Eindelijk thuis (transformatie) van geloven naar ervaren.

Discussies over Occultisme, Newage, pantheisme, satanisme, sekten, alpha-cursus, alternatieve geneeswijzen, etc..

Moderator: Moderators

Gebruikersavatar
Universal soldier
Forum fan
Berichten: 210
Lid geworden op: 28 sep 2003 01:10
Locatie: Groningen Netherlands
Contacteer:

Eindelijk thuis (transformatie) van geloven naar ervaren.

Bericht door Universal soldier » 04 okt 2003 18:07

‘Eindelijk thuis’: Een transformerende ervaring:


Dit geschrevene is het resultaat van een retraite van 5 dagen. Dit in pastoraal Centrum ‘De Hezenberg’ te Hattem nabij Zwolle. Ik probeer de inzichten die ik heb opgedaan in deze periode te verwoorden in een stukje tekst wat ik op heb geschreven en nu samenvat: Het is in een tijdperk geschreven dat ik op weg was om als progressief christen over te stappen naar het holistisch denken (christusbewustzijn e.d.)

In de 1e plaats gingen alle boeken die ik las over het zoeken naar bevestiging bij jezelf i.p.v. dat je het buiten jezelf gaat zoeken. De boeken die ik gelezen heb zal ik aan het eind van dit stuk tekst vernoemen. De informatie die ik steeds weer tegenkwam bij verschillende auteurs waren eenduidig qua inzicht. Dit vanuit een psychologische en spirituele dan wel pastorale benadering. Zoek de basis in jezelf. Zoek de innerlijke kern, het oerfundament in je eigen lichaam. Hetgeen ik bedoel wordt in verschillende psychologische en spirituele benaderingen steeds weer anders benoemd. Zo zou een christen het de geest van God noemen.
De kern van dit oerfundament uit zich in een onvoorwaardelijke liefde naar jezelf toe (volledige zelfacceptatie). Dit werd door mij ervaren als het moment waarop God je omarmt spiritueel. Het is voor, wat het mij betreft, het hoogtepunt tot nu toe in mijn 30 jarige leven. Alles wat ik ooit heb gelezen, ervaren, begrepen etc..heb vielen samen op Dinsdag 22 juli 2002 tussen 4:30 en 6:00 uur. De plek waar ik hetgeen heb ervaren wat ik straks beter zal toelichten heet ‘De kapel’. Hoe kan het ook anders dan dat ik de God binnen in mij ontdek in het huis van God buiten mij. De God waarover is spreek is voor, naast, rondom mij en uiteindelijk door zijn Heilige Geest in mij! Verstandelijk en bewust kon ik altijd wel begrijpen wat men bedoelde over Gods liefde. Maar onbewust gevoelsmatig, daar waar de schaduwzijde vaak is van een persoonlijkheid, het deel van jezelf dat zich onbemind en afgewezen voelt, kon ik nooit een vinger op dit leggen. Laat mij vertellen wat er gebeurde:

