Overlijden fbs 33 (Frits)

Hier worden alle nieuwtjes omtrent het Freethinker Forum en de website gepost.

Moderator: Moderators

Gebruikersavatar
PietV.
Moderator
Berichten: 14376
Lid geworden op: 21 sep 2004 20:45
Locatie: Rotterdam

Overlijden fbs 33 (Frits)

Bericht door PietV. » 25 nov 2010 09:58

Gisteren kwam het bericht dat fbs 33 is overleden. Hij leed aan een ernstige ziekte en heeft in de eindfase gekozen voor euthanasie. Wij hebben de laatste tijd met hem meegeleefd. Er is bezoek geweest in het ziekenhuis en er zijn kaarten verstuurd. A.R. heeft voortdurend contact gehad met de familie en met fbs33.
We zullen hem missen.

Groeten,

Piet.
Is de leegte niet een weldaad, geeft stilte niet veel rust, waarom moet onder leiding van dominees, goeroes, therapeuten en anderen alles kapot gezingeeft worden?

a.r.

Re: Overlijden fbs 33 (Frits)

Bericht door a.r. » 25 nov 2010 10:48

Ruim drie jaar geleden bood Frits (fbs33) mij een virtuele schouder aan. Hij schreef me dat hij brede schouders had en dat ik bij hem virtueel uit mocht huilen. Het werd een beetje vreemde vriendschap waarin vele lang e-mails hun weg gevonden hebben. Hij kon zijn eitje kwijt bij mij en ik mijn eitje bij hem. We waren het heel vaak oneens over politieke zaken en heel vaak eens over andere mensen-zaken. Bijna anderhalf jaar geleden ontmoette ik hem voor het eerst in levende lijve en ik vroeg hem waar "die brede schouders" nou waren. Die waren verdwenen doordat hij een aneurisma in zijn buikslagader had gehad en daardoor een zware operatie had moeten ondergaan zo vertelde hij. Een lange magere man, met wie ik samen op een terrasje zat en die mij Amsterdam liet zien door zijn ogen. Een einzelgänger en een eigenwijs stuk vreten, maar wel met hart op de juiste plaats. Denkend aan hem verschijnt er een glimlach, zijn lange vaak moeilijk leesbare schrijfsels waar je vaak veel tijd voor moest nemen, de bewondering die ik voelde voor het feit dat een man op die leeftijd nog het internet op ging en op dit Freethinker forum en het Atheisten forum zijn best deed om zijn overtuiging uit te dragen. Het gevoel dat hij zo vaak had, dat hij zich genegeerd voelde op het forum...en de reactie die ik hem dan gaf, dat het lag aan deze hectische tijd, waarin het allemaal snel, snel, snel moet. Het was de eerste mens die mij leerde dát ik er mocht zijn. Hij voelde zich vaak zo eenzaam zo schreef hij. En zo ontstond een mooie zorgzame vriendschap. Toen ik in Januari en februari heel ziek was, was hij degene die mij het meeste belde om te vragen hoe het met mij ging. Een mopperkont en een lieverd, geen gemakkelijke man, wel een oprecht, eerlijk mens, met al zijn deugden en ondeugden. Iemand "die woont in mijn hart", die ik niet zal vergeten....."Brede schouders" ....ha, het mocht wát , een lange magere "sladood"....die een (veel te wijd zittend) kostuum aantrok...omdat er een jonge meid (ik :lol: ) bij hem bezoek kwam. Ik hoopte ten diepste voor hem dat de dood snel en zacht zou komen, dat hij zo min mogelijk zou hoeven lijden en dat hij begreep dat ondanks vaak, niet uitgesproken of tekort schietende woorden, er aan hem gedacht werd. Hij wilde de regisseur zijn over zijn leven en dát heeft hij tot zijn laatste dag uitgedragen. :) :(

Nietweten en Geweten
Ervaren pen
Berichten: 827
Lid geworden op: 22 nov 2008 18:09

Re: Overlijden fbs 33 (Frits)

Bericht door Nietweten en Geweten » 25 nov 2010 11:19

Een zotte stellingname [van Nietweten en Geweten] gebaseerd op een warrige mengeling van de islam met persoonlijke interpretaties van de gelovigen daarin, gemengd met een verondersteld "G.W-begrip" v.d. werkelijkheid dat afgezet wordt tegen een cultuurtraditionele islam die een eenduidige andere zou zijn?

