Islam afvalligen.

Discussies over de Islam.

Moderator: Moderators

Plaats reactie
Gebruikersavatar
Maria
Site Admin
Berichten: 14306
Lid geworden op: 05 jul 2009 15:41
Locatie: Zeeland

Islam afvalligen.

Bericht door Maria » 06 dec 2019 11:57

Hier wordt veel te weinig aandacht aan besteed.

Er is lef voor nodig om de islam vaarwel te zeggen en daarom moeten 'afvalligen' worden beschermd
Ze komen uit Brabant, Friesland, Gelderland en Limburg: voormalige moslims en moslima's komen bijeen in een grote stad en wisselen ervaringen uit, geven elkaar suggesties of vinden een luisterend oor. Waar zulke bijeenkomsten - georganiseerd door het Humanistisch Verbond - tot voor kort bezocht werden door een handjevol mensen, puilt het zaaltje nu vaak uit z'n voegen.
Weinig ongelovigen
In juli 2018 verscheen van het Sociaal en Cultureel Planbureau het rapport 'De Religieuze Beleving van Moslims in Nederland'. Daaruit blijkt dat het aandeel van niet-gelovigen van Marokkaanse afkomst zo'n 5 procent bedraagt. Onder niet-gelovigen van Turkse afkomst is dat het dubbele: 10 procent. Over niet-gelovigen met andere afkomsten zijn geen cijfers. Het zijn voorzichtige schattingen, omdat gedegen onderzoek naar ongelovigheid nog steeds niet gedaan is en omdat veel niet-gelovigen niet als zodanig naar buiten durven te treden.
Dit is wat in de bekendheid is.

En vooral om de voorspelbaarheid van de reacties in de omgeving.
Op 28-jarige leeftijd vertelde Fatima haar moeder dat ze niet meer geloofde. "De wereld was te klein. Mijn moeder huilde dat ik haar innerlijk vermoordde." De druk van haar ouders nam toe. Ze posteerden zich voor haar huis en vader riep door de telefoon 'dat Allah mij zou doden'.

Haar ouders explodeerden op de dag dat Fatima in De Telegraaf stond. In de zaterdagbijlage stond een groot interview over haar ongelovigheid (door moslims 'afvalligheid' genoemd) met een foto. Buren, kennissen en familieleden belden aan: 'Wat is dit? Hoe kan dit?' Het werd de ouders persoonlijk kwalijk genomen hun dochter van het geloof was 'gevallen'.

Nu, jaren later, hebben de ouders van Fatima zich erbij neergelegd, al vraagt haar moeder dagelijks in haar gebeden dagelijks of haar dochter weer terug mag keren naar het geloof.
Goed idee wat uitgewerkt zou moeten worden.
Niet gelovigen beschermen
D66-Kamerlid Sjoerd Sjoerdsma schreef in samenwerking met het Humanistisch Verbond een initiatiefnota.......
Zo staat in de nota onder meer: 'Bied vervolgde niet-gelovigen of activisten een plek in het shelter city programma'. Daar zouden ze enkele maanden mogen verblijven om in een veilige omgeving tot rust te komen.
Na de eerste schrik binnen familie en omgeving ziet het er vaak wat anders uit.
"Quand Dieu se tait, on peut lui faire dire ce que l'on veut." - Sartre.
"Als God zwijgt kun je hem laten zeggen wat je wil."

Gebruikersavatar
Henry II
Bevlogen
Berichten: 1552
Lid geworden op: 28 nov 2012 16:31

Re: Islam afvalligen.

Bericht door Henry II » 09 dec 2019 09:59

Ik hoorde vandaag op de radio nog iemand praten over een vergelijkbare situatie. In dat gesprek werd de seksualiteit van moslim vrouwen besproken. In dit radio interview gericht op vrouwen in de asielzoekers centra van het COA, maar ook breder te trekken natuurlijk. Het blijkt dat er wel voorlichting wordt gegeven over familieplanning, maar dat seksueel genot onder moslim vrouwen nooit wordt besproken. Men gaat ervan uit dat die alleen seks binnen het huwelijk hebben, wat natuurlijk niet waar is. Zie het grote aantal maagdenvlies hersteloperaties, SOA's en stiekeme seks. Daar wordt niet over gesproken, omdat men blijkbaar denkt dat dit iets is dat binnen de moslimgemeenschap niet voorkomt, of iets waar men zich niet mee mag bemoeien als buitenstaander.

De houding van de Nederlandse maatschappij en haar organisaties is zodanig, dat men aan zelfcensuur doet. Parallel aan bovenstaand voorbeeld wordt ervan uit gegaan dat afvalligheid niet voorkomt binnen de moslimgemeenschap ofwel een intern ding is waar wij als Nederlandse maatschappij ons niet mee mogen bemoeien. Maar beide onderwerpen, de eerder genoemde discussie over seksueel genot én afvalligheid, zijn absoluut onderwerpen voor onze maatschappij. In het kader van actieve tolerantie en humanisme, toch wel grondbeginselen van ons cultureel erfgoed, moeten we juist dit soort onderwerpen ondersteunen. Nederland moet en mag actief steun bieden aan een betere beleving van seksueel genot als universeel recht van de mens, en ook het recht op afvalligheid als universeel recht van de mens.

Laten wij ons meer bewust worden van de rechten van al onze inwoners, deze allen ondersteunen in het opeisen van hun individuele rechten als mens, en op die manier op den duur intolerantie uitbannen.
Vraag niet hoe het kan, maar profiteer ervan.

Plaats reactie