Na 5 dagen van afzondering in een pastoraal centrum op mijn kamer die ik had toegewezen gekregen ging ik die Dinsdagnacht rond 4:00 uur uit mijn bed. Dit niet omdat ik zo graag ’s nachts uit mijn bed stap om even wat te gaan wandelen. Nee, er werd op mijn deur geklopt. Ten miste dat dacht ik. Ik werd wakker van een geklop op mijn kamerdeur (wat later het kloppen op mijn hartsdeur bleek….) en ontwaakte uit een slaaptoestand vanuit een droom.
Nadat ik besefte na een uur dat ik niet meer zou kunnen slapen (ik had inmiddels maar weer wat gelezen om mij te ontspannen) ging ik besluiteloos als ik was maar naar buiten. Daar aangekomen werd ik getrokken naar de Kapel dichtbij de slaapvertrekken. Zachtjes was ik door de gang van het huis gegaan om tenslotte door de deur te gaan en het schemerige kerkje binnen te gaan.
Nadat ik me had genesteld op een kerkbank zette ik (onbewust waarschijnlijk) de stopwatch aan van mijn horloge dat ik geërfd heb van mijn overleden vader (1980). Later mocht blijken dat ik een persoonlijke eredienst heb gehouden van meer dan anderhalf uur! Toen ik een poosje zo op die kerkbank zat overkwam mij de innerlijke drang om te gaan bidden. Dit hield niet weer op. Ik heb welzeker 50 minuten gebeden en heb alles eruit gegooid wat me ooit heeft dwarsgezeten. Van het overlijden van mijn vader, van het mij vaak niet begrepen voelen, het mij vaak afgewezen voelen, van mijn pijnen, mijn verdriet over de gebroken wereld, het gemis van de fysiek aanwezige Jezus Christus waarbij ik fysiek kan schuilen en alles wat me dwarszat. Toen ik dit had gedaan overviel mij een gevoel van intens verdriet gekoppeld aan een bovennatuurlijke blijdschap en ik voelde een kanaal van liefde die Jezus misschien uiteindelijk wel de stromen van levend water zou noemen (Transformatie).
Nooit, nee nooit, heb ik mij zo bemind gevoeld door iets, iemand of wat dan ook ter wereld in die voorbij gedane 30 jaren als daar in die nacht in die kapel in die eenzaamheid. Daar heb ik wat mij betreft een bijzondere ontmoeting gehad waarvan ik besef dat slechts weinigen die ooit in hun leven zullen hebben. Dit is voor mij even in het kort over wat ik denk dat er met mij gebeurd is. Het sprak tegen mij door zijn onvoorwaardelijke liefde in mij. Hij maakt mij hiermee duidelijk dat ik dankbaar mag zijn en erop mag vertrouwen dat ik een kind van de het heelal ben en zodoende een Koningskind. Dit inzicht wat mij gegeven is definieer ik als het koninkrijk der hemelen krijgen en alles zal je bovendien geschonken worden. Vanuit een heelheid van binnenuit de wereld beter aan kunnen om zodoende het licht der wereld, gij geheel anders en het zout der aarde te zijn. Je kunt dan alleen nog maar met mededogen en barmhartigheid kijken naar een mens die ook op zoek is naar het koninkrijk der hemelen, wat zo dichtbij ligt dat je erover zou kunnen struikelen. Overal in de wereld wordt naarstig gezocht naar bevestiging. Ben ik het wel waard, houd men van mij? Wat moet ik doen om erkenning te krijgen? Op het moment dat je dit toepast en het hoogstwaarschijnlijk niet onvoorwaardelijk ontvangt zit je op een gegeven moment gevangen in een zichzelf versterkend afwijzingsgevoel. Een afwijzingsgevoel wat van buiten naar binnen gaat en weer naar buiten. Uiteindelijk versterkt het soms zo dat een mens eraan onderdoor gaat (psychische en psychosomatische klachten). Door mijn hele leven met een bepaalde continuïteit op zoek te zijn geweest naar dit fenomeen (onvoorwaardelijke liefde) zocht hij mij op. Het voelt als een cadeau voor mijn 30e verjaardag! Ik zeg dan ook tegen hij die in mij is en meer is dan hij die in de wereld is Dank u wel. Mijn transformerende ervaring zal altijd een terugkeerpunt zijn. Een rustpunt in deze imperfecte wereld. Mijn eigen innerlijke paradijs. Ik eer de God die alles gemaakt heeft door schrijven, musiceren, socialiseren en simpelweg gelukkig te leven. Ik groet een ieder als een kind van het licht, Moge het met je zijn om je te leiden.

Namaste


Literatuurlijst
Carl Gustav Jung 'Het archétype van de Christus, het zelf"
Stefan Denaerde "Buitenaardse beschaving"
Marilyn ferguson "De aquarius samenzwering"
Henri Nouwen: ‘Eindelijk thuis’
Paul Ferrini: ‘Stappen naar een goede relatie’
Paul Ferrini: ‘Terug naar Onschuld’
Paul Ferrini: ‘Het wonder van de liefde’
Anselm Grün: ‘Kom naar de Bron’
Stanley van Sprang: ‘Leer van de Siddha’s’
Freddy van der Werf: ‘Opgeschreven zelfreflecterend materiaal’.
Laatst gewijzigd door Universal soldier op 04 dec 2004 16:31, 1 keer totaal gewijzigd.
Universal Soldier a.k.a. Fred-E Skywalker.

