InnerPeace.

Hier kun je links naar relevante websites posten, graag met een toelichting erbij.

Moderator: Moderators

Plaats reactie
Gebruikersavatar
Cluny
Banned
Berichten: 7576
Lid geworden op: 29 apr 2006 20:58

InnerPeace.

Bericht door Cluny » 21 okt 2011 08:06

Een geinig forum van mensen die het beter weten.
Ik ben er nog niet helemaal achter wat ze precies beter weten.
Wellicht omdat ik geen ingewijde ben maar een meelezer.
InnerPeace.
Een voorproefje.
Wat om te lezen.
Alle dingen komen voort uit de geest. Als de geest helemaal stil is, eindigen alle verschijnselen. Wat is ander, wat is zelf? Wanneer er op dit moment geen enkel onderscheid bestaat, valt er zelfs niet één enkel atoompje te erkennen. Als er geen enkele gedachte ontstaat, dring je door tot vóór de schoot en tot ná de vleesvracht. Deze éne kern van onnaspeurbare verlichting, volledig en ongesplitst, zonder hoeken, randen of sporen, kan onmogelijk verflauwen; datgene wat niet verflauwen kan, heet innerlijk weten. Maar deze kern van innerlijk weten noemt men het basisgeschenk - je krijgt immers helemaal niets dat niet al je eigen aandeel is. Ledig, open, verfijnd gewaar zonder enige voorstelling, werkelijk horend zonder echo's. Daarom zegt men: "Ogen of oren hebben er geen vat op." Dit is het uiteindelijke punt van levende eenwording. Licht verspreidt zich van hieruit, en overal wordt het universum hierin weerspiegeld - alles is het. Voddenpij monniken ervaren al deze staten in afzondering. Maar het is zaak geen spullen uit andermans huishouden te lenen; het is absoluut noodzakelijk om dit persoonlijk helder te verwezenlijken.
Als je beseft dat alle dingen leeg zijn, dan ben je vrij in alle gemoedstoestanden en dan maak je zelfs het kleinste stofdeeltje transparant. De oorspronkelijke lichtstraal dringt door in alles en transformeert dan in overeenstemming met energieën en condities; alles wat hij ontmoet is bronmateriaal - subtiel, leeg en uit eigen kracht verlicht hij alle dingen; de wind in de bomen, de maan in het water - heldere harmonie, zonder waanvoorstellingen, zonder te hechten aan verschijnselen. Waar het om gaat is leeg te zijn van binnen en te beschikken over vrije ruimte, uiterlijk te reageren zonder verwikkeld te raken, zoals de lente bloesem voortbrengt, zoals een spiegel beelden weerkaatst; te midden van de grootst mogelijke beroering en verwarring zul jij op een natuurlijke manier sereen boven alles staan.
Wanneer er grondige vrede heerst in je geest en jij op je gemak en sereen je leven leidt, dan zul je de tijdloze leegte zien; er is niets om je druk over te maken, niets dat je kan hinderen. Leeg, absoluut en transparant, zuiver, volledig en stralend - het heeft zonder enige twijfel altijd bestaan, onverflauwd. Als je dit hier met een hoofdknikje herkent, zul je geboorte en dood niet langer volgen en houd je je niet meer op in teloorgang of eeuwig bestaan. Wil je passende verandering aanbrengen, dan transformeer je tezamen met de miljarden vormen in de wereld van verschijnselen. Wil je kalmte bewaren, dan omhul je en steun je zoals hemel en aarde dat doen - verschijnen of verdwijnen, stopzetten of op gang brengen, alles ligt aan jou.
Leeg, open, helder, kalm; nuchter, eenvoudig, puur, echt - zo worden ingesleten gewoonten van vele levens opgeruimd. Wanneer de woekering van overgebleven neigingen is afgelopen verschijnt het oorspronkelijk licht, stralend door je schedel. Het laat niets anders toe; helder, open, het is als de vermenging van lucht en water in herfstweer, als de ene tint van sneeuw en maan. In dit vlak zijn er geen grenzen; het is niet te bepalen. Uitgestrekt en onbeweeglijk is het, zonder randen of naden; je zult alles voorgoed moeten zien kwijt te raken alvorens dit te verwerkelijken. Als je alles van je hebt afgeworpen, staan gedachten en woorden mijlen ver van je vandaan; er is geen kenmerkend principe - dus hoe zou je nog naar iets kunnen verwijzen? Enkel iemand die de bodem van de emmer heeft verloren, zal dit volledig beamen. Daarom staat er geschreven: "Verwezenlijk alleen maar eenheid; als je eenheid hebt verwezenlijkt kun je aktie ondernemen en de wereld aanvaarden." Het verwezenlijken van bewegingsvrijheid zal zonneklaar zijn. Klank en vorm, schaduw en echo, alles werkt direct, spoorloos.
God bestaat niet. Religie is de vrijwillige celstraf van het verstand. Bidden is ozo kinderachtig. De dood is het absolute eindpunt van elk individueel leven. Als iets niet merkbaar en niet meetbaar is, bestaat het niet. Alle homeopaten zijn kwakzalvers.

