Bizarre uitspraken op het christelijk informatie platform

Christendom en Judaïsme, contradicties in de bijbel, de ethiek van de bijbel etc..

Moderator: Moderators

Gebruikersavatar
Storm
Bevlogen
Berichten: 2027
Lid geworden op: 29 aug 2010 00:49

Re: Bizarre uitspraken op het christelijk informatie platfor

Bericht door Storm » 28 dec 2011 23:28

Fish schreef: Storm reageer jij nu op Hiëronymus?

PS: Intussen gezien dat je op anderen reageerde.
Sorry Fish ik reageerde vanuit directe verontwaardiging, zoals ik uitlegde aan Jim..
Met Hiëronymus heeft het niets te maken, maar dat had je waarschijnlijk wel door.

Overigens sta ik nog steeds achter die reactie, maar ik merk dat de draad gesloten is. Kritiek op gelovigen blijkt toch altijd makkelijker te zijn dan zelf toe geven dat één en ander een vies smaakje heeft.
The answer my friend is blowing in the wind,the answer is blowing in the wind.
Bob Dylan

Gebruikersavatar
JeroenLeiden
Berichten: 29
Lid geworden op: 16 sep 2011 19:36

Re: Bizarre uitspraken op het christelijk informatie platfor

Bericht door JeroenLeiden » 29 dec 2011 01:20

Jim schreef:Jeroenleiden en anderen, het draadje klacht is inmiddels gesloten.

Ergo, back on topic en verdere reacties aangaande Jeffrey Schipper worden verwijderd
Mijn fucking god, dit is te erg voor woorden. Een beetje lopen mekkeren op cip, mij geen reactie geven maar in plaats daarvan het draadje op slot gooien. Heeft Jeffrey jullie aangestoken in die korte tijd dat hij hier was?

Wat een slappe hap, ongeloveloos. Schamen jullie jezelf niet kapot?
Ik geloof dat ik moet poepen.

Samante

Re: Bizarre uitspraken op het christelijk informatie platfor

Bericht door Samante » 29 dec 2011 09:38

Waar staat dat klachtentopic eigenlijk? Of is het geheel verwijderd?

Edit: gevonden in de babbelbox.http://freethinker.nl/forum/viewtopic.php?f=39&t=10145
Laatst gewijzigd door Samante op 29 dec 2011 10:29, 2 keer totaal gewijzigd.

Gebruikersavatar
PietV.
Moderator
Berichten: 14352
Lid geworden op: 21 sep 2004 20:45
Locatie: Rotterdam

Re: Bizarre uitspraken op het christelijk informatie platfor

Bericht door PietV. » 29 dec 2011 09:43

JeroenLeiden schreef:
Wat een slappe hap, ongeloveloos. Schamen jullie jezelf niet kapot?
Nee, Jeroen je komt hier je gal spugen op het CIP. Je core business. Leuke springplank. Hoelang wil je dit nog doen. Op veilige afstand!! En ondertussen wordt een homo die zich tracht te verdedigen tegen de insinuaties die over hem worden vermeld op het CIP; eruit geschopt. Jammer, dat had een klacht op het meldpunt discriminatie moeten zijn toch? Manipulaties, censuur en elke waarheid wordt geweld aangedaan. Door mensen die zich met naam en toenaam vermelden (privé???). Nooit reageren ze op kritiek of vragen en dat gaat maanden zo door. En uiteindelijk neemt iemand de moed om een andere ingang te proberen. En nu is het huilen, huilen en nog eens huilen. Bladzijden lang. Ik vergelijk het maar met iemand die op internet een site heeft waar hij foto's laat zien en handleidingen geeft hoe hij honden mishandelt. En deze persoon gaat op een zekere dag werken bij het asiel. En jij hoort dat. Ga je dan ook de andere kant opkijken. Excessen moet je bestrijden en als het niet lukt via links, dan moet je ook de moed hebben om op rechts iets te doen. Volgens mij speel je een bizarre rol. Op afstand anoniem schoppen, maar iemand die onder een echte naam een brief stuurt en hoopt dat een journalist in spé nog bij te sturen is. Omdat dit totalitaire systeem niet gewenst is in Nederland. Nu door het slijk halen. Ik zal je vertellen dat we gewoon door gaan met ons activisme. Dat zal een Jeroen niet kunnen veranderen. Hoe graag je dat ook zou willen. Misstanden bespreken we. En als het moet dan zetten we er een tandje bij.
Is de leegte niet een weldaad, geeft stilte niet veel rust, waarom moet onder leiding van dominees, goeroes, therapeuten en anderen alles kapot gezingeeft worden?

