Islamisten & naïvisten

Discussies over de Islam.

Moderator: Moderators

Gebruikersavatar
Sebastiaan
Bevlogen
Berichten: 1591
Lid geworden op: 27 nov 2005 14:07

Islamisten & naïvisten

Bericht door Sebastiaan » 17 mei 2007 18:25

publicatie: Volkskrant, katern Het Betoog, zaterdag 21-4-07
bron: http://ayaanhirsiali.web-log.nl/ayaanhi ... index.html
autheur: Nanda Troost
Afbeelding
Voorpublicatie Islamisme is een radicale stroming binnen de islam die in zowel de moslimwereld als Europa snel terrein wint. Een aanpassingsgezinde aanpak van deze totalitaire beweging is gevaarlijk, waarschuwen Karen Jespersen en Ralf Pittelkow.In tegenstelling tot het nazisme en het communisme vormt het islamisme tot nu toe niet echt een militaire bedreiging voor Europa. Dat kan veranderen, niet in de laatste plaats als gevolg van een met atoomwapens bewapend islamistisch Iran. Maar het islamisme kan de Europese landen op andere manieren beïnvloeden. Deze islamistische invloed is vijfledig.

Ten eerste hebben de islamisten sterke posities in de moslimwereld. In centrale en zeer invloedrijke moslimlanden als Iran en Saoedi- Arabië zijn diverse varianten van het islamisme de officiële ideologie. Bovendien staan de islamisten steeds sterker in een reeks andere moslimlanden, bijvoorbeeld Egypte en Pakistan, waardoor ze in staat zijn om druk uit te oefenen op de zittende regeringen. Alles bij elkaar betekent het dat de islamisten veel invloed hebben op de manier waarop de moslimwereld reageert op wat er gebeurt in Europese landen. De beroering rond de Mohammedcartoons was hiervan een bewijs.

Ten tweede beïnvloeden de islamisten de Europese samenlevingen door middel van het terrorisme.De terreur verspreidt dood en verderf, maar het eigenlijke doel ervan is het beïnvloeden van de standpunten in Europa. Deze terreur kan in Europa angst teweegbrengen of ons in elk geval voorzichtiger maken, omdat we bang zijn de islamisten te provoceren.In sommige landen meer dan in andere: in een enkel Europees land, namelijk Spanje, werd de uitslag van de laatste verkiezingen zelfs bepaald door terroristen die vlak voor de verkiezing toesloegen.

Ten derde oefenen de islamisten invloed uit op de Europese samenlevingen door de immigratie van moslims. De opkomst van het islamisme onder moslims in Europa is bovenal van verstrekkende betekenis omdat moslims een snelgroeiend deel van de Europese bevolkingen uitmaken. In een reeks grote steden zullen ze binnen afzienbare tijd een meerderheid vormen. Volgens islamoloog Bernard Lewis zal Europa een islamitische meerderheid hebben tegen het einde van deze eeuw als de huidige ontwikkeling in immigratie en bevolkingssamenstelling doorgaat.De ontwikkeling gaat beduidend sneller in andere Europese landen dan in Denemarken, dat een streng vreemdelingenbeleid voert. Maar ook in Denemarken verandert de bevolkingssamenstelling en we zullen in grote mate beïnvloed worden door de ontwikkeling in Europa als geheel.
De aanhoudend sterke bevolkingsgroei in de moslimlanden zal een grote druk blijven uitoefenen op de toestroom naar de Europese landen. Een eventueel Turks lidmaatschap van de EU doet bovendien de veranderingen in de samenstelling van Europese bevolkingen toenemen. Sowieso zal het islamitische bevolkingspercentage in veel Europese landen de komende jaren een niveau bereiken waarop de krachten die grote invloed hebben op de moslimbevolking, ook belangrijke invloed zullen hebben op de ontwikkeling van de maatschappij. Niemand is zich hier zozeer van bewust als de islamist. Deze ontwikkeling heeft ook een toenemend samenspel tot gevolg tussen aan de ene kant regeringen en islamistische krachten in de moslimwereld en aan de andere kant islamitische immigrantenmilieus in Europa. De moslimwereld begint zich steeds meer te mengen in interne Europese kwesties die betrekking hebben op de immigranten. De cartooncrisis was hier een belangrijk voorbeeld van. Omgekeerd oefenen islamitische immigrantenkringen in toenemende mate druk uit op hun Europese regeringen om in hun buitenlandse politiek de moslimlanden te steunen. De belangrijke Franse politicus Pierre Lellouche van de gaullistische regeringspartij zegt dat de aanwezigheid van de islam in Frankrijk al zo omvangrijk is dat die de Franse buitenlandse politiek bepaalt.

