Pagina 1 van 1

Gebruik medicijnen in strijd met wil van God?

Geplaatst: 26 okt 2016 13:35
door ButterflyBella
Hoi allen,

ik ben nieuw op dit forum, maar zit heel erg met een brandende vraag.

Afgelopen weekend heb ik een gesprek gehad met een vriendin van me, die vertelde over buurmeisjes van haar die sinds een aantal weken praktiserend Jehova zijn. Toen een van diens familieleden ziek werd en geholpen kon worden door bloeddonatie, vertelde mijn vriendin dat zij geen bloed konden afstaan. Het was mij een beetje onduidelijk waarom precies, maar ik ben met allerlei vragen blijven zitten. Dus m.a.w., ook al weet je dat je iemand ermee kan helpen, mag het niet?

Dit is misschien wel even een extreem voorbeeld, maar ik ben verder gaan nadenken en vraag me nu dus af of geen enkele vorm van hulp dan niet aanvaardbaar is? bijvoorbeeld, is het dan ook niet toegestaan een hoestdrankje in te nemen wanneer je last hebt van hoest? Of gaat het om wat er precies in zit, zoals bij de capsules van **** die helpen bij blaasontsteking? Net als veel producten bevat het gelatine van dierlijke oorsprong (Ik noem maar even een voorbeeld, complete lijst te vinden op [url]http://******.nl/blaasontsteking/[/url] )

Anyway, ik probeer de denkwijze te begrijpen. Is er iemand die hier meer over kan vertellen? Is het zo dat je niet geholpen mag, of kan worden? Ik ben nu dus heel erg in de war.....

Link is naar commerciƫle website. Is niet toegestaan. Maria

Re: Gebruik medicijnen in strijd met wil van God?

Geplaatst: 26 okt 2016 14:08
door Waarom?
Welkom ButterflyBella!

Bloedtransfusies niet toestaan is echt een Jehova ding. Op hun eigen website leggen ze van alles over uit. De laatste jaren ligt het minder strikt en is het meer een gewetens kwestie geworden voor de individuele Jehova gelovige ( en ook dat is blijkbaar niet duidelijk voor iedereen). Blijkbaar mensen getroffen die nog de zeer strikte naleving betrachten
.
https://www.jw.org/nl/jehovahs-getuigen ... ansfusies/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.artikelwebsite.nl/A720/bloed ... vagetuigen" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.trouw.nl/tr/nl/5009/Archief/ ... usie.dhtml" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.avjg.info/persoonlijke-verha ... brief.aspx" onclick="window.open(this.href);return false;

en nog een aanvullingtje met heel recent materiaal:
http://wachttorenkijker.wimdegoeij.nl/j ... en-nieuws/" onclick="window.open(this.href);return false;

Re: Gebruik medicijnen in strijd met wil van God?

Geplaatst: 27 okt 2016 00:36
door lost and not found yet!
Als bidden echt zou helpen om mensen te genezen zouden ambulances naar kerken rijden en niet naar ziekenhuizen. Als bloedtransfusies nodig zouden zijn om een mensenleven te redden, wie ben je dan om te zeggen dat jouw God, ja, specifiek de jouwe, dat niet zou toestaan? Alle religies zijn gedachtenkronkels van mensen die het met zichzelf niet eens kunnen worden, die altijd maar weer grijpen naar iets onzichtbaars, ontastbaars of onbewijsbaars, omdat ze zelf niet realistisch kunnen nadenken. Het meest beinvloedbare dier op aarde is nog steeds de mens. Dat blijkt (hierdoor) wel weer!

Re: Gebruik medicijnen in strijd met wil van God?

Geplaatst: 27 okt 2016 09:42
door Maria
ButterflyBella schreef:Hoi allen,

ik ben nieuw op dit forum, maar zit heel erg met een brandende vraag.
.....
Over JG zijn hier mensen die er meer vanaf weten dan ik, hoe het in de praktijk gaat.
Wel weet ik dat sommige zeer orthodoxe protestantse groeperingen hun kinderen niet latenn inenten, evenals ze niet doen aan verzekeringen, omdat zij geloven dat God met alles een bedoeling heeft en zich indekken daartegen als een zonde zien.
Welkom ButterflyBella.
Wil je even dit topic doornemen?
Welkom nieuwe leden.

Re: Gebruik medicijnen in strijd met wil van God?

Geplaatst: 28 okt 2016 06:42
door Peter van Velzen
Voor zoverik weet, baseren de getuigen dit op het verbod in de voedselregels in het oude testament op het eten van bloed. Er staat tevens ergens dat het bloed de ziel is. (ik ben vergeten waar, maar het staat er echt) Ze geloven dus niet in een onstervelijke ziel, maar in een ziel van bloed. Uiteraard bedoelde de schrijver waarschijnlijk alleen maar te zeggen dat een mens zonder bloed niet kan leven. "de ziel" is een uitdrukking voor "het leven" dat in het idee van de oudheid het lichaam zou verlaten als men sterft. De schrijver was dus geen dualist, en geloofde niet in een geestelijke ziel, maar in een materiele. Ook fout, dat wat verdwijnt bij de dood is vooral de werking van het beestje, maar dat was toendertijd niet duidelijk.