Gebruikersavatar
Devious
Erelid
Berichten: 6467
Lid geworden op: 14 jul 2003 22:17
Locatie: saturn
Contacteer:

Bericht door Devious » 04 okt 2003 20:30

Hallo Universal Soldier. Ik heb je verhaal gelezen en ik zie een vreemde kruising tussen de New age gedachte en het Christendom. Heb ik dit goed begrepen?
'Bij een discussie die de redelijkheid zoekt heeft hij die het onderspit delft groter voordeel, voor zover hij er iets van opgestoken heeft.’ Epicurus (341-271vc)

Gebruikersavatar
skeptic
Erelid
Berichten: 1596
Lid geworden op: 13 jul 2003 19:12
Locatie: Groningen
Contacteer:

Re: Eindelijk thuis (transformatie) van geloven naar ervaren

Bericht door skeptic » 05 okt 2003 23:42

Universal soldier schreef:‘Eindelijk thuis’: Een transformerende ervaring:


. Zoek de basis in jezelf. Zoek de innerlijke kern, het oerfundament in je eigen lichaam. .
Klinkt nogal esoterisch, een beetje tweeslachtig misschien, maar als jij er gelukkig mee bent is dat prima, toch?
Mensen die sterke overtuigingen hebben zonder dat daar bewijzen voor zijn, horen in de marge van de maatschappij thuis en niet in de paleizen van de macht. (Sam Harris)

Gebruikersavatar
Universal soldier
Forum fan
Berichten: 210
Lid geworden op: 28 sep 2003 01:10
Locatie: Groningen Netherlands
Contacteer:

Re: Eindelijk thuis (transformatie) van geloven naar ervaren

Bericht door Universal soldier » 12 okt 2003 17:33

skeptic schreef:
Universal soldier schreef:‘Eindelijk thuis’: Een transformerende ervaring:


. Zoek de basis in jezelf. Zoek de innerlijke kern, het oerfundament in je eigen lichaam. .
Klinkt nogal esoterisch, een beetje tweeslachtig misschien, maar als jij er gelukkig mee bent is dat prima, toch?
Het is ook best wel esoterisch. Ik kan het beste worden gezien als een kruising tussen eindtijd-christen en aquarius-believer. Ik denk dat ergens tussenin het antwoord ligt op een eventuele Goddelijke interventie. D.w.z. Het paradijs waar Devious zoiets van heeft dat het mensen verveelt (dat geloof ik niet, ik denk dat we dan allemaal eindelijk volledig tot ontplooing komen en heel gelukkig zullen zijn).
Verder ben ik er ook heel gelukkig mee (met mijn subjectieve visie..Call it fantasy, to me it is reality!)
Universal Soldier a.k.a. Fred-E Skywalker.

Gebruikersavatar
Universal soldier
Forum fan
Berichten: 210
Lid geworden op: 28 sep 2003 01:10
Locatie: Groningen Netherlands
Contacteer:

Bericht door Universal soldier » 12 okt 2003 17:35

Devious schreef:Hallo Universal Soldier. Ik heb je verhaal gelezen en ik zie een vreemde kruising tussen de New age gedachte en het Christendom. Heb ik dit goed begrepen?
Ja, je hebt gelijk. Het heet Kosmische integratie. Kijk ook eens op www.galactic-server.net of www.figu.org of zoek in google naar cosmic integration ...

Later,
Universal Soldier
Universal Soldier a.k.a. Fred-E Skywalker.