Ten vierde draagt de eigen politieke correctheid van de Europeanen bij aan het versterken van de mogelijkheid van de islamisten om invloed uit te oefenen. Wanneer de islamisten beschuldigingen uiten over vijandigheid ten opzichte van vreemdelingen, over racisme en islamofobie (door haat gekenmerkte angst voor de islam), wordt in brede kringen van Europese politici en opinievormers bijna reflexmatig gereageerd met zich terugtrekken en zich verontschuldigen: ‘Ze zijn kwaad, dat moet onze schuld zijn – er is iets mis met onze maatschappij.
Het schuldbewustzijn en de culturele zelfverachting hebben een stevige grip op de elite van Europa.
Zo’n stevige grip dat deze elite vaak moeite heeft om onderscheid te maken tussen enerzijds relevante voorwaarden om de situatie voor immigranten te verbeteren en anderzijds een doelgericht plan om de orthodoxe islamitische normen in de Europese samenlevingen door te voeren.
Het resultaat is dat men zwicht voor islamistische eisen die leiden tot een toegenomen tweedeling van de Europese samenlevingen, in plaats van op te komen voor de eigen basiswaarden van deze samenlevingen.

Ten vijfde gaat de politieke correctheid in toenemende mate gepaard met angst. Eerder was het politiek correct mensen in de moslimwereld en islamitische immigranten alleen als arme slachtoffers van het Westen te beschouwen.Langzamerhand groeit echter ook het besef dat deze slachtoffers in feite machtsmiddelen hebben die op verschillende manieren een bedreiging kunnen vormen.Europa is enorm afhankelijk van de olie uit het Midden-Oosten en het geeft de regimes een beslissend machtsmiddel dat dus ook gebruikt kan worden door islamisten (en dat gebeurt in prominente landen als Saoedi-Arabië en Iran). Bovendien is men in diverse Europese landen bang dat confrontaties met de islamisten hun invloed in het Midden-Oosten kunnen schaden. Deze gedachtegang heerst niet in de laatste plaats in Frankrijk. Verder wordt gevreesd voor wat de reacties van de groeiende islamitische immigrantenbevolking in Europa kunnen zijn als het islamisme het hoofd geboden wordt. Deze angst wordt aangewakkerd door het geweld, de intimidaties en de bedreigingen die de islamisten gebruiken om hun critici onder politici en opinievormers tot zwijgen te brengen.

Europa geeft veel meer toe aan de angst dan nodig is. Europa heeft immers een solide basis die het de mogelijkheid geeft om op allerlei terreinen stevig in de schoenen te blijven staan. Maar dat doen de Europese regeringen niet, omdat de politieke correctheid samengaat met angst. Er zijn dingen die je prima zou kunnen doen, maar die je niet doet, omdat je bang bent dat ze niet politiek correct zijn. De combinatie van politieke correctheid en angst leidt veel te vaak tot toegeeflijkheid tegenover het islamisme. Islamisten en regeringen van islamitische landen merken dit en voelen zich aangemoedigd om zelfbewuster en veeleisender op te treden. De cartooncrisis was hiervan een typisch voorbeeld. Het is bovenal het Europese gebrek aan politieke wil dat het islamisme de wind mee geeft. Het islamisme is een reële en serieuze bedreiging. Niet zodanig dat die op korte termijn kan leiden tot maatschappelijke omwentelingen in de Europese landen, maar de mogelijkheden om de ontwikkeling in de Europese samenlevingen te beïnvloeden nemen duidelijk toe.