In die soepzooi zijn ook nog wat etnische argumenten te gooien en/of chauvinistisch/nationalistische gevoelens naar smaak toe te voegen om eventueel de rijen te sluiten en front te maken tegen de maatschappij waar dat in hun kraam te pas komt!
Door de goedwillende moslim door neutraal langs de kant te gaan staan en niet te kiezen voor de Staat waarin zij leven, en al helemaal niet tegen de kwaadwilligen onder hen die uiteindelijk toch dezelfde etnie/cultuurtraditionele oergevoelens van hun cultuurtradie/geloof etc. delen!

Om het over de kosten van die gehele grappenmakerij, (traditiegetrouw theedrinken om niet te hoeven stigmatiseren [Cohen/v.d.Laan]) maar niet te hebben! :D

Want het werkelijkheidsbegrip van Wilders spitst zich programatisch dáár op toe in feite! :lol:
Dit is het eerste dat ik ooit van fbs33 las.

Vele andere postings van fbs33 moest ik minstens 2 keer lezen, want hij had wel een geheel eigen 'taalspel' om mee uit te drukken wat hem ernst was. Ik heb pogingen gedaan om zijn taalgebruik ècht proberen te vatten, waarin mi een kernbegrip dat van de groep was, maar heb nooit de indruk gekregen dat ik de sleutel tot waarlijk begrip van zijn denkstijl had gevonden. Zonder hem zal dat niet meer lukken, helaas. fbs33 besloot zijn posts vaak met: :lol:
Alle mensen worden vrij en gelijk in waardigheid en rechten geboren. Zij zijn begiftigd met verstand en geweten, en behoren zich jegens elkander in een geest van broederschap te gedragen. Art.1 vd Universele Verklaring vd Rechten vd Mens

Gebruikersavatar
Ongeloveloos
Banned
Berichten: 1222
Lid geworden op: 21 nov 2008 23:43

Re: Overlijden fbs 33 (Frits)

Bericht door Ongeloveloos » 25 nov 2010 19:11

R.I.P. fbs33 !!!
Treat religion like your penis.
Dont show it off in public and don't shove it down your children's throat...

appelfflap
Superposter
Berichten: 6148
Lid geworden op: 23 mei 2005 17:16

Re: Overlijden fbs 33 (Frits)

Bericht door appelfflap » 25 nov 2010 19:20

Ongeloveloos schreef:R.I.P. fbs33 !!!
innige deelneming aan familie, nabestaanden en vrienden

Gebruikersavatar
LordDragon
Bevlogen
Berichten: 2932
Lid geworden op: 07 aug 2009 18:18

Re: Overlijden fbs 33 (Frits)

Bericht door LordDragon » 25 nov 2010 19:31

ik heb er toch wel respect hoor voor, zelf bepalen wanneer je sterft, wanneer je afscheid neemt, niet iedereen heeft die moed. (ondertussen zit fbs al kaviaar te eten en grand cru te nuttigen in de atheïstische hemel :wink: )

MVG, LD.
I must not fear. Fear is the mind-killer. Fear is the little-death that brings total obliteration. I will face my fear. I will permit it to pass over me and through me. And when it has gone past I will turn the inner eye to see its path. Where the fear has gone there will be nothing. Only I will remain.

Gebruikersavatar
Jagang
Ontoombaar
Berichten: 11104
Lid geworden op: 27 jul 2009 00:22

Re: Overlijden fbs 33 (Frits)

Bericht door Jagang » 25 nov 2010 19:49

Helaas ben ik te kort op dit forum actief om deze persoon goed te hebben gekend.
Niettemin komt het overlijden toch een beetje als een schok, omdat ik geen flauw idee had dat hij ziek was.