Gebruikersavatar
Devious
Erelid
Berichten: 6467
Lid geworden op: 14 jul 2003 22:17
Locatie: saturn
Contacteer:

Re: Eindelijk thuis (transformatie) van geloven naar ervaren

Bericht door Devious » 15 okt 2003 23:40

Universal soldier schreef: D.w.z. Het paradijs waar Devious zoiets van heeft dat het mensen verveelt (dat geloof ik niet, ik denk dat we dan allemaal eindelijk volledig tot ontplooing komen en heel gelukkig zullen zijn).
Hoe kun je volledig tot ontplooing komen zonder tegenslagen en ellende. Van schade en schande wordt men wijs. Als het kalf verdronken is dempt men de put. En zo ken ik er nog wel een paar.
Ik vraag mij af: 'Hoe stel jij je een paradijs eigenlijk voor?' Misschien begrijp ik je wel verkeerd.
ciao, Devious...
'Bij een discussie die de redelijkheid zoekt heeft hij die het onderspit delft groter voordeel, voor zover hij er iets van opgestoken heeft.’ Epicurus (341-271vc)

Gebruikersavatar
Devious
Erelid
Berichten: 6467
Lid geworden op: 14 jul 2003 22:17
Locatie: saturn
Contacteer:

Bericht door Devious » 15 okt 2003 23:55

Universal soldier schreef:
Ja, je hebt gelijk. Het heet Kosmische integratie. Kijk ook eens op www.galactic-server.net of www.figu.org of zoek in google naar cosmic integration ...
Later,
Universal Soldier
Ik heb op de sites gekeken en vond veel info over Ufo's en Billy Meier. Het is misschien ook eens zinnig om wat kritische informatie te bekijken over Billy Meier. (niet om je geloof onderuit te halen hoor)
http://www.skepsis.nl/plejaden.html

ciao, Devious.... 8)
'Bij een discussie die de redelijkheid zoekt heeft hij die het onderspit delft groter voordeel, voor zover hij er iets van opgestoken heeft.’ Epicurus (341-271vc)

Gebruikersavatar
Universal soldier
Forum fan
Berichten: 210
Lid geworden op: 28 sep 2003 01:10
Locatie: Groningen Netherlands
Contacteer:

Bericht door Universal soldier » 16 okt 2003 22:19

Kritiek omtrent ufoverhalen alsook Billy Meier zijn mij niet vreemd. Toch ben ik verder gaan spitten op zijn verhalen. Vooral op internet is veel te vinden. Beste Devious, ik voel me net als jij nog het meeste verwant met het verhaal van Herman Hesse namelijk: Siddharta...Dan weet jij genoeg.

Universal soldier.
Universal Soldier a.k.a. Fred-E Skywalker.

Gebruikersavatar
Devious
Erelid
Berichten: 6467
Lid geworden op: 14 jul 2003 22:17
Locatie: saturn
Contacteer:

Bericht door Devious » 17 okt 2003 17:54

Universal soldier schreef:Kritiek omtrent ufoverhalen alsook Billy Meier zijn mij niet vreemd. Toch ben ik verder gaan spitten op zijn verhalen. Vooral op internet is veel te vinden. Beste Devious, ik voel me net als jij nog het meeste verwant met het verhaal van Herman Hesse namelijk: Siddharta...Dan weet jij genoeg.
Universal soldier.
Inderdaad, dat stelt mij gerust.
'Bij een discussie die de redelijkheid zoekt heeft hij die het onderspit delft groter voordeel, voor zover hij er iets van opgestoken heeft.’ Epicurus (341-271vc)

Eric de Wagt
Berichten: 11
Lid geworden op: 25 sep 2003 17:40
Locatie: Winschoten

Als het onnoembare aanklopt.

Bericht door Eric de Wagt » 28 dec 2003 14:58

Universal Soldier had mij zijn verhaal al een tijd geleden verteld.
Zijn verhaal en zijn ervaring zijn voor mij gesneden koek, ik leef al van af lagere school met ervaringen die niet te verklaren zijn met wetenschappelijke analyses.

Ik zou zeggen dat Universal Soldier 'gezegend' is met een link die de meeste westerse mensen missen. Daar mee wil ik niet zeggen dat het een ervaring is die voor een kleine groep mensen is, het openstaan hiervoor is door iedereen te leren. Het is niets hoog dravends, het is niet elitair en het is niet gek.

Voor dat wij in het westen beschaafd werden door het christendom waren wij allemaal open voor het 'onnoembare' en ontvingen we allemaal informatie waardoor wij ons leven beter konden inrichten.
Niemand hoefde zich terug te trekken, niemand noemde je een psychoot of schizofreen, het 'onnoembare' was een levende kracht waar iedereen kracht uit kon halen.
In onze tijd is het 'onnoembare' het domein geworden van tovenaars, magiers, shamanen, heksen, pagans en geheime organisaties.
Het vermogen in contact te komen met het onnoembare is tot een elitaire zaak verworden, terwijl dit niet zo hoort te zijn.