In gezaghebbende kringen in de Europese landen wordt op deze bedreiging gereageerd met de neiging om de ogen te sluiten voor welke krachten er spelen.
Met bereidwilligheid om in te gaan op de voorwaarden die deze krachten stellen. Met steun voor hun slachtofferrol. Met acceptatie om af te zien van kritiek, omdat deze wordt uitgelegd als belediging. Met medewerking aan het herschrijven van de werkelijkheid.Met beleefdheid die conflicten wil vermijden. Met angst. Niet de gewone burger is blind – de weerstand om de werkelijkheid over islamisten onder ogen te zien, tref je vooral aan bij leden van de elite: politici, opinievormers, academici. Hier gedijen de herinterpretaties, de aanpassingsijver en het conformisme. De Deense cartoonkwestie was een breekpunt voor de relatie tussen de Europese democratieën en het islamisme. De kwestie heeft ertoe geleid dat het noodzakelijk is om een fundamenteel debat te voeren over twee fenomenen – of eigenlijk groepen mensen – die serieus deel zijn gaan uitmaken van onze politieke werkelijkheid. We noemen ze respectievelijk islamisten en naïvisten. Wij klagen beide groepen aan.
De wereld is zoveel logischer en makkelijker te begrijpen zonder god dan met, dus waarom moeilijk doen als het makkelijk kan?

fbs33
Bevlogen
Berichten: 3367
Lid geworden op: 28 feb 2006 19:11

Re: Islamisten & naïvisten

Bericht door fbs33 » 17 mei 2007 20:33

Sebastiaan schreef: De kwestie heeft ertoe geleid dat het noodzakelijk is om een fundamenteel debat te voeren over twee fenomenen – of eigenlijk groepen mensen – die serieus deel zijn gaan uitmaken van onze politieke werkelijkheid. We noemen ze respectievelijk islamisten en naïvisten. Wij klagen beide groepen aan.

Jammer dat die naivisten zich grotendeels ter linkerzijde v.h. politieke spectrum bevinden.
Jammer ook, dat de meerderheid der kiezers, van die linkerzijde verlossing uit hun underdog-positie verwacht, maar door die verwachting, in een mix met die naiviteit juist steeds verder de ellende wordt ingetrokken. (politiek correct de modder in, haha)

Gebruikersavatar
Sebastiaan
Bevlogen
Berichten: 1591
Lid geworden op: 27 nov 2005 14:07

Re: Islamisten & naïvisten

Bericht door Sebastiaan » 17 mei 2007 20:39

fbs33 schreef:Jammer ook, dat de meerderheid der kiezers, van die linkerzijde verlossing uit hun underdog-positie verwacht, maar door die verwachting, in een mix met die naiviteit juist steeds verder de ellende wordt ingetrokken. (politiek correct de modder in, haha)
Je zou bijna kunnen rechtvaardigen dat politiek correct links niets minder verdient dan de Dhemi status met hun onderdanige gedrag aan Islamisten. :x
Laatst gewijzigd door Sebastiaan op 17 mei 2007 22:00, 1 keer totaal gewijzigd.
De wereld is zoveel logischer en makkelijker te begrijpen zonder god dan met, dus waarom moeilijk doen als het makkelijk kan?

fbs33
Bevlogen
Berichten: 3367
Lid geworden op: 28 feb 2006 19:11

Re: Islamisten & naïvisten

Bericht door fbs33 » 17 mei 2007 21:30

Sebastiaan schreef:
fbs33 schreef:Jammer ook, dat de meerderheid der kiezers, van die linkerzijde verlossing uit hun underdog-positie verwacht, maar door die verwachting, in een mix met die naiviteit juist steeds verder de ellende wordt ingetrokken. (politiek correct de modder in, haha)
Je zou bijna kunnen rechtvaardigen dat politiek correct links niet minder verdient dan de Dhemi status met hun onderdanige gedrag aan Islamisten. :x
Het woordje 'bijna' zou ik vervangen met 'zeker'(maar vergeet niet dat die onderdanigheid hen op dit moment géén windeieren legt [30% erbij voor het verdervoeren de prut in!])
Maar in mijn kennissenkring zou ik een outcast worden als ik dit onderwerp op (in hun ogen) incorrecte wijze ter tafel zou brengen.
Gehersenspoeld door theedrinkers/boelbijelkaarhouders en de media die een geweldig krakeel maken over het woord tsoenami, of 10 minuten v.h. nieuws besteden aan een (andere) idioot in Brazilie, zou ik vierkant de deur uitgegooid worden!
Maar alles blijft rustig als je hen(de islamisten) hun zin geeft.
Want wát zou hen moeten dwingen uit hun gematigdheid? Het gaat toch prima zó?
En wat zou ons (regeerders) dwingen om de kat de bel aan te binden?
Want dát zou me toch een hoop ellende brengen zoals een olieboycot................enz. enz!