Gebruikersavatar
JeroenLeiden
Berichten: 29
Lid geworden op: 16 sep 2011 19:36

Re: Bizarre uitspraken op het christelijk informatie platfor

Bericht door JeroenLeiden » 29 dec 2011 20:39

PietV,

“Nee, Jeroen je komt hier je gal spugen op het CIP.”

Fout. Ik ben hier om met redelijke mensen te lachen en te huilen om de reacties van minder redelijke mensen. Mijn gal spuwen doe ik op CIP.

“Je core business.”

De aard van het draadje wellicht? Ik wist niet van het bestaan van freethinker, tot jullie massaal bij cip op de koffie kwamen. Toen sloeg het beleid nogal om (alleen nog maar korte reacties mogelijk, niet meer op elkaar reageren en veel, heel veel ip bans waaronder uiteindelijk ook de mijne). Dus kwam ik gezellig hierheen.

“Leuke springplank. Hoelang wil je dit nog doen. Op veilige afstand!!”

Geen idee waar je heen wilt.

“En ondertussen wordt een homo die zich tracht te verdedigen tegen de insinuaties die over hem worden vermeld op het CIP; eruit geschopt. Jammer, dat had een klacht op het meldpunt discriminatie moeten zijn toch?”

Nee natuurlijk niet. Ze bannen daar geen homo’s, ze bannen daar mensen die ze niet willen hebben. Ze willen daar alleen Veluwebewoners, en ik voel me niet gediscrimineerd als ze mij daar niet toe rekenen. Sterker nog.

“Manipulaties, censuur en elke waarheid wordt geweld aangedaan.”

Ja duh, het zijn christenen.

“Door mensen die zich met naam en toenaam vermelden (privé???). Nooit reageren ze op kritiek of vragen en dat gaat maanden zo door.”

Mail ze kapot. Ze = cip, en ik besef me dat dat geen flikker uitmaakt, want ik heb ze zelfs allemaal voorstellen gedaan in een mail (info@cip.nl) of vijf (na ruim anderhalf jaar reageren daar) en ik hoorde ook niets. Maar wat heeft Sanoma mailen uitgehaald? En kom niet aanzetten met dat Jeffrey hier een draadje startte, want laten we hem het voordeel van de twijfel gunnen en aannemen dat hij niet naar info@cip.nl kijkt. Heeft iemand naar jeffrey@cip.nl gemailed? Maar wel naar zijn stageplaats. Manmanman.

“En uiteindelijk neemt iemand de moed om een andere ingang te proberen.”

Wat een moedige actie. Je meent toch niet echt dat iemand daar serieus de moed voor heeft moeten opbrengen, toch?

“En nu is het huilen, huilen en nog eens huilen. Bladzijden lang.”

Een draadje starten en enkele korte reacties achterlaten is niet hetzelfde als “bladzijden huilen en huilen”. Je ervaart dingen die er niet zijn. Dat ik deze uitspraak nog eens buiten cip zou gebruiken…

“Ik vergelijk het maar met iemand die op internet een site heeft waar hij foto's laat zien en handleidingen geeft hoe hij honden mishandelt. En deze persoon gaat op een zekere dag werken bij het asiel.”

