Virussen via MSN

Hier kunt u alles kwijt over computers en software

Moderator: Moderators

Gebruikersavatar
Deadline
Forum fan
Berichten: 472
Lid geworden op: 29 jun 2006 11:24
Locatie: novus ordo seclorum

Bericht door Deadline » 24 sep 2008 09:02

Aanraders voor iedereen die het nog niet wisten: gebruik (X / K)Ubuntu in combinatie met aMSN (http://www.amsn-project.net/). aMSN is een open source MSN messenger kloon met nagenoeg dezelfde mogelijkheden als MSN (echt waar!) maar dan zonder de irritante reclame en mogelijkheden tot infectie door virussen (in ieder geval op Ubuntu of andere Linux OS-en is dit zo). Maar aMSN is ook zelfs voor Windows te gebruiken (zie download sectie). Toch raad ik het mensen zeker aan om een dual boot te maken op je pc met zowel een linux distro als Windows Vista/XP/ect. Dan is de linux distro goed te gebruiken als omgeving waar je naar harte lust in kan browsen, msnen zonder virussen e.d. binnen te halen. Voor diegenen die een dual boot niet zo zien zitten is er tegenwoordig Wubi (zie http://wubi-installer.org/) deze installer is ook altijd aanweizg op de live cd die via de site van ubuntu kunt downloaden (http://www.ubuntu.com/). De Wubi installer wijst zich vanzelf, deze is als windows applicatie onder windows te openen en zal aan de hand van een standaard wizard ubuntu installeren voor je, zonder het boot menu aan te passen (hoewel ubuntu wel naast windows komt te staan in het boot menu, maar er ontstaat geen boot menu voor het boot menu van windows). Ubuntu wordt dan als een soort virtual machine op je harde schijf geplaatst. En vrees niet het is zo weg te halen middels applicaties verwijderen/wijzigen in windows, 1 klik op de knop verwijderen daar en het is weg.

Wellicht was dit voor sommigen oud nieuws, maar het geeft nooit om het nog eens onder de aandacht te brengen. Vooral Wubi is wellicht voor de gemiddelde windows gebruiker heel handig, sowieso komt er bij de opties afsluiten/ uitloggen in windows de mogelijkheid om dit naar Ubuntu te doen. Op die manier kun je snel vanuit Windows in Ubuntu komen.
groet, Deadline
Nature and nature's laws lay hid in night: evolution said, "Let Newton be!" and all was light.
We make our world significant by the courage of our questions and by the depth of our answers - Carl Sagan

Samante

Bericht door Samante » 25 sep 2008 17:34

Bedankt allemaal voor de tips.
De computer bleek niet meer te redden, is inmiddels geformatteerd en opnieuw geinstalleerd.
Zelf ben ik altijd heel voorzichtig met het openen van bestandjes, mail en het aanklikken van linkjes, maar een computer wordt soms door meerdere personen gebruikt en die hebben niet allemaal even veel verstand ervan.
Een ongelukje is snel gebeurd en het betrof nu een zeer vernietigend virus dat de hele pc direct lamlegde. Adressenbestanden die verloren gingen zijn het grootste verlies, de backup daarvan was alweer een tijdje oud. Dat is een les voor de volgende keer, zo vaak mogelijk een backup maken op cd-rom.

Gebruikersavatar
Fenomeen
Superposter
Berichten: 5978
Lid geworden op: 15 feb 2004 10:53
Locatie: Rotterdam

Bericht door Fenomeen » 25 sep 2008 17:43

Samante schreef: Een ongelukje is snel gebeurd en het betrof nu een zeer vernietigend virus dat de hele pc direct lamlegde.
Wordt men eens goed afgestraft. :twisted:
Het regent trouwens dergelijke virussen om me heen.
Kwestie van preventief de boel goed dicht timmeren en blijven updaten.
En een beetje nadenken als men gecrackte software met Bittorrent binnenhaalt zou ook niet slecht zijn.
Wie dat niet wil of kan doet er verstandiger aan voor Linux te kiezen.
Of een Mac.
Laatste zin staat er alleen maar om te voorkomen dat Macfans weer gaan reageren. ;)
Poor is the man whose pleasures depend on the permission of another - Madonna

Plaats reactie