Een zwakke plek in de asielwet.

Opvallende zaken, schokkende gebeurtenissen, bizarre verhalen enz. Valt je iets op in de media zet deze artikelen dan hier!!

Moderator: Moderators

Plaats reactie
Gebruikersavatar
Maria
Site Admin
Berichten: 13254
Lid geworden op: 05 jul 2009 15:41
Locatie: Zeeland

Een zwakke plek in de asielwet.

Bericht door Maria » 27 jan 2019 14:57

Mi. een zwakke plek is de asielwet, vooral voor een enkel zeldzaam geval.
Voor hen, die de moed hebben om anderen te helpen, als zij dat nodig achten en terug gaan naar voor hen levensbedreigende omstandigheden.

De ons welbekende zaak:
Advocaat Asia Bibi mag langer in Nederland blijven'
Hij vluchtte weg uit Pakistan wegens eerdere doodsbedreigingen en toen bekend werd dat zijn client wsl vrij zou komen.
MA 24 DECEMBER
De advocaat van de Pakistaanse Asia Bibi heeft toestemming gekregen om langer in Nederland te blijven. De stichting Hulp Vervolgde Christenen (HVC) meldt dat advocaat Saif-ul-Malook een verblijfsvergunning heeft gekregen van de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND).
......
Saif-ul-Malook zei vandaag tegen RTL Nieuws dat hij verwacht dat zijn cliënt snel Pakistan kan verlaten.
Advocaat Asia Bibi terug naar Pakistan voor rechtszaak
Advocaat Saif-ul-Malook is terug naar Pakistan om zijn cliënt Asia Bibi juridisch bij te staan. Hij vluchtte in november naar Nederland vanwege doodsbedreigingen en verbleef hier op een geheim adres.

De raadsman week uit nadat de christelijke Asia Bibi, die aanvankelijk ter dood was veroordeeld, door het Pakistaanse hooggerechtshof vrijgesproken van godslastering. Dat leidde tot grote woede onder extremistische islamitische betogers. Dinsdag wordt in Pakistan een verzoek behandeld om de vrijspraak te herzien.
Volgens bronnen van de krant heeft Malook besloten om permanent terug te gaan naar Pakistan.

Mocht dat niet zo zijn en Malook wil terugkeren naar Nederland, dan kan dat niet zomaar want hij is volgens Tweede Kamerlid Joël Voordewind zijn asielstatus kwijt. Malook zou een verblijfsvergunning voor bepaalde tijd hebben gekregen van de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND), al is dat niet bevestigd door het minister van Justitie. Mensen met zo'n vergunning kunnen die kwijtraken als ze teruggaan naar het land van herkomst. Het ministerie, waar de IND onder valt, zegt geen uitspraken te doen over individuele gevallen.
Laten we hopen, dat als de toekomst anders zal blijken te zijn dan deze advocaat hoopt te bewerkstelligen voor zijn client, en dat hij, als hij dat nodig acht, opnieuw een beroep zal mogen doen op asielrecht in Nederland.
"Quand Dieu se tait, on peut lui faire dire ce que l'on veut." - Sartre.
"Als God zwijgt kun je hem laten zeggen wat je wil."

Gebruikersavatar
Peter van Velzen
Moderator
Berichten: 15194
Lid geworden op: 02 mei 2010 10:51
Locatie: ampre muang trang thailand

Re: Een zwakke plek in de asielwet.

Bericht door Peter van Velzen » 29 jan 2019 07:20

Het lijkt mij logisch dat als je terug durft te gaan men er niet zonder meer van uit kan gaan dat je niet veilig bent in het land van herkomst. Dat moet dan dus opnieuw beoordeeld worden.
Ik wens u alle goeds

Plaats reactie