Jinny

Re: InnerPeace.

Bericht door Jinny » 21 okt 2011 08:31

Na 4 regels begon bij mij al wat rook uit mijn rechteroor te kringelen, wat een vracht kul.

siger

Re: InnerPeace.

Bericht door siger » 21 okt 2011 09:57

Ik weet niet hoe ik het moet omschrijven, maar als dit soort irrealisme en escapisme te populair wordt gebeuren er ongelukken, zeker weten. Een moderne samenleving rekent tenslotte op het analytisch vermogen van zijn burgers. Het heet mooi New Age maar het is New Crap.

Gebruikersavatar
pallieter
Bevlogen
Berichten: 3688
Lid geworden op: 12 mar 2009 10:54

Re: InnerPeace.

Bericht door pallieter » 21 okt 2011 10:22

Van zij dit niets te vertellen hebben zijn diegene die zwijgen het aangenaamst.
"Anti-intellectualisme has been a constant thread winding its way through our political and cultural life, nurtured by the false notion that democracy means that my ignorance is just as good as your knowledge" - Isaac Asimov

Gebruikersavatar
doctorwho
Ontoombaar
Berichten: 10219
Lid geworden op: 19 mei 2005 12:53
Locatie: tardis

Re: InnerPeace.

Bericht door doctorwho » 21 okt 2011 10:35

Enkel iemand die de bodem van de emmer heeft verloren, zal dit volledig beamen. Daarom staat er geschreven: "Verwezenlijk alleen maar eenheid; als je eenheid hebt
Geëmmer dus :)
Wie atheïsme een geloof noemt kan tot niets bekeerd worden
The person who calls atheism a religion can be converted to nothing

Gebruikersavatar
heeck
Superposter
Berichten: 8827
Lid geworden op: 21 aug 2006 14:19
Locatie: Leeuwarden

Re: InnerPeace.

Bericht door heeck » 21 okt 2011 13:02

Gebrek aan onderzoekend/kritisch denken trekt altijd uitbuitende business:
http://www.energiekegel.de/k001u001s001.htm" onclick="window.open(this.href);return false;
http://skepp.be/apparatuur/amulet" onclick="window.open(this.href);return false;
http://skepp.be/apparatuur/ams-wave-transfer" onclick="window.open(this.href);return false;
http://skepp.be/apparatuur/aulterra-energies" onclick="window.open(this.href);return false;
http://skepp.be/apparatuur/picomide" onclick="window.open(this.href);return false;
http://skepp.be/apparatuur/proximity-copier" onclick="window.open(this.href);return false;
http://skepp.be/apparatuur/memon" onclick="window.open(this.href);return false;
http://skepp.be/apparatuur/tachyonen" onclick="window.open(this.href);return false;
http://skepp.be/apparatuur/ondamed" onclick="window.open(this.href);return false;

van 30 - 16.000€, behandelaars- en reiskosten niet eens meegeteld.

