American evangelicals: pact met de duivel

Opvallende zaken, schokkende gebeurtenissen, bizarre verhalen enz. Valt je iets op in de media zet deze artikelen dan hier!!

Moderator: Moderators

Plaats reactie
Gebruikersavatar
Rereformed
Moderator
Berichten: 14070
Lid geworden op: 15 okt 2004 12:33
Locatie: Finland
Contacteer:

American evangelicals: pact met de duivel

Bericht door Rereformed » 19 nov 2017 21:08

Toen maar liefst 81% van de Amerikaanse evangelikalen op Donald Trump stemden maakte ik ze uit voor mensen die hun ziel aan de duivel verkocht hebben. Het blijkt inderdaad zo te zijn dat de Republikeinse christenen, de bewakers van de moraal, nu ze hun principes hebben inleverd toen ze op Trump stemden, in een moeras van hypocrisie zijn beland. Voor mij als ex-evangelikaal is het eigenlijk niet te geloven wat hier nu gebeurt. Ik ben niet de enige: hier is de zoon van Francis Schaeffer aan het woord, iemand die het evangelische geloof waarmee hij is opgegroeid gedag heeft gezegd en zich tegenwoordig "een atheïst die in God gelooft" noemt, die het beter dan ik kan verwoorden:

https://www.youtube.com/watch?v=_5YZNUBKVi8

Dit weekeinde bereikte deze hypocrisie een hoogtepunt bereikt toen 20 dominees Roy Moore verdedigden, een kandidaat voor de senatorverkiezingen die door 9 vrouwen wordt aangeklaagd voor seksueel wangedrag waaraan hij zich bijna 40 jaar geleden schuldig maakte, toen die vrouwen op één na minderjarig waren en hij boven de dertig. De jongste waar hij een poging tot seks mee deed was een 14-jarig meisje.

Hier een preek van een dominee die zijn ziel aan de duivel verkocht heeft (vanaf 3'15''). Deze dominee is de geestelijke begeleider van Trump :lol: :

https://www.youtube.com/watch?v=AdAzKQRCXro

Vanaf 10'25'' (vorige link) een prachtig weerwoord van Frank Schaeffer, die nu optreedt als profeet [lees: aanklager van de gelovigen].

In de volgende link is vanaf 13'40'' nog een andere preek van een dominee die een klap met de molenwiek heeft gehad: het is allemaal onderdeel van een "oorlog tegen mannen"!

https://www.youtube.com/watch?v=pEIprMspjXY&t=847s
Born OK the first time

Gebruikersavatar
Rereformed
Moderator
Berichten: 14070
Lid geworden op: 15 okt 2004 12:33
Locatie: Finland
Contacteer:

Re: American evangelicals: pact met de duivel

Bericht door Rereformed » 23 nov 2017 19:52

De opperhuichelaar:

https://www.youtube.com/watch?v=KeAbXmhTF-A&t=356s

Voor mensen die nog enige gezondheid van geest hebben niet gemakkelijk om het daar uit te houden:

"My more religious, conservative family members didn't like when I pointed out how hypocritical it was of people like them to vote for someone who is the antithesis of real Christian values. Go figure."

"As a Christian of over 30 years, I am appalled and sickened by how Trump is using Christianity as a political tool. I am also appalled and sickened by how my fellow brothers and sisters in Christ fell for this con man and supported him..."
Born OK the first time

Plaats reactie