Het is i.i.g. al wiskundig mogelijk.
Ook entropie is het euvel niet, dat het wel omgekeerd mogelijk is lijkt aangetoond.
Het probleem van de gelijktijdigheid lijkt ook geen probleem te hoeven zijn vanwege retrocausaliteit.
Het enige wat we nog nodig hebben is ehhh... "exotische materie". Nou, hè, als dat nou het enige is.

Zal het ooit zal gaan lukken om te tijdreizen

Wie wil er graag tijdreizen en waarom

Over tijd
https://wetenschap.infonu.nl/natuurkund ... ergie.html
https://arxiv.org/abs/1711.03323?_sp=5d ... 1214055562Entropie is de enige grootheid in de natuurwetenschap die een bepaalde richting heeft in de tijd.
Reversing the thermodynamic arrow of time using quantum correlations
The second law permits the prediction of the direction of natural processes, thus defining a thermodynamic arrow of time. However, standard thermodynamics presupposes the absence of initial correlations between interacting systems. We here experimentally demonstrate the reversal of the arrow of time ...
.
Tijdreizen is wiskundig mogelijk
https://www.scientias.nl/wiskundig-gezi ... -mogelijk/
Is tijdreizen sciencefiction? Niet als het aan onderzoeker Ben Tippett van de universiteit van Brits-Columbia ligt. Hij beweert dat tijdreizen wiskundig gezien gewoon kan.
Het heelal heeft vier dimensies: drie dimensies in ruimte (lengte, breedte en hoogte) en een dimensie in tijd (duur). De visie van wetenschappers is dat ruimte en tijd niet los van elkaar staan, maar dat de vier dimensies zijn verweven. Volgens Tippett biedt dit allerlei mogelijkheden, bijvoorbeeld om te tijdreizen.
.Bel in de ruimtetijd
Volgens Tippett en astrofysicus David Tsang (universiteit van Maryland) kan niet alleen de fysieke ruimte gekromd en veranderd worden, maar ook de dimensie tijd. “Er is bewijs dat de tijd vertraagt in de nabijheid van een zwart gat”, zegt Tippett. “Mijn model voor een tijdmachine maakt gebruik van de kromming in de ruimtetijd, waardoor tijd voor passagiers in een cirkel wordt gebogen. Ze gaan zo terug in de tijd.”
Tippett en Tsang hebben het idee om een soort ‘bel’ in de ruimtetijd te maken. Als deze bel sneller beweegt dan de snelheid van het licht, gaan passagiers in deze bel terug in de tijd. “Hoewel dit wiskundig allemaal mogelijk is, kunnen we nog niet zo’n ruimtetijd-machine bouwen”, zegt Ben Tippett. “We hebben namelijk exotische materie nodig om de ruimtetijd extreem te buigen en deze exotische materie is nog niet ontdekt.”
Over gelijktijdigheid/retrocausaliteit
http://rspa.royalsocietypublishing.org/ ... 1201314153
Hierin een uitleg van verstrengeling die niet botst met de relativiteitstheorie; de retrocausaliteit. Bij retrocausaliteit heeft de toekomst invloed op het verleden. Als dat klopt, gebeurt bij een meting aan een verstrengeld deeltjespaar iets heel raars. Op het moment van meting gaat een signaal terúg in de tijd naar het moment waarop de twee deeltjes verstrengeld raakten. Dat signaal vertelt het andere deeltje wat de uitkomst van de meting moet zijn, keert vervolgens om en reist met het deeltje terug naar het hier en nu. Dat lost het probleem van gelijktijdigheid op.
.We show that our assumptions imply a timelike analogue of Bell's local causality criterion and, in doing so, give a new interpretation of timelike violations of Bell inequalities. Namely, they show the impossibility of a (non-retrocausal) time symmetric ontology.
Over kwantummechanica
https://wibnet.nl/natuurkunde/de-toekom ... veranderen
In onze wereld is tijd chronologisch en komt vandaag vóór morgen. Maar deeltjes kunnen misschien heen en weer reizen en het verleden beïnvloeden. Zo is de grootste uitdaging van de natuurkunde op te lossen: het verenigen van Bohrs kwantummechanica en Einsteins relativiteitstheorie.