SGP en politiek opportunisme.

Opvallende zaken, schokkende gebeurtenissen, bizarre verhalen enz. Valt je iets op in de media zet deze artikelen dan hier!!

Moderator: Moderators

Plaats reactie
Gebruikersavatar
Maria
Site Admin
Berichten: 13904
Lid geworden op: 05 jul 2009 15:41
Locatie: Zeeland

SGP en politiek opportunisme.

Bericht door Maria » 20 jan 2021 20:34

Ik weet niet hoe het landelijk gaat, maar dit is een beeld van de situatie in de Veenendaalse gemeenteraad, gezien door de ogen van de burgemeester.

Burgemeester Veenendaal stapt uit SGP na discussie over samenwerking met FvD
Consequent zijn is niet altijd gemakkelijk in de politiek, wanneer samenwerken ervaren wordt als heulen met datgene wat je tegen je principes ingaat.
Dat is wat Burgemeester Gert-Jan Kats ziet, wat zijn partij aan het doen is.
Afgelopen weekend schreef de burgemeester op Twitter dat hij zijn SGP-lidmaatschap aan het heroverwegen was, na een discussie binnen de partij over wel of niet samenwerken met Forum voor Democratie. "Met heulen met openlijke antisemieten ga je een lijn over, die je niet over moet willen gaan. Jammer dat de partij deze lijn niet trekt", liet de burgemeester toen weten op Twitter.

Zijn besluit heeft volgens de burgemeester niet alleen te maken met de discussie van afgelopen weekend. "Ik kom tot de conclusie dat de partij en ik in de loop van jaren politiek uit elkaar zijn gegroeid. Niet op één specifiek punt, maar op meerdere onderwerpen en standpunten."

Kats zegt dat het partijcongres hem het laatste zetje heeft gegeven. "Het punt dat ik graag had gezien is dat partijbreed ondubbelzinnig afstand was genomen van partijen en personen die zich tegen de inclusieve samenlevingen keren en de tegenstellingen meer vergroten dan verkleinen. Die duidelijkheid heb ik node gemist en dat betreur ik."
Kan ik wel respecteren.
Het toont meteen ook wel hoe moeilijk het is, als je als minderheid mee wil spelen en mee moet gaan met meerderheden binnen een democratie.
Dat geldt overigens voor de meeste partijen en meningen binnen de politiek.
"Quand Dieu se tait, on peut lui faire dire ce que l'on veut." - Sartre.
"Als God zwijgt kun je hem laten zeggen wat je wil."

Gebruikersavatar
dikkemick
Ontoombaar
Berichten: 13197
Lid geworden op: 07 mar 2013 18:36

Re: SGP en politiek opportunisme.

Bericht door dikkemick » 21 jan 2021 15:49

Zeker te respecteren dit besluit. Landelijk zie je echter al sinds de oprichting van de club een vast patroon. De refo's stemmen op de "G" en vandaar dat ze altijd een min of meer vast aantal zetels hebben. Ik denk dat voor deze doorsnee kiezer samenwerking met welke partij dan ook niet uitmaakt.
Reality is that which, when you stop believing in it, doesn't go away.
Philip K. Dick

Plaats reactie