin, niet ontdekt en niet getoetst. 15 jaar later werd het element pas door Amerikaanse en Russische wetenschappers ontdekt en in 2004 bevestigd door Japanse wetenschappers. In 2014 hebben Zweedse wetenschappers experimenten uitgevoerd waardoor ze de vingerafdruk van het zeer zware element konden waarnemen.

Kort samengevat heeft iemand zonder diploma de wereld op de hoogte gebracht van het bestaan van een onbekend element.

Wow.
Dat er een element 115 zou bestaan wist men al voor 1989 (zie oudere tabellen van Mendeljev) onder de systematische naam ununpentium, men had er gewoon nog geen fysiek bewijs van. Sinds 2004 dus wel: https://nl.wikipedia.org/wiki/Moscovium Men dient enkel de gaten op te vullen in het periodiek systeem der elementen. Op deze wijze hebben Mendeljev en opvolgers ook nieuwe stoffen geïdentificeerd en de tabel vervolledigt. Het is niet moeilijk om te fantaseren over stoffen die nog niet maar kunnen bestaan. Ik zou dat ook kunnen over een element 150.
Mcmadtasty schreef:
Het gewicht kan wel degelijk bepaalde eigenschappen hebben, waarmee je niet een vergelijking kunt trekken naar andere zware elementen.
Welke bepaalde eigenschappen in verband met gewicht?
Mcmadtasty schreef:
Het soortelijk gewicht van lood is 11,35 kg/dm3 terwijl het soortelijk gewicht van goud 19,32 kg/dm3 Het soortelijk gewicht van het element 115 kan dus wel bepalend zijn voor het opwekken van de antizwaartekracht. Daar is niets absurds aan.
Wat is volgens jou het verschil tussen gewicht en soortelijk gewicht? Deze laatste is gewoon het gewicht per kubieke decimeter. Het atoomgewicht blijft hetzelfde EN DAT BEPAALD DE MASSA EN DUS OOK HET GEWICHT VAN EEN BEPAALDE HOEVEELHEID.
Zie ook mijn schrijven over anti-zwaartekracht.
Mcmadtasty schreef:
De conclusie dat hetzelfde effect met grotere hoeveelheden goud of lood of andere zwaardere metalen kan worden bereikt is niet juist, omdat het soortelijk gewicht niet veranderd.
Het soortelijk gewicht hoeft niet te veranderen, het totale gewicht nodig om zogenaamde anti-zwaartekracht op te wekken moet gewoon hetzelfde zijn. Lazar spreekt hier dus over de massa van het element en niet over een vorm van anti-zwaartekrachteigenschap van dit element!
Mcmadtasty schreef:
Wie deze conclusie echter trekt is mij onduidelijk. Het lijk me eerder een conclusie op de bewering van Lazar dan een bewering van Lazar.
Ik trek deze conclusie na meer dan voldoende lessen scheikunde en natuurkunde.
Al eens gedacht aan een basiscursus in deze disciplines?

Groeten.

Gebruikersavatar
Mullog
Ervaren pen
Berichten: 776
Lid geworden op: 02 nov 2016 17:20

Re: Bob Lazar en Dan Burisch (ufo's/Area51)

Bericht door Mullog » 24 nov 2019 18:14

Mcmadtasty schreef:
24 nov 2019 15:28
Kort samengevat heeft iemand zonder diploma de wereld op de hoogte gebracht van het bestaan van een onbekend element.

Wow.
Dat it niet zo ingewikkeld. Het periodieke systeem laat zich eenvoudig opvullen, we zitten al op Oganesson (atoomnummer 118). Technisch aantonen en maken van die elementen is wat ingewikkelder. Ik wil wel voorspellen dat er een element 119 is. Maar ik durf niet te voorspellen wanneer het gemaakt en aangetoond gaat worden.

Verder is soortelijk gewicht bij bij dit element niet relevant. Het heeft een halfwaardetijd van minder dan een seconde, dus je zal het niet lang zien en je kunt er dus weinig mee.

Kristof
Berichten: 20
Lid geworden op: 19 nov 2019 20:41

Re: Bob Lazar en Dan Burisch (ufo's/Area51)

Bericht door Kristof » 24 nov 2019 18:23

Mullog schreef:
Verder is soortelijk gewicht bij bij dit element niet relevant. Het heeft een halfwaardetijd van minder dan een seconde, dus je zal het niet lang zien en je kunt er dus weinig mee.
Daar had ik ook aan gedacht maar spijtig genoeg vergeten. Misschien kan Mcmadtasty ons doorverwijzen naar waar Bob Lazar verklaart hoe dat probleem opgelost werd in de neergestorte ufo's.

Gebruikersavatar
Mcmadtasty
Ervaren pen
Berichten: 660
Lid geworden op: 26 okt 2017 13:30

Re: Bob Lazar en Dan Burisch (ufo's/Area51)

Bericht door Mcmadtasty » 24 nov 2019 18:32

Mullog schreef:
24 nov 2019 18:14
Mcmadtasty schreef:
24 nov 2019 15:28
Kort samengevat heeft iemand zonder diploma de wereld op de hoogte gebracht van het bestaan van een onbekend element.

