Lezing: 'De biologische achtergrond van ons menselijk gedrag.'

DE BIOLOGISCHE ACHTERGROND VAN ONS MENSELIJK GEDRAG.
Lezing, donderdag 8 december in het HV Centrum te Groningen.

In de laatste maand van het jaar hebben het HV en DVG-regio Noord gezamenlijk besloten 2011 met een interessante en leuke voordracht af te sluiten. Prof. Dr. Jan van Hooff, diergedragkundige van de Universiteit van Utrecht en bekend door radio en TV uitzendingen, zal donderdag 8 december van 19:30 tot 22:00 uur in het HV Centrum, W.A. Scholtenstraat 2, te Groningen, spreken over:

"De biologische achtergrond van ons menselijk gedrag"

Ieder van ons vraagt zich zo nu en dan af, waardoor je eigen gedrag wordt beïnvloed. Met andere woorden, hoeveel cultuur (je opvoeding, het geleerde, je persoonlijke geschiedenis en je sociale omgeving) en hoeveel natuur (je lichaam inclusief je brein) je denken en doen sturen. Meestal leggen we deze vragen spoedig naast ons neer, omdat we deze te moeilijk en te ondoorzichtig vinden.
Jan van Hooff zal, zonder te pretenderen de wijsheid in pacht te hebben, met een kwinkslag iets vertellen hoe de mens of Homo sapiens geïvolueerd is in de mogelijkheden en beperkingen van zijn denken en doen. We rekenen weer op een levendige discussie!
Discussieleider: Marleen van der Gugten, bioloog.