Gebruikersavatar
Sebastiaan
Bevlogen
Berichten: 1591
Lid geworden op: 27 nov 2005 14:07

Re: Islamisten & naïvisten

Bericht door Sebastiaan » 17 mei 2007 22:53

fbs33 schreef:Maar alles blijft rustig als je hen(de islamisten) hun zin geeft.
Want wát zou hen moeten dwingen uit hun gematigdheid? Het gaat toch prima zó?
Laf gedrag is meestal ook de makkelijkste weg, de weg van op het eerste gezicht, de minste weerstand. Echter niets is gratis, alles heeft zijn prijs, zo ook het gedrag van cultuur relativisme die denken dat Nederland de Islam iets verschuldigd is. We zullen uiteindelijk een hoge prijs betalen voor ons recht op vrijheid, die indien de zelfislamitisering zo doorgaat, beetje bij beetje zullen gaan inleveren ten gunste van de Islam :evil:
De wereld is zoveel logischer en makkelijker te begrijpen zonder god dan met, dus waarom moeilijk doen als het makkelijk kan?

Plons
Bevlogen
Berichten: 1888
Lid geworden op: 26 apr 2007 02:58

Re: Islamisten & naïvisten

Bericht door Plons » 18 mei 2007 02:29

Sebastiaan schreef:zo ook het gedrag van cultuur relativisme die denken dat Nederland de Islam iets verschuldigd is.
Heb ik iets gemist of zo, op grond van wat zou nederland de islam iets schuldig zijn ???
Fuck met alles.

Gebruikersavatar
The Prophet
Bevlogen
Berichten: 2870
Lid geworden op: 09 mei 2007 14:24
Contacteer:

Bericht door The Prophet » 18 mei 2007 11:07

Er zit zeker een kern van waarheid in, maar het stuk overdrijft nogal en is erg tendentieus. Ik pik er een paar punten uit:
in een enkel Europees land, namelijk Spanje, werd de uitslag van de laatste verkiezingen zelfs bepaald door terroristen die vlak voor de verkiezing toesloegen.
Onjuist, de uitslag werd vooral bepaald door de manier waarop de regering Aznan met de aanslagen om ging. Die faalde jammerlijk en de partij van Aznan werd daarvoor electoraal afgestraft. Het standpunt van de socialisten mbt Irak is door de aanslagen niet gewijzigd: zij waren altijd al voor terugtrekken.
De belangrijke Franse politicus Pierre Lellouche van de gaullistische regeringspartij zegt dat de aanwezigheid van de islam in Frankrijk al zo omvangrijk is dat die de Franse buitenlandse politiek bepaalt.
Autoriteitsargument? Ik krijg bovendien de indruk dat deze (indirecte) quote uit zijn verband is getrokken. Ik zie nog geen imams in de Franse regering zitten. Bovendien zit Lellouche zelf in de regeringspartij en zou hij dus mede schuldig zijn hieraan. Een erg curieuze uitspraak.
Europa is enorm afhankelijk van de olie uit het Midden-Oosten en het geeft de regimes een beslissend machtsmiddel dat dus ook gebruikt kan worden door islamisten (en dat gebeurt in prominente landen als Saoedi-Arabië en Iran).
Kan je omdraaien: het Midden Oosten is voor zijn welvaart erg afhankelijk van het westen. Saoedi-Arabie heeft weliswaar een conservatief regime, maar dat is vooral intern gericht. De Saoedi's hebben de oliedollars te hard nodig. Iran is een ander verhaal, maar kwa olie is Iran voor het westen veel minder belangrijk.

In de beruchte cartooncrisis is men in het westen (met name continentaal Europa) nou juist massaal opgekomen voor de vrijheid van meningsuiting. Diverse kranten hebben de cartoons gepubliceerd en diverse media hebben de publicatie verdedigd.
Een eventueel Turks lidmaatschap van de EU doet bovendien de veranderingen in de samenstelling van Europese bevolkingen toenemen.
Turkije is bij wet een seculier land, waar de scheiding van kerk en staat strenger is dan in menig Europees land. Er wordt in Turkije zeer kritisch naar de invloed van islamisten gekeken.

