Wondertjes

Voor de mensen die depressief worden van alle ellende in de media, een forum met alleen positief nieuws.

Moderator: Moderators

Plaats reactie
Gebruikersavatar
FonsV
Diehard
Berichten: 1021
Lid geworden op: 24 sep 2004 17:51
Locatie: HHW

Wondertjes

Bericht door FonsV » 12 jan 2005 14:23

Die ochtend zit ik in een toevallig najaarszonnetje buiten wat te lezen. Komt de buurvrouw met haar drie- tot vierjarig dochtertje even 'aanlopen'. Anne heet de hummel en die doet haar naam alle eer aan. Leuk ding: staartjes met strikjes etc.

'Hoi Fons'. 'Hoi Anne'. 'Wat doe jij' ? 'Ik lees'. 'Een verhaaltje' ? 'Een heel verhaal'. Ik laat de achterkant van de pocket zien en leg haar uit dat de foto van een Engelse meneer is die geen Nederlandse verhaaltjes kan schrijven. Ze knikt een beetje begrijpend en een beetje teleurgesteld want ze vind het fijn als ik haar wat voorlees. Ze loopt verder de tuin in.

Vanuit mijn ooghoeken volg ik haar. We hebben een vijver en áls ze daar in valt ga ik haar meteen heldhaftig redden. Bovendien… ze is in zonde geboren, nog niet gedoopt en of ze bij haar val helemaal kopje ondergaat weet ik niet zeker. Zó diep is de vijver nou ook weer niet. -)

Halverwege het tuinpad zakt ze door de knietjes en kijkt een tijdje bewegingloos naar iets op de grond. Dan gaat ze staan, wijst met haar vinger naar waar ze keek en roept: ’Fons, kijk ‘s'! Ik sta op en samen hurken we bij het voorwerp van haar belangstelling: een flinke huisjesslak aan het eind van een zilverig slijmspoor.

Mooi hè, zeg ik. Ze hoort me niet. Dat is een SLAK zeg. Slak, zegt ze, en ze wijst voorzichtig naar de twee sprieten. Daar kijkt hij mee, zeg ik (weet ik veel !). Raak ze maar eens heel voorzichtig aan. Ze kijkt naar me, ziet mijn serieuze gezicht en doet het.

Floep, weg spriet! Geschrokken trekt ze haar vingertje terug. Oh, zeg ik, dat schijnt hij niet leuk te vinden. Niet meer doen hè, vraagt ze. Zo erg is het niet hoor, zeg ik, kijk maar: daar is het al weer! Het lucht haar duidelijk op en ze lacht gerustgesteld. Deed geen pijn, hè? Nee hoor, deed geen pijn. Ze wijst naar de schelp. Dat is zijn huisje, zeg ik, daar kruipt hij in om te slapen of als het koud is. Maar ook als hij bang is. Mooi hè? Ja, ze vindt het mooi, gaat met een zucht staan en huppelt naar binnen: 'Mama, een slak' !!!

Mama wordt aan de hand meegetroond en ze moet ook op de hurken zitten en kijken. Niet aankomen hoor, zegt Anne. Vindt ie niet leuk. Nee, mama was dat tóch al niet van plan! Mooi hè, vraagt ze. Ja, mama vindt het ook hééél mooi. :shock:
Waar gaat ie naartoe, vraagt ze. Naar de buren hoop ik, zeg ik. Wat gaat ie daar doen? Ik denk eten. :)

Binnen rammelen de koffiekopjes. Waar wil jij je koffie, wordt me gevraagd. Als het kan hier buiten, zeg ik. De koffie wordt me gebracht. Luxe! Kom er gezellig bij zitten, zeg ik. Nee, de dames hebben wat te bepraten en 'je hoeft niet te luisteren want we praten zo zachtjes dat je tóch niets hoort'.

De dag begint goed: twee kleine wondertjes (meisje en slak), bakje koffie, verrassinkje in aantocht? En waar was ik gebleven?

Het boek is in het Nederlands vertaald, maar zo'n kind ga je toch geen stuk wetenschappelijke celbiologie voorlezen!

Groeten.

Fons.

PS. Dit is maar een ‘stichtelijk’ verhaaltje. Als er ergens verborgen discussiestof in zit, dan is dat meegenomen. Haha! :-)

Gebruikersavatar
Donnie Darko
Forum fan
Berichten: 114
Lid geworden op: 23 sep 2004 10:40

Bericht door Donnie Darko » 12 jan 2005 23:48

Dit is maar een ‘stichtelijk’ verhaaltje. Als er ergens verborgen discussiestof in zit, dan is dat meegenomen. Haha!
Nu weet ik niet of er hier aanhangers van Blavatsky zitten op dit forum :lol:
Maar wist je dat naast slakken, de mensen vroeger ook hermafrodieten waren :!:

Uit de 6de Stanza van het Boek v. Dzyan :

HET TWEEDE ONTWIKKELDE DAARNA DE ZWEETGEBORENEN1, HET DERDE (Ras). HET ZWEET GROEIDE, ZIJN DRUPPELS GROEIDEN, EN DE DRUPPELS WERDEN HARD EN ROND. DE ZON VERWARMDE HET; DE MAAN KOELDE HET AF EN VORMDE HET; DE WIND VOEDDE HET TOT HET RIJP WAS. DE WITTE ZWAAN VAN HET STERRENGEWELF (de Maan) OVERSCHADUWDE DE GROTE DRUPPEL. HET EI VAN HET TOEKOMSTIGE RAS, DE MENS-ZWAAN (Hamsa) VAN HET LATERE DERDE (a).[i] EERST MANNELIJK-VROUWELIJK,[/i] DAN MAN EN VROUW (b).

:wink:
Een God die een hel schept van eeuwige duisternis en pijn, verdient als enige om erin te branden.

Gebruikersavatar
FonsV
Diehard
Berichten: 1021
Lid geworden op: 24 sep 2004 17:51
Locatie: HHW

Bericht door FonsV » 13 jan 2005 00:08

Dag Donnie,

Ik moet bekennen: ik snap er geen hout van. Of nóg erger: ik begrijp er niets van. :)

Groeten.

Fons.

Gebruikersavatar
Donnie Darko
Forum fan
Berichten: 114
Lid geworden op: 23 sep 2004 10:40

Bericht door Donnie Darko » 13 jan 2005 00:15

Als je geïnteresseerd bent, kan je hier meer lezen..http://www.theosofie.net/onlineliteratu ... index.html

Lijkt me het werk van een hoogdravende fantast, maar soms wel leuk om te lezen, al moet ik wel dikwijls de wenkbrauwen fronsen. :shock:
Een God die een hel schept van eeuwige duisternis en pijn, verdient als enige om erin te branden.

Jessy
Ervaren pen
Berichten: 854
Lid geworden op: 02 feb 2005 17:45
Locatie: Maastricht

Bericht door Jessy » 10 feb 2005 17:00

Donnie Darko schreef:Als je geïnteresseerd bent, kan je hier meer lezen..http://www.theosofie.net/onlineliteratu ... index.html

Lijkt me het werk van een hoogdravende fantast, maar soms wel leuk om te lezen, al moet ik wel dikwijls de wenkbrauwen fronsen. :shock:
Je neemt woordelijk wat geschreven is zo moet het wel een verhaal van een fantast zijn. Zou zeggen verdiep je eens in de symboliek van de oude. Wanneer je de symboliek zelfs niet kent van de labels op het wasgoed kom je bedrogen uit.
Zie de zin in de onzin en de onzin in de zin.

Plaats reactie