En die vergelijking gaat dus mank, zoals ik eerder al betoogde. Schrijven voor cip verhoudt zich niet tot stagelopen bij nu.nl op dezelfde wijze zoals dierenmishandeling zich verhoudt tot werken bij een asiel. Als ik vurige betogen zou schrijven voor Greenpeace tegen de Noordzeevisserij zonder mijn eigen rol daarin te bespreken, dan heb je gelijk als je contact opneemt met Greenpeace. Maar zo onhoudbaar hypocriet is het met Jeffrey nog niet gesteld. Ik zou hem uit professioneel oogpunt aanraden om niet voor cip te schrijven, maar daar heb ik geen Sanoma voor nodig.

“En jij hoort dat. Ga je dan ook de andere kant opkijken.”

Dan niet dus.

“Excessen moet je bestrijden en als het niet lukt via links, dan moet je ook de moed hebben om op rechts iets te doen.”

Cip is een exces, 100% eens. Jeffrey niet. En echt, leg mij eens uit waar die moed uit bestaat.

“Volgens mij speel je een bizarre rol. Op afstand anoniem schoppen…”

Ik ben niet zo anoniem. Mijn voornaam is Jeroen, en mijn achternaam blijkt uit mijn avatar. Eindigend gewoon ouderwets op –uit. En oh ja, ik kom uit Leiden. En voor een ieder die het wil weten woon ik vandaag de dag in Rotterdam. Ik kom hier via cip, waar ik al een lange tijd reageerde voor ik ging verhuizen. Voor de duidelijkheid hier en daar gebruik ik dezelfde naam, en heb ik bij cip nooit mijn verhuizing meegenomen in mijn online woonplaats.

“maar iemand die onder een echte naam een brief stuurt en hoopt dat een journalist in spé nog bij te sturen is.”

Alles wat ik weet van "de briefschrijver" is dat het een moderator was. Welke is mij onduidelijk en of diegene echt zo anoniem is valt natuurlijk ook nog te bezien. Ja, bij Sanoma dan wellicht niet, maar tot die tijd ben ik hier duizend maal minder anoniem.
En klopt het nou dat niemand hier een mail heeft gestuurd naar jeffrey@cip.nl, zoals hij beweert? Als jullie zo begaan zijn met het lot van deze journalist in spé, waarom hem dan via zijn stageplaats benaderen en niet via zijn stagebegeleider?

“Omdat dit totalitaire systeem niet gewenst is in Nederland.”

Je klinkt als een dictator.

“Nu door het slijk halen. Ik zal je vertellen dat we gewoon door gaan met ons activisme.”

Be my guest dude. Ik geef je alleen mijn mening dat ik het stom en dom vind, sorry. En dat ik het absurd vind dat ik dat twee keer uitgebreid duidelijk moet maken, voordat ik een reactie krijg op mijn nogal uitgesproken mening. En dat die reactie was, dat het draadje gesloten was. Ik kreeg me daar een cip flashback waar je naar van wordt. Daardoor sloeg ik zelfs de pagina op op mijn telefoon, omdat ik gewend ben dat kritische reacties worden verwijderd. Het spijt me echt, maar enige hyporisie verwijt ik jullie hier echt terecht. Check Jim z’n “verdere reacties worden verwijderd”.

“Dat zal een Jeroen niet kunnen veranderen. Hoe graag je dat ook zou willen.”

Je gokt mijn motieven twee maal verkeerd. Ik heb er vele, maar die twee gelukkig niet

“Misstanden bespreken we. En als het moet dan zetten we er een tandje bij.”

Persoonlijk vind ik een ddos-je op cip minder moreel verwerpelijk dan een stageplaats aanschrijven, maar beiden zijn geen gevallen van “misstanden bespreken.” Over meewerken aan cip heb ik trouwens ook mening. Mocht je die willen weten dan raad ik aan om het te vragen, en niet te gaan raden. Dat is geen succes gebleken.
Laatst gewijzigd door JeroenLeiden op 29 dec 2011 21:20, 1 keer totaal gewijzigd.
Ik geloof dat ik moet poepen.