Met vanzelf weer "debunkers":
http://www.esowatch.com/ge/index.php?title=Hauptseite" onclick="window.open(this.href);return false;
die de hoop op hogere geestelijke toestanden niet zullen kunnen laten verdampen, want mocht je het hogere prana bereiken dan dat scheelt gigantisch aan kruidenierskosten:
http://de.wikipedia.org/wiki/Lichtnahrung" onclick="window.open(this.href);return false;
http://nl.wikipedia.org/wiki/Inedia" onclick="window.open(this.href);return false;

Mocht dat niet lukken, dan geldt hetzelfde verwijt als bij de gewone gelovers: je gelooft niet serieus genoeg!! Want geloof betekent overgave.

Roeland
Begrip is een waan met een warm gevoel. Dus Mijdt Spijt.
http://skepp.be/nl/rare-apparaten/alfabetisch/full

Gebruikersavatar
The Prophet
Bevlogen
Berichten: 2870
Lid geworden op: 09 mei 2007 14:24
Contacteer:

Re: InnerPeace.

Bericht door The Prophet » 21 okt 2011 15:35

Jongens, je moet wel een open mind voor dit soort dingen hebben. Jullie zitten teveel vast in je rationeel-materialistische perspectief. Laat de liefde door je stromen, voel de energie van de kosmos tot diep in je chakra's!
Omni Padhni Disney Iceman Acme Leary Marx Illuminatus Christus Clark

Gebruikersavatar
Cluny
Banned
Berichten: 7576
Lid geworden op: 29 apr 2006 20:58

Re: InnerPeace.

Bericht door Cluny » 21 okt 2011 16:26

Het gaat om ontvouwing. Maar hoever willen we ontvouwen, hoeveel lagen, hoeveel dimensies, hoeveel poorten willen we openhouden?
Willen we vasthouden aan wat we zijn, het daarbij laten, of......
Het leven zou zo'n geweldige reis en ont-dekkingstocht kunnen zijn als het onze diepste intentie zou zijn om dat ontvouwings, dat uitvouwingsproces plaats te laten vinden. Steeds weer nieuwe werelden van beleven en zijn die zich dan kunnen openbaren, en nu al verborgen aanwezig zijn.
We hoeven ze alleen maar te her-ontdekken, te bevrijden, door de uitdaging aan te gaan van het tot begrip komen. Het vrijmaken van alles waarmee het bedekt is geraakt.

Daar ligt het verschil tussen het onbevangen kind dat niet beter weet, en bewustzijn, het Bewust Zijn.
Een kind kan zeker vrij zijn, spelen met leven, met alles, alles een, maar heeft daarin nog geen voeling met gevolgen. Het speelt, het is, maar het weet eigenlijk niet dat het speelt, dat het is, het weet niet beter.
Wij kunnen weer tot die onbevangen staat komen. Weer dat eenheidsgevoelen, het eenzijn, het verbonden zijn met alles en iedereen. Totaal open en ontvankelijk steeds weer nieuw het leven begroetend, maar nu bewust, intens bewust. Vol aandacht genieten maar ook helder Zien wat is, wat er leeft, wat er in de ander is, wat er in de ander omgaat, wat de energie is van wat is, puur Bewustzijn.
Dat is waarom we hier zijn.
Om weer die onbevangen staat van het Kind te bereiken, vrij te maken maar nu bewust.
Dan zijn we weer terug in het paradijs.
Maar hier eindigt de reis niet, hij begint dan eigenlijk pas.
Dan kunnen we weer verder op de reis naar dimensies die nog nooit blootgelegd zijn. Die in ons zelf besloten liggen.
In overgave gaat de Stroom dan verder. Hoeveel poorten er open kunnen gaan is aan ons.