Aan twee zijden heerst angstdenken: bij hen die vooral islamieten niet willen schofferen en bij hen die de islam juist als zeer bedreigend zien. Dit is geen oproep tot de kop in het zand steken, maar laten we wel genuanceerd en nuchter blijven. Met angstdenken (van welke kant dan ook) maken we het alleen maar erger.
Omni Padhni Disney Iceman Acme Leary Marx Illuminatus Christus Clark

Gebruikersavatar
Sebastiaan
Bevlogen
Berichten: 1591
Lid geworden op: 27 nov 2005 14:07

Re: Islamisten & naïvisten

Bericht door Sebastiaan » 18 mei 2007 11:25

Plons schreef:
Sebastiaan schreef:zo ook het gedrag van cultuur relativisme die denken dat Nederland de Islam iets verschuldigd is.
Heb ik iets gemist of zo, op grond van wat zou nederland de islam iets schuldig zijn ???
Dit is een verwijzing naar Nederladse koloniale verleden in Indonesie, een overwegend Moslim land
De wereld is zoveel logischer en makkelijker te begrijpen zonder god dan met, dus waarom moeilijk doen als het makkelijk kan?

Plons
Bevlogen
Berichten: 1888
Lid geworden op: 26 apr 2007 02:58

Re: Islamisten & naïvisten

Bericht door Plons » 18 mei 2007 13:37

Sebastiaan schreef: Dit is een verwijzing naar Nederladse koloniale verleden in Indonesie, een overwegend Moslim land
Oww, gaan ze op die toer, ik dacht het al alleen ik wou het zeker weten, thanks ;).
Wat mijn voorouders hebben uitgespookt in het verleden betekend nog niet dat ik m'n mond moet dicht houden, 'Mijn recht van spreken behoud ik'.
Fuck met alles.

fbs33
Bevlogen
Berichten: 3367
Lid geworden op: 28 feb 2006 19:11

Re prophet

Bericht door fbs33 » 18 mei 2007 14:01

Wat Spanje betreft zou je zowél de aanslag, als het (stupide) reageren erop als twee kanten v.d. munt kunnen zien!
Waar óók de prognose kan gelden dat wanneer die aanslag niét had plaatsgevonden, die stupide (m.i.) reactie niet zou hebben plaatsgevonden die Aznar de kop kostte.
Dan komt de vraag, "Hebben de terroristen die aanslag gepleegd met het oog op de verkiezingen"? (Dan zou er een waarzegger zich onder hen hebben moeten bevinden die wist dat Aznar de ETA de schuld zou gaan geven, etc. etc.)
M.i. is het antwoord op die vraag, "Nee" (wat de schuld bij Aznar neerlegt en jouw 'gelijk' onderschrijft)
Maar niet wegneemt dat die áánslag de reactie uitlokte die.........enz! (spagaat :lol:)

Wat Pierre Lellouche aangaat; natuurlijk zou je autochtoons Frans-politiek beleid kunnen voeren in afwachting van islamistiche reacties daarop.
Dat je die vreest, en je door die vrees laat leiden impliceert dat het beleid wel zeer degelijk mede wordt bepaald door de islamisten!
Hij zit in zijn partij niet als dictatoriaal leider wiens stem alleenbepalend voor dat beleid is! (hij heeft m.i. de keus tussen opstappen of als medelid v.d. partij een stukje verantwoordelijkheid voor dat beleid te nemen!)
Hij heeft voor dat 'laatste' gekozen, maar sluit dat verplicht zijn mond?
Of mag hij (al dan niet 'mea culpa' roepende) zijn eigen mening ventileren en daarmee toegeven dat hij mede ijverig bezig is geweest om ieder, in de ogen v.d. islamisten, vermoedelijk hinderlijk beletsel, bij voorbaat glad te strijken? (zodat daarvoor geen imam oid. in de regering van node is)?
Een eerlijke op persoonlijke titel berustende uitspraak, curieus??
Er zouden wat meer mensen moeten zijn die het stof niet onder de mat vegen, haha
(zijsprongetje: Ook Tilburg zou daarmee gebaat zijn!)

