Anti vaccinatie

Forum over pseudo-wetenschap, kwakzalverij, alternatieve 'geneeswijzen' en aanverwante zaken die niet onder wetenschap vallen.

Moderator: Moderators

Gebruikersavatar
Vilaine
Bevlogen
Berichten: 3527
Lid geworden op: 26 mei 2010 15:38
Locatie: Fryslân

Anti vaccinatie

Bericht door Vilaine » 18 nov 2016 16:27

Ook gisteren gekeken naar Pauw, waar 3 anti vaccinatie minkukels hun valse pijlen mochten afvuren op een timide jeugdarts?
Het zal wel gezegd zijn, maar het is mij ontgaan welke wetenschappelijke discipline de 3 anti vaccinatie 'deskundigen' beoefenen. Ze beschuldigen de vaccineerders ervan te geloven in een mythe, terwijl ze zelf met de bekende mythes kwamen, die ons moesten overtuigen, dat vaccineren levensgevaarlijk is, ja zelfs de ziekten in stand houdt. Dat kinderziekten nog steeds in de wereld voor komen, is een gevolg van het kweken van de bacteriën en virussen in laboratoria.
Ze kraamden weer de grootste onzin en leugens uit. De jeugdarts kon niet tegen de 3 op, ze had zich waarschijnlijk ook niet goed voorbereid en de statistieken niet bij de hand. Pauw liet ze maar begaan.
Er is een petitie opgesteld om Pauw tot rectificatie over te laten gaan.
Despite the high cost of living.....
it remains popular.

Gebruikersavatar
Storm
Bevlogen
Berichten: 2027
Lid geworden op: 29 aug 2010 00:49

Re: Anti vaccinatie

Bericht door Storm » 18 nov 2016 17:44

@Vilaine,


De jeugdarts kon niet tegen de 3 op, misschien was het ook teveel 3 tegen 1. Ze werd bedolven met wat de dames vonden.
De geluiden over;niet vaccineren worden steeds harder. Ik hoop niet te hard....ooit werkte ik in Elspeet toen er een polio epedimie was in de Bible -belt . http://anderetijden.nl/aflevering/340/P ... -Staphorst" onclick="window.open(this.href);return false;

Ik heb getekend.
The answer my friend is blowing in the wind,the answer is blowing in the wind.
Bob Dylan

appelfflap
Superposter
Berichten: 5450
Lid geworden op: 23 mei 2005 17:16

Re: Anti vaccinatie

Bericht door appelfflap » 18 nov 2016 17:59

Storm schreef:@Vilaine,


De jeugdarts kon niet tegen de 3 op, misschien was het ook teveel 3 tegen 1. Ze werd bedolven met wat de dames vonden.
De geluiden over;niet vaccineren worden steeds harder. Ik hoop niet te hard....ooit werkte ik in Elspeet toen er een polio epedimie was in de Bible -belt . http://anderetijden.nl/aflevering/340/P ... -Staphorst" onclick="window.open(this.href);return false;

Ik heb getekend.
waarom houdt die redactie zich met dit soort onzin bezig?
zet mij tegenover 3 architecten die mogen zeuren over 9/11 en de Vs betrokkenheid met hun "feiten"
natuurlijk kan ik daar op die moment niet tegenop :)

Gebruikersavatar
doctorwho
Ontoombaar
Berichten: 10086
Lid geworden op: 19 mei 2005 12:53
Locatie: tardis

Re: Anti vaccinatie

Bericht door doctorwho » 18 nov 2016 19:20

Getekend,

Volgde gisteren onderweg in de auto een programma op NPO1 waar dit ook aan de orde kwam. Een arts en een journaliste die haar bedenkingen over de vaccinatie had en zich baseerde op samenhang en niet op causaliteit. Een van haar kinderen had kort naar de dtkp vaccinatie een aantal dagen griepachtige verschijnselen. Toen ze verhaal haalde werd aangegeven dat dit eerder iet was wat werd opgelopen in de kindercrèche. Nee het was volgens haar op basis van dit voorbeeld duidelijk dat ze informatie achterhielden en haar niet serieus namen. De rest van haar betoog was warrig en gespeend van concrete informatie. Eigenlijk was ik verbaasd dat ze in dit onderwerp meer een soort mening had die blijkbaar gelijkwaardig was aan statistische gegevens. In dit gesprek was de arts m.i. veel te begripvol en meegaand. Het is een beetje zo als met kwakzalverij waar men zich ook zonder kennis of kritisch vermogen mee inlaat en dit complementair noemt. :evil:
Wie atheïsme een geloof noemt kan tot niets bekeerd worden
The person who calls atheism a religion can be converted to nothing

Gebruikersavatar
dikkemick
Ontoombaar
Berichten: 11797
Lid geworden op: 07 mar 2013 18:36

Re: Anti vaccinatie

Bericht door dikkemick » 18 nov 2016 19:29

http://media.tpo.nl/column/jeroen-stuur ... jkcijfers/" onclick="window.open(this.href);return false;
Toch is er veel onrust (onbekendheid) wat betreft vaccinaties. Dat valt niet te ontkennen.
Reality is that which, when you stop believing in it, doesn't go away.
Philip K. Dick

Gebruikersavatar
Fish
Moderator
Berichten: 11214
Lid geworden op: 14 sep 2008 10:44
Locatie: Aan de kust.