Een geheime sleutel.
De sleutel is dat iedere religie of ze nu bedacht is of een gefundeerde geschiedenis heeft, onderdelen bezit waardoor iedereen met genoeg doorzettingsvermogen kan door dringen tot het 'onnoembare'.
Het maakt niet uit of je een christen bent, pagan, satanist, setian of whatever, het enige wat telt is doorzettingsvermogen.
Scepsis, twijfel en nieuwsgierigheid kunnen je heel veel opleveren.

Waarschuwing.
Deze reis of quest is (direct) een ontdekkingstocht in jouw zelf, daar wacht alles wat je graag zou vergeten, al je persoonlijke demonen(slechte eigenschappen).
Dit is heel confronterend en wanneer je niet sterk genoeg bent om je eigen schaduw in het gezicht te zien, dan kan je eraan onder door gaan.

Those were my two cents on the subject.

Eric

May the force be with you.
Op mijn pet een rode ster met acht armen, ik noem haar Geloof & Wijsheid.

Gebruikersavatar
Universal soldier
Forum fan
Berichten: 210
Lid geworden op: 28 sep 2003 01:10
Locatie: Groningen Netherlands
Contacteer:

Bericht door Universal soldier » 26 jan 2004 15:47

Titel : De Aquarius samenzwering
Sub-titel : Persoonlijke en sociale transformatie in de tachtiger jaren
Auteur : Marilyn Ferguson
Isbn : 90-202-5949-0
Uitgeverij : Ankh Hermes bv, Deventer
Uitgebracht : Oorspronkelijk in 1980, in Nederland in 1983.
Woord vooraf : Prof. H. van Praag


De AQUARIUS samenzwering:

Een machtig netwerk is bezig om radicale veranderingen teweeg te brengen. De leden ervan zijn afkomstig uit alle lagen van de bevolking; zij hebben gebroken met bepaalde grondbeginselen van het westers denken en misschien zelfs met het verleden.
Dit netwerk – de aquarius samenzwering – is geen systeem en kent geen politieke doctrines, maar is een geest een ervaring (bewustzijnstoestand) die al veel mensen voor zich heeft gewonnen. Het netwerk is een ander soort samenleving aan het creëren en in die verandering spelen stress en crisis een hoofdrol. Beschreven worden ook de snelle en radicale veranderingen die de samenzwering opwekt op het gebied van economie, onderwijs, politiek, geneeskunde, godsdienst en gezinsleven. Centraal staat het denkbeeld van de “paradigma-verandering”:omwentelingen vinden plaats doordat feiten en ideeën zich opeenstapelen en niet meer overeenstemmen met het bestaande paradigma (opvatting, denkraam). Indien de opeenstapeling een zekere grens of omvang bereikt, treedt er een verschuiving op naar een nieuw paradigma. Of de huidige onrust naar een allesomvattende sociale ineenstorting leidt of dat er een doorbraak komt naar een volgende fase in de evolutie van de mens? Dat hangt voor een groot deel af van de aquarius samenzwering.

In de geest ben ik bij jou lezer of lezeres. Om samen te ‘strijden’ voor de nieuwe tijd hopende dat het niet te laat is. Ik geloof dus heel sterk in deze theorie, daar het zelfs ervaring kan worden genoemd. Ook doorverwijzend naar het boek van Herman Hesse's Siddharta. Eric. Bedankt voor je reactie.

Namaste,

fredvdwerf@cs.com
Universal Soldier a.k.a. Fred-E Skywalker.

