Trackingcookies

Hier kunt u alles kwijt over computers en software

Moderator: Moderators

Gebruikersavatar
PietV.
Moderator
Berichten: 14254
Lid geworden op: 21 sep 2004 20:45
Locatie: Rotterdam

Trackingcookies

Bericht door PietV. » 02 mei 2019 22:14

Een plaag aldus de consumentenbond. Veel websites gebruiken ze, gevraagd of ongevraagd. In de laatste categorie vallen refoweb en cip. Die ook nadat ze op de hoogte werden gesteld dat ze dit niet mogen doen, toch door gingen met dit gebeuren. Ik pluk er maar een paar bekende tussen uit.

https://www.consumentenbond.nl/internet ... ookies#no5

En laten we daar wetgeving voor hebben bedacht.
Volgens de privacywet AVG moet een gebruiker expliciet toestemming geven voor online volgen. De wet is 1 jaar oud. Dat vonden we een goed moment voor een steekproef. Eind maart en begin april 2019 voerden we in Google 13 privacygevoelige zoekvragen in en klikten op de linkjes op de eerste resultatenpagina. We kwamen uit op webpagina’s van 106 verschillende sites (nooit de homepage): een bonte mix van vraag- en antwoordpagina’s, quizjes, blogs, webfora, nieuwsberichten en informatiepagina’s.
Met adblocker heb je een medicijn hier tegen. Fenomeen zal wel een betere variant weten. Maar de schrijvers van de consumentenbond adviseren dit. Nog aanvullingen op het verhaal van de consumentenbond? Freethinker kom ik niet tegen dus onze site gaat voorlopig vrijuit.
Is de leegte niet een weldaad, geeft stilte niet veel rust, waarom moet onder leiding van dominees, goeroes, therapeuten en anderen alles kapot gezingeeft worden?

Plaats reactie