Uiteindelijk ben je leeg. Je wordt leger en leger door begrip door inzicht, door innerlijke bevrijding.
Maar juist daardoor wordt je een vat van zoveel. Juist daardoor kun je meer en meer bevatten.
Zoveel mogelijkheden tot uitdrukking komend in de meest subtiele lagen.
Wat maar nodig is.
Als je het werkelijk bevrijdt hebt van emoties, belangen, verlangen, beelden etc.
Hiervan leeg geworden bent.
Als het geen beladenheid meer heeft, geen enkele verbinding meer heeft met het ego, met het ikje.
Dan kan het gebruikt worden.
Dan wordt het opgeroepen als het moment het vraagt zonder dat je hierover nadenkt. Eigenlijk zonder enige gedachte.
Geheel natuurlijk.
Even wordt er iets meer ervaarbaar, Liefde, compassie, ontroering, betrokkenheid op wat voor vlak dan ook.
Anders is er eigenlijk leegte, maar heel licht, een heel heldere leegte.
Gewoon Zijn, in alle eenvoud.
Je bent niet voortdurend in extase. Er is hier ook geen enkele behoefte toe, of gelukzaligheid. Dit heeft geen enkele toegevoegde waarde, is slechts een vluchtige stroom die weer vervliegt.

Het helder zijn, het vervuld zijn in dat Zijn is eigenlijk alles. Alles wat je hartje begeert, niets kan hier meer aan toevoegen.
Je Weet het uiteindelijk.
Maar je kunt het niet overbrengen.
De dood bestaat niet.
Het is iets van je hele wezen, zo vanzelfsprekend en natuurlijk.
En daardoor ook geen angst, waar zou je bang voor zijn.
Alles is slechts verandering, steeds in verandering.
En juist daardoor wordt het leven zo'n groot avontuur, zo'n dans, zo'n geweldige ont-dekkingstocht, in deze ontvouwing, uitvouwing van alles.
Hoezeer alles aan de buitenkant ook veranderd, er is iets wat blijft, wat Eeuwig is, wat gewoon is, stralend diep van binnenuit.
Dit kan niet veranderen, dit is gewoon wat het is.
Dit kan niemand van je afpakken, het wordt je ademen. Al stort de hele wereld om je heen in, dat Ene blijft.
En mocht in de stroom van verandering je het even kwijt raken, even iets ervoor gezet hebben, je Weet dat het weer terug zal komen, nadat dit al zo vaak heeft mogen gebeuren.
En zo, kun je alle veranderingen omarmen. Jezelf totaal overgeven aan de Stroom, waar de Stroom je ook wil brengen, wat zich ook maar wil ontvouwen. In blijmoedigheid, meer en meer achterlatend alle strijd.
.
.
Ik begrijp dat het misschien wel even tijd nodig heeft om in te werken.
God bestaat niet. Religie is de vrijwillige celstraf van het verstand. Bidden is ozo kinderachtig. De dood is het absolute eindpunt van elk individueel leven. Als iets niet merkbaar en niet meetbaar is, bestaat het niet. Alle homeopaten zijn kwakzalvers.

Gebruikersavatar
Jagang
Ontoombaar
Berichten: 11076
Lid geworden op: 27 jul 2009 00:22

Re: InnerPeace.

Bericht door Jagang » 21 okt 2011 16:31

Me does not compute.. =P~ :cry: :evil: :twisted: :lol: 8*) :oops: :) :? :wink:
‘Als mensen vandaag het geldsysteem begrijpen, dan breekt morgen de revolutie uit.'
Henry Ford

Gebruikersavatar
Fenomeen
Superposter
Berichten: 5959
Lid geworden op: 15 feb 2004 10:53
Locatie: Rotterdam

Re: InnerPeace.

Bericht door Fenomeen » 21 okt 2011 16:38

Cluny schreef: Ik begrijp dat het misschien wel even tijd nodig heeft om in te werken.
Mjaaah, dan moet je het wel eerst gelezen hebben, als ik dat probeer gaat het draaien voor mijn ogen. :?
Poor is the man whose pleasures depend on the permission of another - Madonna

Gebruikersavatar
Fish
Moderator
Berichten: 11214
Lid geworden op: 14 sep 2008 10:44
Locatie: Aan de kust.

Re: InnerPeace.

Bericht door Fish » 21 okt 2011 16:41

Jagang schreef:Me does not compute.. =P~ :cry: :evil: :twisted: :lol: 8*) :oops: :) :? :wink:
Pas maar op, wat volgt is self-destruction. [-X
Het goddelijke onderscheidt zich niet van het niet bestaande.

Plaats reactie