"Je kunt in het M-Oosten de zaak omdraaien etc", zeg je, maar.........in een vergelijking zou je je S-Arabie kunnen voorstellen als vrouw, met verleidelijke attributen voorzien, achter het raam, waar het mannetje (het Westen) gulzig naar binnen kijkt terwijl de centen die zij wil, in zijn zak branden.
Het feit dat zij nog nooit vervangen zijn door mannen achter het raam, die uit gulzige vrouwen de benodigde centen konden/kunnen krijgen om het brood te kopen dat hen in leven houdt, spreekt boekdelen m.i. (natuurlijke selectie wees de vrouwen als winnaar aan)
En daarmee S-Arabie als degene met de langste adem! (teruggedraaid, die stelling, dus ondanks een soort evenwicht)
Overigens is een onevenredig grote bevolking voor EU in zo'n uithoudingstrijd een groot nadeel!!!(m.i.)

Over Turkije als seculier land: Er gaan dáár, maar vooral ook hiér meerdere stemmen op die wijzen op hetondemocratische gehalte van een (Turks) regime dat door het leger voorgeschreven wordt om het seculiere karakter van Turkije te bewaren!
Moet dat als een nieuwe knieval voor de Islam opgevat worden?(met voor het Turkse leger de schurkenrol?)

Iedere godsdienst is een bedreiging, doordat het menselijke idealen onbeinvloedbaar maakte door er een goddelijk stempel op te plakken! (de ethiek was tóen goed en werkte!....Maar de garantie voor onveranderbaarheid kon alleen met een ongrijpbaar image (god dus) houdbaar gemaakt worden. En zó geschiedde! )
Onbeinvloedbaar (alleen met de grootste moeite, over lange tijden gespreid langzaamaan een beetje om te buigen! [ Bv. De RKK heeft pas, bijna 400 jaar later! eindelijk toegegeven dat Gallilei gelijk had!! maar een heiligverklaring zal er wel niet in zitten voor hem])
De Islam is een grotere bedreiging door nog dichter bij het starre goddelijke karakter te blijven dat dat image ooit werd toegedicht (ahw. een ei met een keiharde schil die het binnendringen van essentiele verlichtende ideeën afdoende belet(te) om het eitje wat beter verteerbaar te maken)
Die schil makkelijk in stand kan houden over de ruggen van zijn 'kennis-ontberende' onderdanen en die daardoor zelfs in het uiterste geval met hun leven borg willen staan!
Die schil dikker proberen te maken en daar in EU geruisloos in slagen middels het vermenigvuldigen (op onze aut. kosten bovendien!)
Daar is men ter ene zijde het praatstadium allang voorbij!
Ik geloof in confrontatie, met argumenten, maar ook verdergaand(desnoods) met het oog op het wereldmilieu dat door bepaalde ethische aspecten v.d. diverse religismen, bedreigend is voor de mensheid als gehéél.(enop dit moment al zo'n jaarlijkse tol van 60 millioen mensenlevens eist bij de minderbedeelde volkeren)
Zolang je in devotie opkijkt naar zo'n vergoddelijkte menselijk ethisch gedachtengoed zal e.e.a. een fiasco blijven.

Atli
Banned
Berichten: 926
Lid geworden op: 12 feb 2007 15:10
Contacteer:

Re: Re prophet

Bericht door Atli » 18 mei 2007 14:39

Paniek gebral, anti islamisten zijn net zo naïef. Het ergste wat Mohammed B. het Nederlandse volk heeft aangedaan is een vette zeug vermoorden en een hoop gezeik veroorzaken. Mochten er nog eens nieuwe meningen over de islam en samenleving geventileerd hoor ik het wel.