Gebruikersavatar
PietV.
Moderator
Berichten: 14352
Lid geworden op: 21 sep 2004 20:45
Locatie: Rotterdam

Re: Bizarre uitspraken op het christelijk informatie platfor

Bericht door PietV. » 29 dec 2011 20:51

JeroenLeiden schreef: Het spijt me echt, maar enige hyporisie verwijt ik jullie hier echt terecht. Check Jim z’n “verdere reacties worden verwijderd”.
De draad is dicht gegaan omdat de topic starter met de noorderzon is verdwenen. En er van enkele kanten werd gemeld dat hij niet reageert op zijn pb's. En dan zijn we na 50 berichten klaar. En aan sentimenten die worden herhaald tot na oud en nieuw. Zonder dat de starter zich nog mengt daar heeft dit forum weinig aan.
Is de leegte niet een weldaad, geeft stilte niet veel rust, waarom moet onder leiding van dominees, goeroes, therapeuten en anderen alles kapot gezingeeft worden?

Gebruikersavatar
JeroenLeiden
Berichten: 29
Lid geworden op: 16 sep 2011 19:36

Re: Bizarre uitspraken op het christelijk informatie platfor

Bericht door JeroenLeiden » 29 dec 2011 21:10

PietV. schreef:De draad is dicht gegaan omdat de topic starter met de noorderzon is verdwenen. En er van enkele kanten werd gemeld dat hij niet reageert op zijn pb's. En dan zijn we na 50 berichten klaar. En aan sentimenten die worden herhaald tot na oud en nieuw. Zonder dat de starter zich nog mengt daar heeft dit forum weinig aan.
Nou ja, er zat meer leven in dat topic dan in de rest, dus dan is sluiten een beetje voorbarig. En misschien is een reactie geven op die sentimenten beter dan ze te negeren tot na oud en nieuw. Het is in mijn ervaring voor ongelovigen minder moeilijk of om toe te geven dat ze er naast zaten, of om uit te leggen dat het echte het beste was/is. Maar daar zal je nu waarschijnlijk wel erg druk mee bezig zijn.
Ik geloof dat ik moet poepen.

Gebruikersavatar
kiks
Bevlogen
Berichten: 3017
Lid geworden op: 10 sep 2009 16:49
Locatie: Friesland

Re: Bizarre uitspraken op het christelijk informatie platfor

Bericht door kiks » 02 jan 2012 12:44

Reageren op CIP.nl


De afgelopen maanden heeft het team van CIP.nl zich bezonnen op het reactiebeleid. Omdat er vaak te veel reacties worden geplaatst die te laag van niveau zijn, hebben we besloten om voorlopig de reactiefunctie uit te schakelen. Veel lezers storen zich hier namelijk aan. We bezinnen ons op een manier waarop alleen kwalitatieve reacties worden geplaatst en kritischer worden beoordeeld voordat ze op CIP.nl komen. Op korte termijn wordt het weer mogelijk om te reageren op artikelen.

http://www.cip.nl/nieuwsbericht_detail.asp?id=26464

Misschien gaan ze nu ook artikelen plaatsen van enig nivo, en gebaseerd op werkelijke en geverifiëerde gegevens, i.p.v. de haatcampangnes en volksmennerij jegens andersdenkenden, waar dit "informatieplatform" zich tot nu toe mee bezig gehouden heeft.

Afwachten maar dan cip-bezoekers. :)

Groet

kiks
Kabouters bestaan niet, maar ze hebben wel rode puntmutsjes.
http://www.pumbo.nl/boek/volwassengeloof" onclick="window.open(this.href);return false;

Jinny

Re: Bizarre uitspraken op het christelijk informatie platfor

Bericht door Jinny » 02 jan 2012 12:47

Lees, het ban en wis beleid begint zich tegen de initiatiefnemers te keren.