Mijn gedachten gaan uit naar de nabestaanden.
‘Als mensen vandaag het geldsysteem begrijpen, dan breekt morgen de revolutie uit.'
Henry Ford

Jinny

Re: Overlijden fbs 33 (Frits)

Bericht door Jinny » 25 nov 2010 19:58

Hetzelfde geld voor mij, maar de situatie heb ik vorig voorjaar ook meegemaakt met een tante.
Ook ziek, ook zelf het moment bepaald.

els
Forum fan
Berichten: 370
Lid geworden op: 18 feb 2005 21:22
Contacteer:

Re: Overlijden fbs 33 (Frits)

Bericht door els » 25 nov 2010 22:23

Ik heb vaak gedacht, ik moet zijn bijdragen nog eens goed lezen voor ik erop kan reageren, want ik begreep niet altijd goed wat hij wou zeggen. Ik heb vaak zitten puzzelen waaróm ik het nou eigenlijk niet begreep. Maar als ik het begreep was ik het vaak met hem eens eigenlijk. Hij was een volbloed atheist die graag bloemrijk zei hoe hij dacht over de goden en de absurditeiten van het geloof, of over de menselijke zelfoverschatting. De goden werden verzonnen om de mens in zijn zelfoverschatting te bevestigen.
Het is heel jammer te weten dat hij er niet meer is. Ik wens zijn familie ook sterkte toe.

Samante

Re: Overlijden fbs 33 (Frits)

Bericht door Samante » 25 nov 2010 22:40

Het is erg jammer dat Frits er niet meer is. Ik wens de familie heel veel sterkte toe met het verlies.
Ik vond hem altijd erg sympathiek.

Gebruikersavatar
Fenomeen
Superposter
Berichten: 5991
Lid geworden op: 15 feb 2004 10:53
Locatie: Rotterdam

Re: Overlijden fbs 33 (Frits)

Bericht door Fenomeen » 26 nov 2010 06:01

RIP Frits.
Poor is the man whose pleasures depend on the permission of another - Madonna

Gebruikersavatar
Cluny
Banned
Berichten: 7576
Lid geworden op: 29 apr 2006 20:58

Re: Overlijden fbs 33 (Frits)