Dat it niet zo ingewikkeld. Het periodieke systeem laat zich eenvoudig opvullen, we zitten al op Oganesson (atoomnummer 118). Technisch aantonen en maken van die elementen is wat ingewikkelder. Ik wil wel voorspellen dat er een element 119 is. Maar ik durf niet te voorspellen wanneer het gemaakt en aangetoond gaat worden.

voorspelling gaat verder dan alleen maar het volgende nummer opnoemen, zoals in dit geval 115. Er werd ook een kenmerk aan gegeven namelijk zeer zwaar element wat dan ook nog eens 14 jaar later bevestigd wordt. https://www.ninefornews.nl/element-115- ... teschepen/
Het verschil in wat wij hebben verandert niets in de gelijkheid van wat wij zijn.
In lack'ech, ik ben een andere jij, jij bent een andere ik.

Kristof
Berichten: 20
Lid geworden op: 19 nov 2019 20:41

Re: Bob Lazar en Dan Burisch (ufo's/Area51)

Bericht door Kristof » 24 nov 2019 18:41

Mcmadtasty schreef:
voorspelling gaat verder dan alleen maar het volgende nummer opnoemen, zoals in dit geval 115
Verklaar je nader.
Mcmadtasty schreef:
Er werd ook een kenmerk aan gegeven namelijk zeer zwaar element wat dan ook nog eens 14 jaar later bevestigd wordt.
Natuurlijk!!! We spreken over atoomnummer 115. Zelfs met een basis aan scheikunde weet men dan dat dit zwaar materiaal zal zijn.

Gebruikersavatar
Mcmadtasty
Ervaren pen
Berichten: 660
Lid geworden op: 26 okt 2017 13:30

Re: Bob Lazar en Dan Burisch (ufo's/Area51)

Bericht door Mcmadtasty » 24 nov 2019 19:14

Kristof schreef:
24 nov 2019 18:23
Mullog schreef:
Verder is soortelijk gewicht bij bij dit element niet relevant. Het heeft een halfwaardetijd van minder dan een seconde, dus je zal het niet lang zien en je kunt er dus weinig mee.
Daar had ik ook aan gedacht maar spijtig genoeg vergeten. Misschien kan Mcmadtasty ons doorverwijzen naar waar Bob Lazar verklaart hoe dat probleem opgelost werd in de neergestorte ufo's.
De bewering van mullog eindigt met je kunt er dus weinig mee.
Deze bewering is suggestief en hij zegt daarmee eigenlijk alleen maar, "ik zou niet weten wat we daarmee zouden moeten."
Omdat hij niet weet wat hij daarmee zou moeten , is het soortelijk gewicht van het element niet relevant. Wat kan veranderen wanneer je misschien wel zou weten wat je mat het element zou kunnen.
Op het moment dat het antizwaartekracht kan opwekken, zou het soortelijk gewicht best eens essentieel kunnen zijn. Who knows?
De bewering die volgt gaat er echter van uit dat als je maar genoeg gewicht hebt je je hetzelfde ook kunt bereiken, wat over iets heel anders gaat dan de eigenschappen van een element.
Het verschil in wat wij hebben verandert niets in de gelijkheid van wat wij zijn.
In lack'ech, ik ben een andere jij, jij bent een andere ik.

Gebruikersavatar
Mcmadtasty
Ervaren pen
Berichten: 660
Lid geworden op: 26 okt 2017 13:30

Re: Bob Lazar en Dan Burisch (ufo's/Area51)

Bericht door Mcmadtasty » 24 nov 2019 19:17

Kristof schreef:
24 nov 2019 18:41

Mcmadtasty schreef:
Er werd ook een kenmerk aan gegeven namelijk zeer zwaar element wat dan ook nog eens 14 jaar later bevestigd wordt.
Natuurlijk!!! We spreken over atoomnummer 115. Zelfs met een basis aan scheikunde weet men dan dat dit zwaar materiaal zal zijn.
nee, want nummers en soortelijk gewicht hebben niet dezelfde rangvolgorde. Zo heeft lood bijvoorbeeld nummer 82 terwijl goud nummer 79 heeft.
Goud is zwaarder dan lood. Tussen Lood en goud in soortelijk gewicht liggen nog eens 15 andere elementen mat als laagste nummer 43 en het hoogste nummer 98
Op de 16e in soortelijk gewicht plaats staat element 55.
Het verschil in wat wij hebben verandert niets in de gelijkheid van wat wij zijn.
In lack'ech, ik ben een andere jij, jij bent een andere ik.