Gebruikersavatar
Maria
Site Admin
Berichten: 13829
Lid geworden op: 05 jul 2009 15:41
Locatie: Zeeland

Re: Bizarre uitspraken op het christelijk informatie platfor

Bericht door Maria » 02 jan 2012 13:04

kiks schreef:
Reageren op CIP.nl
We bezinnen ons op een manier waarop alleen kwalitatieve reacties worden geplaatst en kritischer worden beoordeeld
http://www.cip.nl/nieuwsbericht_detail.asp?id=26464
Afwachten maar dan cip-bezoekers. :)
Wie "we" zijn, is vooralsnog niet duidelijk.
Jeffrey heeft me een paar maal teruggeschreven op mijn PB's, weet vlg. zeggen niets van censuren en bannen en verwijst mij daarvoor steeds naar Rik.
Gaf mij dus ook het Rik.CIP mail adres daarvoor, nadat ik schreef, dat ik via het CIP adres geen antwoord kreeg.
Overigens heeft Rik prive CIP adres ook niet geantwoord.

Het antwoord op dat bezinnen zal heel eenvoudig zijn, zolang Rik de kwaliteit alleen blijft beoordelem.
- Vooraf alle berichten lezen en alleen de goedgekeurde plaatsen.

Zal snel afgelopen zijn met reageren denk ik, want de vele reacties komen nl. vooral bij de gratie van woord en weerwoord.

De meeste lezers zullen nu een nieuwe grote irritatie hebben.
Alleen degene, die het quote bericht gelezen hebben zullen het begrijpen, maar de link voor de reacties staat er nog steeds, maar leidt nu gewoon weer naar het bericht, waar het bij staat.
"Quand Dieu se tait, on peut lui faire dire ce que l'on veut." - Sartre.
"Als God zwijgt kun je hem laten zeggen wat je wil."

malou
Forum fan
Berichten: 172
Lid geworden op: 30 mei 2011 09:55

Re: Bizarre uitspraken op het christelijk informatie platfor

Bericht door malou » 02 jan 2012 13:33

m.a.w. er zal weinig veranderen.
in het vervolg de censuur vooraf i.p.v. achteraf.
als ik het zo inschat levert dat nog meer ellende op.

bij het ND was dit ook de tactiek.
hoe het nu is weet ik niet, want nu moet je betalen om de krant te lezen en aan de discussie mee te doen.

als je lid was van het blad werden je reacties meteen geplaatst in het forum en zo niet dan moest je soms wel 1à 2 uur wachten voordat je reactie werd geplaatst....als deze al geplaatst werd.
inmiddels was de discussie al ver gevorderd en was jouw reactie dus mosterd na de maaltijd.

alle andere christenfora hebben prima, solide, eerlijke en integere regels en oplossingen zonder ergernis voor de deelnemers.

Berjan
Ervaren pen
Berichten: 891
Lid geworden op: 23 mar 2010 08:39

Re: Bizarre uitspraken op het christelijk informatie platfor

Bericht door Berjan » 02 jan 2012 19:47

kiks schreef:
Reageren op CIP.nl


De afgelopen maanden heeft het team van CIP.nl zich bezonnen op het reactiebeleid. Omdat er vaak te veel reacties worden geplaatst die te laag van niveau zijn, hebben we besloten om voorlopig de reactiefunctie uit te schakelen. Veel lezers storen zich hier namelijk aan. We bezinnen ons op een manier waarop alleen kwalitatieve reacties worden geplaatst en kritischer worden beoordeeld voordat ze op CIP.nl komen. Op korte termijn wordt het weer mogelijk om te reageren op artikelen.

http://www.cip.nl/nieuwsbericht_detail.asp?id=26464

Misschien gaan ze nu ook artikelen plaatsen van enig nivo, en gebaseerd op werkelijke en geverifiëerde gegevens, i.p.v. de haatcampangnes en volksmennerij jegens andersdenkenden, waar dit "informatieplatform" zich tot nu toe mee bezig gehouden heeft.