Re: Anti vaccinatie

Bericht door Fish » 18 nov 2016 20:12

Ik heb ook getekend, de wetenschapper was veel te aardig en was niet opgewassen tegen die twee. Ja, er was een groot onderzoek geweest in Duitsland waar uit en het een en ander in het voordeel van niet enten zou blijken. Wie of wat dat onderzoek gedaan had en wat het precies inhield werd niet bekend gemaakt. We kunnen het dus niet controleren.
Er zijn tegenwoordig zoveel allergie patiënten is er ook zo een, komt door het inenten. Er wordt al ik weet niet hoelang waarom zijn ze er nu ineens? Ik denk eerder dat het komt omdat baby's tegenwoordig bijna steriel opgroeien.
Het afweersysteem wordt in slaap gesust.

90% van alle Nederlanders is ingeent en we blijven langer gezond en worden steeds ouder, hoezo kwalijke gevolgen.

Goed artikel erover op Kennislink:

http://www.nemokennislink.nl/publicatie ... vaccineren" onclick="window.open(this.href);return false;
Het goddelijke onderscheidt zich niet van het niet bestaande.

Gebruikersavatar
Jagang
Ontoombaar
Berichten: 11076
Lid geworden op: 27 jul 2009 00:22

Re: Anti vaccinatie

Bericht door Jagang » 19 nov 2016 03:34

dikkemick schreef: Toch is er veel onrust (onbekendheid) wat betreft vaccinaties. Dat valt niet te ontkennen.
En dat moet je dus ontzenuwen. Niet aanwakkeren.
‘Als mensen vandaag het geldsysteem begrijpen, dan breekt morgen de revolutie uit.'
Henry Ford

Gebruikersavatar
Lu Tze
Berichten: 26
Lid geworden op: 15 nov 2016 10:02
Locatie: Leiden

Re: Anti vaccinatie

Bericht door Lu Tze » 19 nov 2016 14:11

Dit komt vooral door het idee dat iedere berichtgeving balans moet hebben: Als de stem van groep B gehoord wordt dan moet groep B óók een stem krijgen.

Normaal is dat een goed idee natuurlijk, een goed journalist laat links en rechts, conservatief en liberaal enz. aan het woord om zo een compleet beeld te geven aan de kijker of lezer.

Dit gaat echter fout als groep A specialisten zijn met goed onderbouwde kennis en groep B ideologisch gestuurde zotten zijn. Balans is mooi maar zo breng je de berichtgeving juist uit balans door aan leugens en bedrog evenveel gewicht te geven dan aan controleerbare feiten en wetenschap.

Daar heeft een journalist wel degelijk een verantwoordelijkheid. Het is zijn taak om zijn bronnen te controleren en te schiften en als hij faalt dan faalt hij zijn publiek!
The secret is not to dream. The secret is to wake up. Waking up is harder. I have woken up and I am real. I know where I come from and I know where I'm going. You cannot fool me any more. Or touch me. Or anything that is mine. (T. Pratchett)

Gebruikersavatar
Peter van Velzen
Moderator
Berichten: 15100
Lid geworden op: 02 mei 2010 10:51
Locatie: ampre muang trang thailand

Re: Anti vaccinatie

Bericht door Peter van Velzen » 19 nov 2016 14:30

Helaas in de VS is het schering rn inslag om een "neutrsle" houding aan te nemen en de feiten niet zelf te checken. Slecht voorbeeld dat blijkbaar slecht doet volgen.
Ik wens u alle goeds

Gebruikersavatar
Mullog
Ervaren pen
Berichten: 728
Lid geworden op: 02 nov 2016 17:20

Re: Anti vaccinatie

Bericht door Mullog » 19 nov 2016 23:20

Het probleem is dat sites als http://www.wijwordenwakker.org/content.asp?m=M4&l=NL nu eenmaal makkelijker wegleest dan http://www.rivm.nl/Documenten_en_public ... vaccinatie. En "Wij Worden Wakker" verschijnt gelijk onder de RIVM als je googelt op "Feiten vaccinatie".

Wij worden wakker is dan wel weer zo laf om de onderstaande disclaimer onder het artikel te zetten.
Disclaimer
De werkgroep is niet aansprakelijk voor de gevolgen van beslissingen die mensen nemen naar aanleiding van het lezen van dit artikel. Het is altijd raadzaam een arts te raadplegen bij ongerustheid en/of bepaalde symptomen.
. Als men het dan zo goed weet...