Kristof
Berichten: 20
Lid geworden op: 19 nov 2019 20:41

Re: Bob Lazar en Dan Burisch (ufo's/Area51)

Bericht door Kristof » 24 nov 2019 19:36

Mcmadtasty schreef:
24 nov 2019 19:17
Kristof schreef:
24 nov 2019 18:41

Mcmadtasty schreef:
Er werd ook een kenmerk aan gegeven namelijk zeer zwaar element wat dan ook nog eens 14 jaar later bevestigd wordt.
Natuurlijk!!! We spreken over atoomnummer 115. Zelfs met een basis aan scheikunde weet men dan dat dit zwaar materiaal zal zijn.
nee, want nummers en soortelijk gewicht hebben niet dezelfde rangvolgorde. Zo heeft lood bijvoorbeeld nummer 82 terwijl goud nummer 79 heeft.
Goud is zwaarder dan lood. Tussen Lood en goud in soortelijk gewicht liggen nog eens 15 andere elementen mat als laagste nummer 43 en het hoogste nummer 98
Op de 16e in soortelijk gewicht plaats staat element 55.
Wikipedia: https://nl.wikipedia.org/wiki/Atoomnummer
Het atoomnummer of atoomgetal, symbool: Z geeft het aantal protonen in een atoomkern aan.

Het aantal protonen is meestal gelijk aan het aantal neutronen en elektronen (behalve bij isotopen) dus voor atoomnummer 115 zijn er dan 230 neutronen en protonen in de nucleus. Dit is een "zware" nucleus. Het atoomnummer geeft dus wel de zwaarte van het materiaal aan.

En waarom haal jij in hemelsnaam altijd dat soortelijk gewicht erbij? Dat is het gewicht per kubieke decimeter wat van andere factoren afhankelijk kan zijn zoals de aggregatietoestand van de stof: https://nl.wikipedia.org/wiki/Aggregatietoestand

En nog belangrijker: wat heeft het te maken met antizwaartekracht?
Ik schreef:
Anti-zwaartekracht (AZ).

Deze term wordt veel gebruikt in het ufo-wereldje. Eerst en vooral: als je AZ opwekt blijf je gewoon zweven in de lucht of er moet een sterke wind staan. Men heeft dan nog altijd een bijkomende exotische motor nodig om verre afstanden in het heelal af te leggen. Zwaartekracht is een kromming in de ruimte (Einstein) rond een object in alle richtingen. AZ zou dus een anti-kromming moeten zijn. Maar vanwege het feit dat deze krommingen in alle richtingen gebeuren kan je dus geen anti-kromming veroorzaken; het is opnieuw een gewone kromming in de ruimte. Deze krommingen van nabijgelegen massa's grijpen in elkaar (simpel uitgelegd) dus hoe zwaarder de massa's des te sterker de aantrekkingskracht: de gravitatiewet van Newton. https://nl.wikipedia.org/wiki/Zwaartekracht

Gebruikersavatar
Mcmadtasty
Ervaren pen
Berichten: 660
Lid geworden op: 26 okt 2017 13:30

Re: Bob Lazar en Dan Burisch (ufo's/Area51)

Bericht door Mcmadtasty » 24 nov 2019 20:04

Kristof schreef:
24 nov 2019 19:36

En nog belangrijker: wat heeft het te maken met antizwaartekracht?
Geen idee
Het verschil in wat wij hebben verandert niets in de gelijkheid van wat wij zijn.
In lack'ech, ik ben een andere jij, jij bent een andere ik.

Gebruikersavatar
Mullog
Ervaren pen
Berichten: 776
Lid geworden op: 02 nov 2016 17:20

Re: Bob Lazar en Dan Burisch (ufo's/Area51)

Bericht door Mullog » 24 nov 2019 20:20

Mcmadtasty schreef:
24 nov 2019 18:32
Mullog schreef:
24 nov 2019 18:14
Mcmadtasty schreef:
24 nov 2019 15:28
Kort samengevat heeft iemand zonder diploma de wereld op de hoogte gebracht van het bestaan van een onbekend element.

Dat it niet zo ingewikkeld. Het periodieke systeem laat zich eenvoudig opvullen, we zitten al op Oganesson (atoomnummer 118). Technisch aantonen en maken van die elementen is wat ingewikkelder. Ik wil wel voorspellen dat er een element 119 is. Maar ik durf niet te voorspellen wanneer het gemaakt en aangetoond gaat worden.

voorspelling gaat verder dan alleen maar het volgende nummer opnoemen, zoals in dit geval 115. Er werd ook een kenmerk aan gegeven namelijk zeer zwaar element wat dan ook nog eens 14 jaar later bevestigd wordt. https://www.ninefornews.nl/element-115- ... teschepen/
Nou, het feit dat het een plaats heeft in het periodieke systeem voorspelt al de chemische eigenschappen die het element heeft, het verklaard het gewicht en het is al zeker dat het synthetisch gemaakt moet worden omdat al die zware elementen niet natuurlijk gevormd kunnen worden. Heb je wel een idee hoe dat periodieke systeem in elkaar zit?
Zo moet ge dat zien, we worden geboren en we gaan dood, daar tussendoor begaan we stommiteiten (hoofdinspecteur van In, Aspe)

Plaats reactie