Bericht door Cluny » 26 nov 2010 08:18

Ik ken fbs33 al meer dan 5 jaar.
Ik kwam hem voor het eerst tegen in het meest atheïstische forum ooit, het GodBestaatNiet forum van de RVU.
Dit forum heeft nog geen half jaar gedraaid, deze was opgezet naar aanleiding van de geruchtmakende gelijknamige serie.
God bestaat niet
fbs33, nog wat anderen en ik waren de atheïsten van dat forum en gezamenlijk gingen we hevig tekeer tegen alle gelovigen inclusief de agnosten en pseudo-agnosten die zo brutaal waren om daar de juistheid van GodBestaatNiet aan te vallen.
Op dat forum heb ik voor het eerst ontzettend veel forumlol beleefd, fbs33 heeft daar aan bijgedragen.
Ook, iets wat ik eigenlijk zeer verrassend vond, heb ik ontdekt dat op een forum ook gevoelens van vriendschap kunnen ontstaan.
Fbs33 en het atheïsme, soms dacht ik wel eens, hij denkt daar precies hetzelfde over als ik.
Alleen hij had een iets andere manier om dat tot uitdrukking te brengen.
Jammer dat hij er niet meer is, ik heb meer dan 5 jaar zijn bijdragen met veel genoegen en ook als ik het begreep met veel instemming gelezen.
Gisteren heb ik wat oudere bijdragen van hem gelezen, deze heb ik uitgekozen om hier te plaatsen.
'Religisme' is het uithangbord voor een groot gedeelte der mensheid! Het aantal volgelingen ervan neemt eerder toe dan af. Het geeft aan dat een bepaald onderdeel v.d. mens nml. zijn 'dierlijk instinct'! onveranderd is gebleven. Dit komt doordat iedere religie aan dat instinctieve deel in de mens de ondersteuning geeft waar die mens om vraagt. Toename in aantal mensen maakt dat het instinct tot o.a zelfbehoud door de afnemende levensmogelijkheden steeds meer aan bod komt en in onontkoombare wisselwerking is met de diverse religismen die daardoor de kans hebben om zich steeds verder uit te breiden. De moslims doen dat bv. door hoge kinderaantallen te krijgen Dit 'gegeven' is een bewijsbaar feit en zal net als bij de lemmingen tot vernietiging van een aanzienlijk deel v.d. menselijke soort leiden. Voor de mens als 'geheel' dus achterhaald, maar omdat zijn instincten, onbeheersbaar voor zijn verstand prevaleren, helaas een actualiteit die niet achterhaald is, maar het zou moeten zijn!! Helaas geldt dit ook voor verschillende andere idealismen zoals bv. socialisme/communisme die net als het religisme aan het egoistische instinct appelleren doordat er bepaalde noodzakelijke randvoorwaarden aan ontbreken die het verstandelijk gedeelte der mensheid aanspreken op zijn verantwoordelijkheden! Maar ja, met leiders die instinctief egoistisch bezig zijn met hun eigen gewin kun je weinig tegengas verwachten ten gunste van echte volledige menselijkheid!
Het instinct (oftewel het gevoel, zoals wij dat deel van onszelf liever willen noemen omdat dat minder associaties oproept met andere diersoorten!), dat wij allemáál hebben, roept op voor méér loon, méér huizen, bredere wegen, etc. etc. EN ZIJN DAARMEE DE DRIJVENDE KRACHT achter de leiders die via BELOVENDE IDEALISMEN EN RELIGISMEN die leiders laten zeggen wat WIJ willen! Die leiders hebben zich tot megafoons verklaard omdat ZIJ de beste gronstoffen zijn waaruit die megafoons te maken zijn/waren! Door hun demagogie, charisma, welsprekendheid en hun (vermeende) verstand etc. ZIJN ze dat! Wij met z'n allen spreken via die megafoon ONZE wensen uit via een groep van machtige fabrikanten(die ONS! het brood op de plank+de rest moeten bezorgen!) WIJ! zijn het die via onze instincten! véél kindjes maken die meer brood, meer huizen enz. enz. willen hebben. WIJ laten ons daarbij leiden langs wegen gemaakt van beloften die het meeste appelleren aan onze eigen gevoelens! Via de wegen der idealismen en religismen, die in feite één pot nat zijn! De kerk zowel als de moskee alsook de rest!, beheerst de staat via zijn uitgestraalde gedachtengoed in indirecte zin! Een paar voorbeelden daarvan vind je bv. het aantasten v.d. persoonlijke vrijheid waar het ABORTUS P. of EUTHANASIE betreft, maar óók waar het het in leven houden van plantachtige Spina Bifida slachtoffertjes betreft TEGEN de wensen v.d. betreffende ouders in!! HOEZO scheiding tussen kerk en staat, Mustafa??? Hoezo scheiding tussen antiek, overgeleverd gedachtengoed versus modernere ideeën daaromtrent??? En vooral als je het af gaat zetten tegen millioenen gezonde leventjes die we jaarlijks zonder zelfs met de ogen te knipperen een paar duizend kilometers verderop rustig laten sterven, omdat het in leven houden van mislukten alhier werkgelegenheid in de verzorgingsector betekent (of zelfs geld oplevert door wapens te leveren elders)! Hoezo scheiding tussen kerk en staat, als je vrijheid van godsdienst in je grondwet hebt staan, terwijl je WEET dat het vrijheid, en bescherming!! voor antiek gedachtengoed betreft?? De koran, maar ook de bijbel beloven HEL en VERDOEMENIS, als je als MENS!!! probeert om het antiek op te poetsen!! Met fatwah's of negatie worden deze mensen terzijde geschoven! Niet alléén Salman R., maar óók zo´n programma als ´god bestaat niet´, terwijl het slechts een speldenprikje is tegenover het religistische geweld dat wekelijks over ons uitgestort wordt? Doe je ogen eens open!
God bestaat niet. Religie is de vrijwillige celstraf van het verstand. Bidden is ozo kinderachtig. De dood is het absolute eindpunt van elk individueel leven. Als iets niet merkbaar en niet meetbaar is, bestaat het niet. Alle homeopaten zijn kwakzalvers.

