Haatcampagne jegens Lentekriebels debunked

Actueel nieuws uit binnen en buitenland.

Moderator: Moderators

Gebruikersavatar
HierEnNu
Bevlogen
Berichten: 1792
Lid geworden op: 03 aug 2022 15:57

Haatcampagne jegens Lentekriebels debunked

Bericht door HierEnNu » 29 mar 2023 10:02

Ik kan er met mijn hersencel niet bij hoor!

Als onzinnige leugens ten aanzien van een waardevolle waarheid maar vaak genoeg herhaald worden, dan slikken hele volksstammen zulks voor zoete koek.
Pointer KRO-NCRV 23 maart 2023 schreef:
Hoe misinformatie de online haatmachine
tegen de Week van de Lentekriebels op gang trok


De ‘Week van de Lentekriebels’ had een vrolijke themaweek over relationele en seksuele vorming voor basisscholieren moeten worden, maar dat liep anders. Het draaide deze week uit op een online haatcampagne, vooral aangewakkerd door populistische prominenten. Met bedreigingen tot gevolg. "Collega’s worden al dagen bedreigd, uitgescholden en voor van alles uitgemaakt", twitterde de directeur van het expertisecentrum seksualiteit Rutgers. Pointer dook samen met Trollrensics in de stormvloed aan tweets die de themaweek uiteindelijk online lieten ontsporen.

<<< KNIP >>>

Themaweek over seksuele vorming

De Week van de Lentekriebels is een nationale projectweek voor het speciaal- en basisonderwijs. Op deze manier maken leerlingen kennis met relationele en seksuele vorming. De projectweek bestaat inmiddels 18 jaar en dit jaar doen er zo’n 2.800 scholen van de ruim 6500 basisscholen mee. Omdat het thema seksualiteit is opgenomen in de kerndoelen van het onderwijs, zijn scholen dan ook verplicht om aandacht te besteden aan dit onderwerp.

Hoe ze daar invulling aan geven is aan de scholen zelf. Scholen kunnen daarvoor gebruik maken van lespakketten die speciaal hiervoor zijn gemaakt door verschillende organisaties. Het expertisecentrum seksualiteit Rutgers, ontwikkelt zo’n lespakket. Dat lespakket, met de naam 'Kriebels in je buik' is erkend door het RIVM.

<<< KNIP >>>
Dat complotdenkers fake news verspreiden is tot daar aan toe, zulks hoort bij hun waandenkbeelden, maar dat nieuwszenders en politici, nota bene volksvertegenwoordigers in ons parlement, zich vanwege kijkcijfers en/of electoraal gewin verlagen door te trachten om over de rug van de seksuele ontwikkeling van onze kids een slaatje te slaan, zulks gaat alle perken te buiten. Schande, BAH :shock: !
- Ik ben mezelf - Aut libertatem aut mortem mihi da! - Sapere aude -

Plaats reactie