Afghaanse man mag vrouw uithongeren als ze seks weigert

Discussies over de Islam.

Moderator: Moderators

siger

Afghaanse man mag vrouw uithongeren als ze seks weigert

Bericht door siger » 14 aug 2009 20:51

Afghaanse man mag vrouw uithongeren als ze seks weigert


Afghanistan heeft een wet goedgekeurd die de discriminatie van vrouwen van de sjiitische minderheid legaliseert, zo meldt vrijdag de mensenrechtenorganisatie Human Rights Watch (HRW). Zo mogen echtgenoten hun vrouw alle voedsel onthouden als zij seksuele betrekkingen weigeren.

HRW ziet in het goedkeuren van de wet een verkiezingsmanoeuvre van president Hamid Karzai, die hoopt bij de presidentsverkiezingen van volgende donderdag herkozen te worden. De wet werd op 27 juli in het Afghaanse staatsblad gepubliceerd. Officieel is geen enkele melding van het onderwerp gemaakt. De Afghaanse regering was vrijdagochtend niet voor commentaar bereikbaar.

Volgens de Amerikaanse mensenrechtenorganisatie is de wet een nieuwe versie van degene die in maart door het parlement was goedgekeurd en door Karzai ondertekend. Toen die van kracht werd, zorgde dat voor verontwaardiging in het Westen omdat zij in feite verkrachting binnen het huwelijk toestond.

In de nieuwe versie, die HRW heeft kunnen inkijken, zijn de scherpste kantjes afgevijld, maar bevat zij nog steeds 'verscheidene regressieve bepalingen' wat de rechten van de vrouw betreft. Zo mag de echtgenoot, indien de vrouw weigert zijn seksuele behoeften te bevredigen, alle materiële steun aan zijn vrouw onthouden, voedsel en het hoederecht over de kinderen inbegrepen.

Vrouwen moeten hun man ook toelating vragen om te gaan werken, en een verkrachter kan voortaan zijn straf ontlopen als hij 'bloedgeld' aan het slachtoffer betaalt.

Bij de verkiezingen volgende week is de door de VS gesteunde Karzai, een Pasjtoen, favoriet, mede door akkoorden die hij heeft gesloten met krijgsheren van de andere belangrijke bevolkingsgroepen. Met het goedkeuren van regressieve wetgeving hoopt hij allicht het deel van de bevolking te paaien dat hem als marionet van het westen ziet.

bron: Het Nieuwsblad

Gebruikersavatar
Kitty
Ontoombaar
Berichten: 11282
Lid geworden op: 23 aug 2006 17:31

Re: Afghaanse man mag vrouw uithongeren als ze seks weigert

Bericht door Kitty » 14 aug 2009 23:58

Sorry, maar als het merendeel van de bevolking iemand kiest als president die dit wil, dan krijgt het volk de president die het verdient. Want er is iets goed mis met een volk dat op deze gronden hun keuzes maakt. En als het volk hier zelf voor kiest, moet je je daar dan mee bemoeien? Hoe kun je een volk steunen of helpen dat hier zelf voor kiest?
Wat voor volk is dat, als een kandidaat zulke voorstellen doet om dat zelfde volk te paaien? Is dat niet gewoon hopeloos?

Of moeten we alle mannen vermoorden en de vrouwen bevrijden?
Alle gebondenheid kan vrijheid heten, zolang de mens de banden niet voelt knellen. (naar Erasmus)

Il n’y a que les imbéciles qui ne changent jamais d’avis ... (Jacques Brel)

En de mens schiep God en dacht dat dat goed was.

siger

Re: Afghaanse man mag vrouw uithongeren als ze seks weigert

Bericht door siger » 15 aug 2009 01:18

Ik denk dat hoe meer we willen bevrijden hoe meer sh*t er van komt. De Westerse toepen in Afghanistan spelen een efficiente rol in de opbouw van een stenen tijdperk cultuur. (en misschien een stenen tijdperk tout court.)

Ik spreek me daarmee niet uit over militaire strategie. Ik vergelijk een oorlogsgebied met een vliegtuig dat met een panne aan het neerstorten is. Wie de oplossing kent mag het zeggen, maar iedereen zal toch wel beginnen aanvoelen dat de crash voorkomen had moeten worden vóór het vliegtuig opsteeg.