Gebruikersavatar
Sebastiaan
Bevlogen
Berichten: 1591
Lid geworden op: 27 nov 2005 14:07

Re: Re prophet

Bericht door Sebastiaan » 18 mei 2007 14:51

Afbeelding
Atli schreef:Paniek gebral, anti islamisten zijn net zo naïef. Het ergste wat Mohammed B. het Nederlandse volk heeft aangedaan is een vette zeug vermoorden en een hoop gezeik veroorzaken. Mochten er nog eens nieuwe meningen over de islam en samenleving geventileerd hoor ik het wel.
Vette zeug? Naast die feit dat dit getuigt van gebrek aan respect voor mensen leven, mag ik hieruit opmaken dat je zegt dat van Gogh het verdiende om als een schaap te worden geslacht? Heb je geen enkel besef wat de consequenties zijn van deze laffe daad? :x

Het enige wat Mohammed B. veroorzaakt heeft is een hoop gezeik? Jij bent echt een eerste klas naïvist! Mohammed B. heeft Nederland een ander gezicht van de Nederlandse Islam laten zien dan cultuur relativisten zoals jij ons jaren lang heeft proberen voor te houden, dat niet bepaald democraties en vredelievend blijkt te zijn. :evil:
Laatst gewijzigd door Sebastiaan op 18 mei 2007 21:27, 4 keer totaal gewijzigd.
De wereld is zoveel logischer en makkelijker te begrijpen zonder god dan met, dus waarom moeilijk doen als het makkelijk kan?

fbs33
Bevlogen
Berichten: 3367
Lid geworden op: 28 feb 2006 19:11

Re: Re prophet

Bericht door fbs33 » 18 mei 2007 15:15

Atli schreef:Paniek gebral, anti islamisten zijn net zo naïef. Het ergste wat Mohammed B. het Nederlandse volk heeft aangedaan is een vette zeug vermoorden en een hoop gezeik veroorzaken. Mochten er nog eens nieuwe meningen over de islam en samenleving geventileerd hoor ik het wel.
Blijf lezen zou ik zeggen :lol: (het helpt altijd wel iets)

Atli
Banned
Berichten: 926
Lid geworden op: 12 feb 2007 15:10
Contacteer:

Re: Re prophet

Bericht door Atli » 18 mei 2007 16:35

Sebastiaan schreef:Vette zeug?
Ja een vette zeug.....
Naast die feit dat dit getuigt van gebrek aan respect voor mensen leven, mag ik hieruit opmaken dat je zegt dat van Gogh het verdiende om als een schaap te worden geslacht?
Ja, na al dat vuil gespuw van dat sucreet is het een genadige dood geweest voor hem!
Heb je geen enkel besef wat de consequenties zijn van deze laffe daad? :x


Dat ik nooit meer iets van die dikke kwal hoef te zien, de guru van het plebejer!
Het enigste wat Mohammed B. veroorzaakt heeft is een hoop gezeik?
Ja, e jij participeert daar goed in mee!
Jij ben echt een eerste klas naïvist!


Nee, een realist!
Mohammed B. heeft Nederland een ander gezicht van de Nederlandse Islam laten zien dan cultuur relativisten zoals jij ons jaren lang heeft proberen voor te houden, dat niet bepaald democraties en vedeliebend blijkt te zijn. :evil:
Cultuur relativist zoals mij? Omdat ik blij ben dat ze die vette zeug hebben afgeslacht, die vervolgens vereerd wordt als de spreker voor het vrije woord, die lul?

En als jij Mohammed B. nodig heb gehad om te zien dat de islam niet zo vredelievend is dan kom je ook wel uit een grot gekropen!

Gebruikersavatar
Kitty
Ontoombaar
Berichten: 11282
Lid geworden op: 23 aug 2006 17:31

Re: Re prophet

Bericht door Kitty » 18 mei 2007 16:43

Atli schreef:
Ja een vette zeug.....

Ja, na al dat vuil gespuw van dat sucreet is het een genadige dood geweest voor hem!

Dat ik nooit meer iets van die dikke kwal hoef te zien, de guru van het plebejer!

Cultuur relativist zoals mij? Omdat ik blij ben dat ze die vette zeug hebben afgeslacht, die vervolgens vereerd wordt als de spreker voor het vrije woord, die lul?

En als jij Mohammed B. nodig heb gehad om te zien dat de islam niet zo vredelievend is dan kom je ook wel uit een grot gekropen!
Sorry, maar als je zulke uitspraken doet, zit je wat mij betreft nog in die grot, met je knuppel in de aanslag.
Alle gebondenheid kan vrijheid heten, zolang de mens de banden niet voelt knellen. (naar Erasmus)

Il n’y a que les imbéciles qui ne changent jamais d’avis ... (Jacques Brel)

En de mens schiep God en dacht dat dat goed was.

Plaats reactie