Gebruikersavatar
Devious
Erelid
Berichten: 6467
Lid geworden op: 14 jul 2003 22:17
Locatie: saturn
Contacteer:

Bericht door Devious » 26 jan 2004 22:08

Dit boek is zeker interessant. Voor een New age boek is het nog niet eens zo heel zweverig. één verschijnsel valt mij wel vaak op bij New age. Het maakt mensen vaak passief; mensen denken vaak dat het allemaal vanzelf komt. Ik geloof dat niet. Ik geloof dat 'een betere wereld' (voor zover dat mogelijk is) pas tot de mogelijkheid behoort als mensen bereid zijn daarvoor te werken en daarvoor dingen te laten. Als het 'hoger bewustzijn' waar men het vaak over heeft niet leidt tot daden, dan is het weinig waard.
(Is geen kritiek op jou hoor.)
0-D Devious..
'Bij een discussie die de redelijkheid zoekt heeft hij die het onderspit delft groter voordeel, voor zover hij er iets van opgestoken heeft.’ Epicurus (341-271vc)

Gebruikersavatar
Universal soldier
Forum fan
Berichten: 210
Lid geworden op: 28 sep 2003 01:10
Locatie: Groningen Netherlands
Contacteer:

Bericht door Universal soldier » 27 jan 2004 10:40

Hoi Devious,

Ikzelf vind newage materiaal juist uitdagen om aan jezelf te werken op alle gebieden. Terwijl ik binnen dogmatiek vaak een zekere berusting vind, zoiets van ach de aarde gaat er toch wel aan en wij worden allemaal gered door de messias. Ik denk dat newage zoals de aquarius samenzwering wordt gekaderd heel erg een beroep doet op het wakker worden uit de vanzelfsprekendheid van alledag en dat je eigenlijk heel erg wordt aangespoord op psycho-sociaal en ook spiritueel aan de slag te gaan een ieder op zijn eigen aard en wijze. Terwijl een systeem (want newage vind ik geen systeem) vaak groepsdenken en conformeergedrag in de hand werkt waardoor mensen als schapen achter elkaar aan lopen. Ik ervaar het en dat wat ik steeds meer terug vind in newage en holisme komt op mij in combi met cosmic integration heel erg dicht bij de universele waarheid. Maar goed een ervaring van binnen uit is heel moeilijk objectief concreet te maken.

May the force be with you and live long and prosper,

Universal soldier.
:) :roll:
Universal Soldier a.k.a. Fred-E Skywalker.

Rebecca
Forum fan
Berichten: 175
Lid geworden op: 19 aug 2003 13:21
Locatie: Down to Earth

Bericht door Rebecca » 28 jan 2004 12:48

Universial Soldier
Ik denk dat newage zoals de aquarius samenzwering wordt gekaderd heel erg een beroep doet op het wakker worden uit de vanzelfsprekendheid van alledag en dat je eigenlijk heel erg wordt aangespoord op psycho-sociaal en ook spiritueel aan de slag te gaan een ieder op zijn eigen aard en wijze.
Wat is die eigen aard en wijze van jou dan? 8-[

(zie evt. ook mn laatste posting op: http://www.lucidusnoctis.nl/forum/viewtopic.php?t=39 )
'je moet niet alles lezen wat je gelooft, en je moet niet alles geloven wat je leest...'

Gebruikersavatar
Universal soldier
Forum fan
Berichten: 210
Lid geworden op: 28 sep 2003 01:10
Locatie: Groningen Netherlands
Contacteer:

Bericht door Universal soldier » 28 jan 2004 19:25

Later is allang begonnen
: Meesterschap.