Gebruikersavatar
wahlers
Bevlogen
Berichten: 2234
Lid geworden op: 29 jan 2006 15:28
Locatie: Spijkenisse

Re: Afghaanse man mag vrouw uithongeren als ze seks weigert

Bericht door wahlers » 15 aug 2009 18:54

Naar mijn mening is het probleem met Afghanistan dat het uit een achterlijk gedeelte bestaat - ja, inderdaad, gedicteerd door de Islam! - en een een normale maatschappij. Helaas is het zo dat het aantal achterlijken een aanzienlijk deel van de bevolking is. In zo'n situatie werkt een democratie niet. De achterlijken hebben dan immers de mogelijkheid om de democratie en de humaniteit op te heffen. Het heeft er alle schijn van dat er aanwijzingen zijn dat ook de precaire afgaanse democratie hier onder te lijden heeft.


MvG, Wim Ahlers.
Only two things are infinite: the universe and human stupidity;
and I'm not certain about the universe. (Albert Einstein, 1879-1955)

Maverick
Banned
Berichten: 994
Lid geworden op: 24 apr 2009 17:51

Re: Afghaanse man mag vrouw uithongeren als ze seks weigert

Bericht door Maverick » 15 aug 2009 18:56

Wat mij betreft komt er ooit een oorlog tegen Iran, Soedan, Pakistan en Afghanistan door geallieerde krachten, worden de landen volledig bezet zoals Japan en Duitsland na de tweede wereldoorlog en word de bezetting gehandhaafd totdat alles daar normaal is. Landen als Aghanistan en Pakistan moet je opheffen, beide zijn mislukte landen.

Iran moet snel te regelen zijn qua stabilisatie nadat je het huidige regime ruit gooit, de andere drie landen word lastiger denk ik.

Het is toch onbestaanbaar dat wij hier in alle vrijheid kunen bewegen, man en vrouw, terwijl vrouwen in Afganistan hun kinderen worden afgepakt als ze hun man geen sex toestaan. Zo worden vrouwen tot hoer gemaakt, ze moeten hun lichaam ruilen voor het recht hun kinderen te kunnen opvoeden. Dat is onbestaanbaar. Dat is onderdrukking. Dat is beestachtig.

Dat mensen daar stemmen voor zulke rare wetten heeft alles te maken met de ideeën die mensen hebben, immers, mensen die onderdrukt worden en dom gehouden worden komen niet zomaar in beweging.

Wat voor een onwijs hoge prijs moeten die vrouwen betalen voor ons gemak geen oorlog te gaan voeren. Stel je toch eens voor, een partner die de baas is over jouw lichaam. iedere man of vrouw zou daar eens over na moeten denken.

Hoe lang gaat dit nog duren?

Overigens, Afgnhistan is een hopeloze sitiuatie. Je kan als westen geen regering steunen die vrouwen dwingt hun lichaam te verhandelen. Eigenlijk zou je daar samenwerking moeten zoeken met stammen die minder radicale opvattingen hebben.

Ik ben op de hoogte van het beginsel dat een volk geen grotere schade mag ondervinden van een bezetting dan van handhaven van de huidige situatie. Een ruimhartiger vluchtelingenbeleid en een totale econimsiche boycot tegen deze landen is wellicht de juiste marsroute op dit moment. Nadeel van vluchtelingen toelaten is dat ze vaak verkeerde ideeën in hun hoof hebben, die ze dan hier invoeren.

Kortom, het is een klotezooi.
Alleen de dwazen weten antwoorden op alle vragen en dat zal voorlopig wel zo blijven.