Wat onderzoek naar personen die bij deze site betrokken zijn deed mij verdwalen in een wereld van holistische geneeskunde, tachyonen therapie (what ever that may be) en allerlei vage vormen van natuur geneeswijzen. En passant leerde ik nog dat een Mongoolse keizer indringende gesprekken met Jezus gevoerd heeft. :o :shock:
Zo moet ge dat zien, we worden geboren en we gaan dood, daar tussendoor begaan we stommiteiten (hoofdinspecteur van In, Aspe)

Gebruikersavatar
Maria
Site Admin
Berichten: 12995
Lid geworden op: 05 jul 2009 15:41
Locatie: Zeeland

Re: Anti vaccinatie

Bericht door Maria » 25 nov 2016 12:22

'Crèche kan niet-ingeënt kind mogelijk weren'
15 maart 2014 om 08:40 door © 2014 ANP
RIJSWIJK (ANP) - Niet-ingeënte kinderen vormen op crèches een groot risico voor baby's. Daarom moeten crèches de mogelijkheid overwegen om deze kinderen te weigeren. Dat heeft voorzitter Gjalt Jellesma van de belangenvereniging van ouders in de kinderopvang Boink zaterdag gezegd.

Volgens Jellesma is in de statuten van crèches vastgelegd dat het contract met ouders van kinderen die een gevaar vormen voor andere kinderen opgezegd kan worden. ,,We moeten ons dus afvragen of dat ook kan bij ongevaccineerde kinderen'', aldus de Boink-voorzitter.
Nu in AD
'Crèche moet ouders informeren over niet-ingeënte kinderen'

Ouders hebben het recht te weten of hun kroost gevaar loopt op het kinderdagverblijf, als daar ook niet-ingeënte baby's en peuters verblijven. Zij kunnen dan zelf bepalen of ze het risico willen nemen op besmettelijke ziektes of hun kind elders plaatsen. Dat vindt een meerderheid van de Tweede Kamer - PvdA, CDA, D66, PVV en GroenLinks - aangezien steeds minder mensen hun kinderen laten vaccineren.
...
Een meerderheid (PvdA, CDA, D66, PVV en GroenLinks) van de Tweede Kamer zou voor een informatieplicht zijn.
VVD wil voorrang geven aan voorlichting.
Bezwaren, die worden genoemd: oa. privacy schendingen, praktische uitvoering omdat de bezetting steeds wisselt.
"Quand Dieu se tait, on peut lui faire dire ce que l'on veut." - Sartre.
"Als God zwijgt kun je hem laten zeggen wat je wil."

Gebruikersavatar
Maria
Site Admin
Berichten: 12995
Lid geworden op: 05 jul 2009 15:41
Locatie: Zeeland

Re: Anti vaccinatie

Bericht door Maria » 25 nov 2016 12:36

Nog maar weer eens het artikel van Geen Stijl in herinnering brengen.
Geen kindervaccinatie = geen kinderopvangtoeslag
Goed plan, Australië. Ouders die hun kinderen niet vaccineren, ontvangen geen toeslag meer voor de kinderdagopvang. Top. Je kind potentieel dodelijk slachtoffer maken van je eigen geloofs- of levensovertuiging, dat mag je vooralsnog zelf weten. Als jij je kinderen bewust bloot stelt aan het creperen aan mazelen, kinkhoest en polio, prima.
....
Ouders moeten baby's met een gerust hart naar de kinderdagopvang kunnen brengen, omdat ze ervan verzekerd zijn dat alle andere ouders hun ethische plicht hebben gedaan.
....
Jij wil de vrijheid om je kind ernstig te verwaarlozen door het vaccinaties te ontzeggen, zonder dat de overheid zich er mee bemoeit? Prima. Dan gaat de overheid zich ook niet met je financiën bemoeien middels allerlei toeslagen. Australië zet een goed voorbeeld. Zo snel mogelijk invoeren in Nederland: ouders met kinderen die ze niet inenten, hebben geen recht op toeslag voor kinderdagopvang.
Johnny Quid | 12-04-15
"Quand Dieu se tait, on peut lui faire dire ce que l'on veut." - Sartre.
"Als God zwijgt kun je hem laten zeggen wat je wil."

Gebruikersavatar
Storm
Bevlogen
Berichten: 2027
Lid geworden op: 29 aug 2010 00:49

Re: Anti vaccinatie

Bericht door Storm » 26 nov 2016 20:03

Voor wat het waard is; Jacobien op zondag. https://www.facebook.com/jacobineopzondag/" onclick="window.open(this.href);return false;
The answer my friend is blowing in the wind,the answer is blowing in the wind.
Bob Dylan

Gebruikersavatar
Fish
Moderator
Berichten: 11214
Lid geworden op: 14 sep 2008 10:44
Locatie: Aan de kust.

Re: Anti vaccinatie

Bericht door Fish » 26 nov 2016 20:12

Storm schreef:Voor wat het waard is; Jacobien op zondag. https://www.facebook.com/jacobineopzondag/" onclick="window.open(this.href);return false;
Wat vind zij?
Het goddelijke onderscheidt zich niet van het niet bestaande.

Gebruikersavatar
Storm
Bevlogen
Berichten: 2027
Lid geworden op: 29 aug 2010 00:49

Re: Anti vaccinatie

Bericht door Storm » 26 nov 2016 20:47

@Fish,

Dat hoor je morgen. :wink:
The answer my friend is blowing in the wind,the answer is blowing in the wind.
Bob Dylan

Plaats reactie