Volwassen Geloof

Christendom en Judaïsme, contradicties in de bijbel, de ethiek van de bijbel etc..

Moderator: Moderators

Gesloten
Gebruikersavatar
PietV.
Moderator
Berichten: 14279
Lid geworden op: 21 sep 2004 20:45
Locatie: Rotterdam

Volwassen Geloof

Bericht door PietV. » 26 jul 2012 19:11

Het boek van Albert Vollbehr bij ons beter bekend als Rereformed. Ik zet het ter informatie hier neer. De lezer die in deze rubriek zijn kennis op peil brengt, kan dit boek aanschaffen voor verdere verdieping. Het brengt de zoektocht in beeld van een evangelisch christen; die theologie heeft gestudeerd naar de diepste kelders van zijn geloof. Waarna hij op basis van voortschrijdend inzicht zichzelf naar boven worstelt als ongelovige. Een aanrader voor degene die kritisch gelooft en zijn scepsis verder wil onderbouwen. En de doorwrochte gelovige die een uitdaging niet uit de weg gaat. En dan vergeet ik gemakshalve de rest niet. Die stevige kost niet versmaadt.


Afbeelding


Door hier op te drukken komt u op de site van de boek shop. Zowel in paperback verkrijgbaar als Eboek.


Een korte samenvatting is te lezen op de site van de online boekhandel:

Het christelijke tijdperk is in de westerse wereld ten einde gekomen. De laatste christelijke orthodoxie is gewikkeld in een verbeten doodsstrijd, en vrijzinnig christendom zakt steeds dieper in een moeras van ongeloofwaardigheid. Dit boek laat de beweegredenen zien van een diepgelovig christen en theoloog om zijn geloof de rug toe te keren en op zoek te gaan naar een nieuwe manier van denken om het leven te ervaren. De schrijver worstelt voortdurend om spiritualiteit toch in zijn denken te behouden, om het dienen van de aarde de hoogste invulling te geven, en noemt dat Volwassen Geloof: als mondig mens zelf inhoud geven aan hoogwaardig menselijk denken.
Is de leegte niet een weldaad, geeft stilte niet veel rust, waarom moet onder leiding van dominees, goeroes, therapeuten en anderen alles kapot gezingeeft worden?

Gebruikersavatar
Rereformed
Moderator
Berichten: 14799
Lid geworden op: 15 okt 2004 12:33
Locatie: Finland
Contacteer:

Re: Volwassen Geloof

Bericht door Rereformed » 18 apr 2014 06:32

Inmiddels is een tweede tekst (oorspronkelijk geschreven en gepubliceerd op het internet in 2009) in boekvorm verkrijgbaar:

De God die ver te zoeken is

Afbeelding

http://www.pumbo.nl/boek/ver-te-zoeken" onclick="window.open(this.href);return false;

Een commentaar op het boek De God die is van prof. dr. Willem Ouweneel. Ook goed leesbaar zonder met Ouweneel bekend te zijn.
295 bladzijden.
Born OK the first time

Gesloten