Gebruikersavatar
Kitty
Ontoombaar
Berichten: 11282
Lid geworden op: 23 aug 2006 17:31

Re: Afghaanse man mag vrouw uithongeren als ze seks weigert

Bericht door Kitty » 15 aug 2009 19:19

Het is altijd een probleem wanneer landen met betere humanere wetten en mensenrechten hun wil op gaan leggen aan landen die hier andere ideeën op na houden. Je kunt mijns inziens, een volk alleen bevrijden van een juk indien dat volk zich van het juk bewust is. Wanneer zo'n volk zelf niet wil en de andere ideeën afwijst, dan vecht je tegen de bierkaai.
Wij kunnen wel vinden dat het allemaal ellendig is en dat onderdrukking moet ophouden, maar kun je dit afdwingen aan een volk dat dit zelf niet wil? En moet je dit dan eigenlijk wel willen?
Als het volk niet wil, dan kun je dus alleen gedwongen verandering bewerkstelligen, dat houdt in voortdurende bezetting van een land. Zo gauw je daaruit weer vertrekt zal men weer in de oude cultuuropvattingen terug vallen. Lost constante bezetting dan echt iets op?

Ik ben van mening dat een volk alleen vanuit zichzelf kan veranderen. Niet door dwang. De grootste haat tegen het westen door moslims is voortgekomen uit het opleggen en afdwingen van andere normen en waarden. Bemoeizucht van het westen heeft tot nu toe alleen nog geleid tot afweer, haat en oorlogszucht.

Een land als Iran bijvoorbeeld, heeft veel meer aan de opstand van eigen inwoners dan aan bemoeienissen vanuit het westen.

Vrouwenrechten kunnen vaker verkregen worden door opstand van de vrouwen zelf. Afghanistan is lang zover nog niet. Maar in Iran zijn zeker vrijheidsstrijders onder vrouwen en niet alleen onder vrouwen. Die proberen voor hun recht op vrijheid op te komen. Natuurlijk is dat moeizaam, maar wel de enige manier om op den duur daadwerkelijk zaken veranderd te krijgen. Het volk zelf moet namelijk willen, anders bereik je niets.
Alle gebondenheid kan vrijheid heten, zolang de mens de banden niet voelt knellen. (naar Erasmus)

Il n’y a que les imbéciles qui ne changent jamais d’avis ... (Jacques Brel)

En de mens schiep God en dacht dat dat goed was.

siger

Re: Afghaanse man mag vrouw uithongeren als ze seks weigert

Bericht door siger » 15 aug 2009 22:25

@Kitty,

Zo is het.

Dat wil niet zeggen dat er niets gebeurt als we geen leger sturen. Doorsijpelen van moderne ideeën en een betere levensstandaard kunnen aangezwengeld worden door een (voorlopige) minderheid van binnenuit.

Gebruikersavatar
doctorwho
Ontoombaar
Berichten: 10084
Lid geworden op: 19 mei 2005 12:53
Locatie: tardis

Re: Afghaanse man mag vrouw uithongeren als ze seks weigert

Bericht door doctorwho » 16 aug 2009 10:45

wahlers schreef: Helaas is het zo dat het aantal achterlijken een aanzienlijk deel van de bevolking is. In zo'n situatie werkt een democratie niet. De achterlijken hebben dan immers de mogelijkheid om de democratie en de humaniteit op te heffen. MvG, Wim Ahlers.
Scherpe analyse die volgens mij weergeeft waar het pijnpunt ligt In dit geval niet bij religie maar bij achterlijken onwetenden of gestoorden die als rechtvaardiging religie gebruiken om hun zin te krijgen.
Wie atheïsme een geloof noemt kan tot niets bekeerd worden
The person who calls atheism a religion can be converted to nothing

siger

Re: Afghaanse man mag vrouw uithongeren als ze seks weigert

Bericht door siger » 16 aug 2009 14:16

doctorwho schreef:
wahlers schreef: Helaas is het zo dat het aantal achterlijken een aanzienlijk deel van de bevolking is. In zo'n situatie werkt een democratie niet. De achterlijken hebben dan immers de mogelijkheid om de democratie en de humaniteit op te heffen. MvG, Wim Ahlers.
Scherpe analyse die volgens mij weergeeft waar het pijnpunt ligt In dit geval niet bij religie maar bij achterlijken onwetenden of gestoorden die als rechtvaardiging religie gebruiken om hun zin te krijgen.
Als Hitler of Stalin het verstand hadden gehad een religie te beginnen, hadden ze gebeiteld gezeten.

Gebruikersavatar
Joe Hn
Bevlogen
Berichten: 1704
Lid geworden op: 13 feb 2008 17:28

Re: Afghaanse man mag vrouw uithongeren als ze seks weigert

Bericht door Joe Hn » 16 aug 2009 15:03

Volgens mij heeft in ieder geval Hitler geflirt met religie e.d. ... ?

