De vijfde colonne. W.G.Van Dorian

W.G. Van Dorian

 

cover

 

De Vijfde Colonne
 

Dorian, W.G. Van

 

Thriller “De Vijfde Colonne”: pleidooi voor vrije meningsuiting of gewoon een fictie (die werkelijkheid aan het worden is)?
 

Een nieuw, zeer spannend, boek van de Nederlandse auteur W.G. Van Dorian waarschuwt voor een eventuele toekomstige escalatie van extremisme (politiek of religieus). Het is geschreven als een spannende Hollywood film, een echte fictie thriller! In het verhaal worden er geen doekjes om gewonden: wat gebeurt in het toekomstige Europa en Amerika is verschrikkelijk. Het dagelijks leven in een, door Radicalen bezet, Europa zonder vrijheid van meningsuiting beschrijft tot in detail de verschrikkingen van discriminatie van Europeanen door radicalen, religieus extremisme en eventuele nucleaire gevolgen ervan…gezien door de ogen van een Amerikaanse journalist en een Nederlandse advocaat.
 

Zelfs voor iemand die niet van lezen houdt is deze fictie thriller een aanrader. “Je blijft lezen” is één van de reacties geweest van Amerikaanse, Duitse en Canadese lezers die de Engelstalige versie “The Invisible Invasion” reeds hadden gelezen. Ik heb deze Engelse versie ook gelezen want de Nederlandstalige versie komt pas op 3 juni a.s. uit. Het is inderdaad een “eng” boek met een intimiderende sfeer, maar zonder valse politieke correctheid.
 

W.G. Van Dorian zelf is, na de moorden op Theo van Gogh en Pim Fortuyn, naar Zuid Amerika geëmigreerd in de overtuiging dat hij in Nederland zijn mening niet meer vrij kan uiten zonder gevaar voor eigen leven. De roman is te verkrijgen bij www.bol.com .
 

Ik raad iedereen aan eens naar dit boek te kijken. Het komt uit op 3 juni in Nederland en Belgie. Het zou me niets verbazen als dit een best-seller wordt. Als je meer over het boek wilt lezen: www.wisemanpublishing.com
Ik vond het in ieder geval een “eye-opener” en zeker een “page-turner” om maar eens met Engelse termen te smijten. De roman is niet voor de dogmatische wetenschappelijke analyticus bedoeld, maar is gewoon een lekker-leesbare spannende fictie-thriller.
 

Ik zal voor de volledigheid hieronder een korte synopisis geven van de verhaallijn (van de wiseman-website) Een ophartig interview met Van Dorian kwam ik tegen op Het Vrije Volk (http://www.hetvrijevolk.com/?pagina=3658&titel=De_vijfde_colonne_binnenkort_beschikbaar):
 

Sean Gallagher is journalist bij de Washington Post. Zijn Nederlandse vriend, Hans Bergen, en hij zijn getuige van een geleidelijke overname van Europa door Radicalen. De Radicalen worden gesteund door Iran en enkele andere naties. Als Iran onverwacht een atoomwapen bezit en de Radicalen een nucleaire raketbasis in Frankrijk bestormen, hebben de Verenigde Staten geen andere keus dan keihard in te grijpen om een wereldramp te voorkomen. Het leger van de V.S. begint met de voorbereiding van een grootscheepse invasie van Europa.
Sean en Hans zijn als journalisten getuige van de vreselijke gebeurtenissen die volgen en raken betrokken bij de eigen agenda van de CIA. In Europa begeleid door Amerikaanse Commando troepen, ontdekken zij de omvang van de verschrikking die de Radicalen vanaf het begin al hadden gepland. In de chaos die volgt, begint Sean zijn partner Mona bovendien te verdenken van betrokkenheid bij de Radicalen.
 

Veel leesplezier!
 

Uitgeverij Free Musketeers
Marketing: www.wisemanpublishing.com EVEN CHECKEN
W.G. Van Dorian - De Vijfde Colonne - ISBN: 978-90-8539-785-4