Toen ik een kind was droomde ik altijd over later. Wat zou ik gaan doen als ik later groot zou zijn. Nu, dat was niet zo moeilijk te bedenken. Ik pakte dan steevast een krukje en ging erop staan en temidden van het gezin waarin ik opgroeide riep ik dan heel hard: Ik wil professor worden!! Wat een statement maakte ik al op 7 jarige leeftijd. Gezien mijn IQ zou het nog best mogelijk zijn geweest, daar de deskundigen beweren dat ik hoogbegaafd ben. Ik zit er niet mee. Later. Dat klonk ook altijd wel veilig want het is dan nog een heel eind weg. Later is wat mij betreft allang begonnen. Het enige wat ik steeds meer ontdek is dat ik mijn verleden positief constructief probeer om te buigen naar het nu. Het nu is het enige waar je zeker over mag zijn. Het klinkt misschien wel heel simpel, maar langzaamaan maak ik me niet meer zo druk. Presteren noem ik het. Mijn ideeën, noem het dromen zijn tegenwoordig in 1 woord te omschrijven. Constant levensgeluk. Dit klinkt als een sprookje, maar relatief gezien zijn er methodes voor. Zo kom ik er de laatste tijd achter dat ik graag mijn hele leven lang als een vent van 18 wil leven. Mijn optiek is dat ik dan een optimaal rendement haal uit mijn levensgeluk. Ik kom dan ook tot de slotsom dat ik eigenlijk helemaal geen gezin wil, geen serieuze vaste relatie, carrière, al helemaal geen kinderen, een eigen huis etc. Ik woon nu weer bij mijn ouders en die vinden het eigenlijk alleen maar heel gezellig dat ik hier woon. Ik doe wat voor ze, betaald redelijk wat kostgeld en heb een leuke kamer, een auto, een fiets, een kledingkast, alle voorzieningen met het vooruitzicht op dat ik het huis nog eens overneem. Ook in het dorp en omgeving ben ik hartstikke gelukkig al vele jaren. Alles wat ik anders geprobeerd heb maakt me erg onrustig en ontneemt me mijn levensgeluk. Mijn slotsom t.a.v. een betaalde baan is dat ik momenteel het beste functioneer als vrijwilliger met behoud van mijn Wao uitkering of werkende op sociale werkplaats. Dit omdat ik gewoonweg toe moet geven dat ik echt wel een wezenlijk probleem heb. Psychosegevoeligheid. Als ik in periodes van druk kom wordt ik op een gegeven moment een tijdbom voor mezelf en anderen. In een prestatiegerichte samenleving ontkom je dan ook niet aan de druppel loopt over de emmer. Werken op een sociale werkplaats o.i.d. vind ik prima. Ik heb mijn plek leren kennen toen ik de wereld zag vanuit een wakkere toestand. Mijn idealisme ventileer ik met name in mijn vrije tijd terwijl werk voor levensonderhoud zorgt. Tegenwoordig maak ik hobbymatig muziek, schrijf ik een levensbeschouwelijk boek en breng ik mijn dagen door in de natuur (park, bos etc) en geniet ik van de kroeg, mijn auto, vrienden en kennissen en zie ik mezelf mijn hele verdere leven nog precies hetzelfde doen. Mijn vrienden uit mijn tienertijd hebben nu een functie op HBO niveau of academisch. Dat hoeft voor mij ook niet meer. Ik ben een dertiger die leeft als een tiener, met weinig verantwoordelijkheid, zelfbewust en bovenal gelukkig. Laat mij rustig zo leven. Later is allang begonnen. Sommigen noemen me een nonchalante gast, weinig constructief, maar dat is niet zo want ik heb het allemaal heel helder in mijn hoofd! En als ik es een keer mijn dag niet heb, vanwege de verdeelde wereld waarin ik leef, ga ik in het park zitten of in de kroeg en ben ik blij dat ik nog steeds kan doen wat ik wil. Zoals de groep Alpha Ville uit Duitsland het zo treffend wist te verwoorden in hun hit ‘Forever Young’. Dat is mijn levensmotto. Dit vanuit de eeuwigheid, het hogere zelf, waarvan ik geloof dat een ieder het in zich heeft. Vanuit de eeuwigheid in het nu tot de slotsom komende dat niets verdeeld is en niets echt sterft neemt de angst weg. De angst die voortkomt uit ons lineaire denken, vastzittend in het verleden en/of projecterend in de toekomst. Dit houd in mijn optiek een collectieve bewustwording tegen waardoor er al duizenden jaren verdeeldheid heerst in onze 3 dimensionale wereld. De 4e dimensie ook wel het transcendente genoemd zal hopelijk worden geïntegreerd ten einde heelheid te bewerkstelligen. Ik was, zal zijn maar bovenal ben ik. Ik ben wie ik ben.

Ik ben mijn eigen meester.
Laatst gewijzigd door Universal soldier op 04 dec 2004 16:32, 1 keer totaal gewijzigd.
Universal Soldier a.k.a. Fred-E Skywalker.

Plaats reactie