Eens kijken wat daarover te vinden is
*gaat op onderzoek uit*
Remember kids, fly, fear, fall, flare, fight, forgive, find out. Always remember.

Gebruikersavatar
Sebastiaan
Bevlogen
Berichten: 1591
Lid geworden op: 27 nov 2005 14:07

Re: Afghaanse man mag vrouw uithongeren als ze seks weigert

Bericht door Sebastiaan » 14 sep 2009 19:23

Kitty schreef:Sorry, maar als het merendeel van de bevolking iemand kiest als president die dit wil, dan krijgt het volk de president die het verdient.
Inderdaag, het vol krijgt de leider die het verdient, voor amerika betekende dat 8 jaar Bush, voor Nederland betekend dat 16 jaar Balkenende :twisted:

dan zijn die amerikanen met hun 2 termijnen beleid toch beter af :evil:
De wereld is zoveel logischer en makkelijker te begrijpen zonder god dan met, dus waarom moeilijk doen als het makkelijk kan?

Gebruikersavatar
Praetorian
Forum fan
Berichten: 333
Lid geworden op: 17 sep 2009 12:49

Re: Afghaanse man mag vrouw uithongeren als ze seks weigert

Bericht door Praetorian » 17 sep 2009 13:24

Beste Siger,

Alleen Hitler en Stalin hebben een ideologie gepromoot, waarvan ze dachten dat zij de Oppergod waren.

Praetorian
Gladiator in arena consilum capit!
Malo mori quam foedari!

siger

Re: Afghaanse man mag vrouw uithongeren als ze seks weigert

Bericht door siger » 17 sep 2009 13:36

Sebastiaan schreef:
Kitty schreef:Sorry, maar als het merendeel van de bevolking iemand kiest als president die dit wil, dan krijgt het volk de president die het verdient.
Inderdaag, het vol krijgt de leider die het verdient, voor amerika betekende dat 8 jaar Bush, voor Nederland betekend dat 16 jaar Balkenende :twisted:

dan zijn die amerikanen met hun 2 termijnen beleid toch beter af :evil:
Het volk krijgt zelfs wie het verdient zolang het die verdient.

Gebruikersavatar
Praetorian
Forum fan
Berichten: 333
Lid geworden op: 17 sep 2009 12:49

Re: Afghaanse man mag vrouw uithongeren als ze seks weigert

Bericht door Praetorian » 17 sep 2009 13:38

Beste Sebastiaan,

Hoe kom jij er bij dat wij 16 jaar aan Balkenende vastzitten.
Kabinet Balkenende I trad aan op 22-07-2002 en viel op 16-10-2002.
Kabinet Balkenende II trad aan op 27-05-2003 en viel op 30-06-2006.
Kabinet Balkenende III fungeerde als overgangskabinet tussen de kabinetten Balkenende II en IV, en regeerde bij de gratie van de oppositie.
Kabinet Balkenende IV trad aan op 22-02-2007.

Aangezien een kabinetsperiode max. 4 jaar duurt, komen er in 2011 opnieuw verkiezingen en hebben we weer de mogelijkheid om Balkenende te lozen als premier.

Conclusie: als het goed is zijn we, zonder nieuwe kabinetscrisis, na 9 jaar van "Balkellende" af.


Praetorian
Gladiator in arena consilum capit!
Malo mori quam foedari!

siger

Re: Afghaanse man mag vrouw uithongeren als ze seks weigert

Bericht door siger » 17 sep 2009 13:42

Praetorian schreef:Beste Siger,

Alleen Hitler en Stalin hebben een ideologie gepromoot, waarvan ze dachten dat zij de Oppergod waren.

Praetorian
Hun aanhangers hebben zich in elk geval niet beroepen op godsdienstige kwetsbaarheid om met hakenkruisen naar school te gaan, hun vrouwen te slaan, schrijvers te muikorven etc.... Als ze dat hadden gedaan, in plaats van direct geweld te gebruiken, was vermoedelijk door fellow-travellers opgeroepen tot begrip en respect voor hun diepgevoelde kwetsbaarheid.PS: Islamcity?

Plaats reactie