Gebruikersavatar
doctorwho
Ontoombaar
Berichten: 10407
Lid geworden op: 19 mei 2005 12:53
Locatie: tardis

Re: Overlijden fbs 33 (Frits)

Bericht door doctorwho » 26 nov 2010 08:46

De postings van fbs 33 heb ik steeds met genoegen mogen lezen en soms tweemaal om de pointe te vatten. Heb de indruk dat hij hier steeds veel tijd en zorg aan besteedde en ik zal zijn bijdragen missen.
Wie atheïsme een geloof noemt kan tot niets bekeerd worden
The person who calls atheism a religion can be converted to nothing

Gebruikersavatar
Erik
Bevlogen
Berichten: 4109
Lid geworden op: 02 mar 2005 18:06
Contacteer:

Re: Overlijden fbs 33 (Frits)

Bericht door Erik » 26 nov 2010 14:03

Ik zal je missen Frits!

Rust zacht.
De achtste hemel is het atheïstische inzicht dat de werkelijkheid weliswaar hard is maar wel de werkelijkheid en die is zoveel waardevoller dan alle mooie, verzachtende sprookjes bij elkaar. (Gerard)

Geleid wordt enkel hij die zichzelf niet gevonden heeft. (Rereformed)

Gebruikersavatar
Tsjok45
Bevlogen
Berichten: 3134
Lid geworden op: 15 feb 2006 13:57
Locatie: gent
Contacteer:

Re: Overlijden fbs 33 (Frits)

Bericht door Tsjok45 » 26 nov 2010 14:38

Gedreven en met grote passie , gekoppeld aan een eigenzinnige manier van uitdrukken
bleef fbs33 vechten tegen de bierkaai van wat voltaire ooit de "infame benden " noemde ....

Dikwijls leide dit tot ( voor velen ) "onbegrijpelijke " berichten ( en daarom op gedram leken ) die schrijnend de vereenzaming van de oudere man schilderden die niet wilde toegeven , noch zijn eigen intellectuele gewrochten wilde verloochenen noch zich wilde terugtrekken in zwijgen om de " rust " te bewaren , noch verzaakte aan de strijd ( die in zijn ogen noodzakelijk blijft )


Er is een onbuigzaam iemand bij freethinkers gepasseerd die onvermoeid zijn ervaringen en eigen bedenkingen heeft nagelaten zo goed en zo kwaad hij dat kon ....
Iemand die daarbij nooit zijn eigen stijl en aanpak heeft aangelengd of eraan verzaakt ...
Recht voor de raaps ; altijd zingend zoals hij gebekt was ....
Dank voor al uw originele en regelmatig verrassende bijdragen

en vooral dank omdat Jij " mensen " graag zag en wilde beschermen/verwittigen tegen de overbodige ( en soms gevaarlijke ) brein- parasieten die voorwenden onmisbaar te zijn .....

Je moedige keuze en voorbeeld ook , om zelf te beslissen wanneer het genoeg was gerweest


Ik ga je missen mijn , verre vreemde lotgenoot , die ik nooit persoonlijk heb ontmoet of kende
en ik slechts een paar keer een pb-tje verstuurde
Rust in vrede en leef verder in de herinneringen ....

Rest mij nog mijn ( erg laat ) medeleven aan te bieden aan de familie en vrienden ...
Ni dieu , Ni maitre
Ni , Ni , Ni ( The knight of Ni )

Gesloten