Afwachten maar dan cip-bezoekers. :)

Groet

kiks
Weinig kans op vrees ik. Volgens mij vonden ze onze reacties te laag en moeten die daarom al bijvoorbaat verwijderd worden. Hoe ze dat doen?

Dat kan maar op een manier, namelijk:

Alle reacties van een of twee regels accepteren maar worden het er meer dan weigeren. Dat zijn meestal de andersdenkenden.

Gebruikersavatar
JeroenLeiden
Berichten: 29
Lid geworden op: 16 sep 2011 19:36

Re: Bizarre uitspraken op het christelijk informatie platfor

Bericht door JeroenLeiden » 02 jan 2012 19:57

Ik zou ze adviseren om met inloggen te werken en vooraf modereren. Nou hebben ze zich nooit zoveel aangetrokken van mijn advies of mening, maar als je een discussie een beetje degelijk wilt slopen, is dat de manier. Zoals Malou ook al zegt gaat alle snelheid eruit en heb je de perfecte controle, het einddoel van alle Abrahamistische godsdiensten.

Mariakat, heeft Jeffrey nog zijn mening gegeven over het geban en gecensureer, of alleen dat het zijn pakkie an niet is maar die van Rik? Want als hij beweert niets van dat bannen af te weten, hoe weet hij dan dat Rik dat doet? An sich is dat allemaal wel mogelijk, maar ik denk toch echt dat hij hier Exodus 20:16 aan zijn laars lapt. En dus ook één van die tien geboden die over liegen gaat.

Berjan, het christendom kan de toets der kritiek niet doorstaan, en de orthodoxe variant is echt niet meer houdbaar. Samen klonten in de biblebelt, vingers in den oren en LALALALALA zingen is volgens mij (en hen) de enige overlevingskans. En die is echt gedoemd te mislukken. En dat weten ze, dus bezinnen ze zich nu op de strategie hoe de bubbel zo lang mogelijk kan blijven bestaan.

Wat leven we in een speciale tijd.
Ik geloof dat ik moet poepen.

Gebruikersavatar
JeroenLeiden
Berichten: 29
Lid geworden op: 16 sep 2011 19:36

Re: Bizarre uitspraken op het christelijk informatie platfor

Bericht door JeroenLeiden » 02 jan 2012 20:04

Ze (hebben nu) hadden een lijst met gebande woorden als porno en godslastering (echt waar!), misschien kunnen ze een lijstje met standaard reacties maken waar je uit kan kiezen. Inspirerende en onderhoudende teksten zoals bijvoorbeeld: "Halleluja!" of "Wat hebben we een grote chodt!".

Veilig, praktisch, snel, inspirerend, onderhoudend en sowieso maakte dat al 95% van de reacties uit. Voor jullie duivelse deksels allemaal langs kwamen :wink:
Ik geloof dat ik moet poepen.

Gebruikersavatar
kiks
Bevlogen
Berichten: 3017
Lid geworden op: 10 sep 2009 16:49
Locatie: Friesland

Re: Bizarre uitspraken op het christelijk informatie platfor

Bericht door kiks » 02 jan 2012 20:49

Ach Jeroen, ik denk dat de wederkomst van de verdoemde atheïsten eerder plaatsvindt op dat platform, dan de goeroe waar ze al zo lang op zitten te wachten, maar die nog geen enkel berichtje heeft geplaatst.
God straft die christenen toch wel erg hè. Hallé op.

Groet

kiks
Kabouters bestaan niet, maar ze hebben wel rode puntmutsjes.
http://www.pumbo.nl/boek/volwassengeloof" onclick="window.open(this.href);return false;

Plaats reactie